Revizuirea dietelor de top

Poza unui măr

Credit:

inaquim / Thinkstock


Cu atât de multe opțiuni de dietă din care puteți alege, poate fi greu să găsiți un plan de pierdere în greutate care să vă potrivească.

Pentru a ajuta, British Dietetic Association (BDA) a aruncat o privire asupra avantajelor și contra, și a dat verdictul cu privire la unele dintre cele mai populare diete.

Dieta 5: 2

Dieta 5: 2 se bazează pe un principiu cunoscut sub numele de post intermitent (IF), unde mănânci normal 5 zile pe săptămână și postești pe celelalte 2.

Dovezile privind eficacitatea dietei 5: 2 sunt limitate în comparație cu alte tipuri de metode de slăbit .

Un studiu din 2013 a comparat femeile plasate pe o dietă 5: 2 cu cele pe o dietă mediteraneană.

Mai multe persoane au pierdut mai mult de 5% din greutatea lor în dieta 5: 2, iar pierderea de grăsime corporală și sensibilitatea la insulină au fost mai bune la dieta 5: 2.

Dar pierderea în greutate pentru dieta 5: 2 și dieta mediteraneană a fost similară în general.

Pro-uri

Lipirea unui regim timp de 2 zile pe săptămână poate fi mai realizabilă decât 7 zile, astfel încât este posibil să aveți mai multe șanse de a persevera cu acest mod de a mânca și a pierde în greutate cu succes.

Două zile pe săptămână pe o dietă restrânsă poate duce la reduceri mai mari ale grăsimilor corporale, rezistenței la insulină și a altor boli cronice.

Contra

Zilele nelimitate nu înseamnă sărbători nelimitate. În timp ce nu trebuie să fiți la fel de strict în ceea ce privește consumul de calorii, trebuie totuși să faceți alegeri sănătoase și să fiți activ fizic.

Există riscul ca zilele dvs. de mâncare restrânsă să nu fie echilibrate nutrițional.

Saltul mesei te poate face să te simți amețit, iritabil, să îți dea dureri de cap și să-ți îngreune concentrarea, ceea ce poate afecta munca și alte sarcini zilnice.

Alte reacții adverse raportate sunt dificultățile de somn și somnolență în timpul zilei, respirația urâtă și deshidratarea.

Verdictul BDA

5: 2 este o modalitate simplă de a reduce aportul de calorii. Există o mulțime de versiuni ale acestei diete, unele fiind mai puțin sigure decât altele.

Multe studii asupra IF sunt pe termen scurt, implică un număr mic de subiecți sau sunt pe bază de animale.

Dacă alegeți să urmați această dietă, alegeți un plan bazat pe dovezi bazat pe o alimentație sănătoasă, echilibrată și scris de un dietetician, cum ar fi „Dieta de 2 zile”.

Este vital pentru sănătatea dvs. pentru a evita deficiențele nutriționale, deshidratarea și supraalimentarea în zilele fără post.

Nu încercați niciodată să amânați sau să săriți mesele dacă sunteți gravidă, ați avut sau sunt predispuse la tulburări alimentare sau aveți diabet.

Dieta Dukan

Dieta Dukan este o dietă cu conținut scăzut de carbohidrați și bogată în proteine. Nu există nicio limită la cât puteți mânca în cele 4 faze ale planului, cu condiția să vă respectați regulile planului.

În faza 1, sunteți într-o dietă strictă de proteine slabe. Aceasta se bazează pe o listă de 72 de alimente cu conținut ridicat de grăsimi, bogate în proteine, precum pui, curcan, ouă, pește și lactate fără grăsimi.

Acest lucru este pentru o medie de 5 zile pentru a obține pierderea rapidă în greutate. Glucidele sunt în afara limitelor, cu excepția unei cantități mici de tărâțe de ovăz.

Spre deosebire de dieta Atkins, faza 1 Dukan interzice legumele și restricționează serios grăsimea. Următoarele 3 faze ale planului vizează introducerea treptată a unor fructe, legume și carbohidrați și, eventual, a tuturor alimentelor.

Scopul este scăderea treptată în greutate de până la 2lb pe săptămână și promovarea managementului greutății pe termen lung.

Nu există o limită de timp pentru faza finală, care presupune a avea o proteină doar o dată pe săptămână și a face exerciții fizice regulate.

Pro-uri

Puteți slăbi foarte repede, ceea ce poate fi motivant. Este o dietă foarte strictă și prescriptivă, care le place unora. Este ușor de urmărit și nu trebuie să cântărești mâncare sau să numeri calorii.

În afară de consumul de alimente cu conținut scăzut de grăsimi, săruri și conținut ridicat de proteine, nu există nicio restricție cu privire la cantitatea de mâncare în primele 2 săptămâni.

Contra

La începutul dietei, este posibil să apară reacții adverse, cum ar fi respirația urât mirositoare, o gură uscată, oboseală, amețeli, insomnie și greață în urma eliminării glucidelor.

Lipsa de wholegraine, fructe și legume în stadiile incipiente ale dietei poate cauza probleme precum constipația .

Verdictul BDA

Pierderea rapidă în greutate poate fi motivantă, dar este nesustenabilă și nesănătoasă. Dieta Dukan nu este echilibrată din punct de vedere nutrițional, ceea ce este recunoscut prin faptul că aveți nevoie de un supliment de vitamine și de un aport de fibre sub formă de tărâțe de ovăz.

Există un pericol ca acest tip de dietă să vă crească riscul de probleme de sănătate pe termen lung dacă nu respectați regulile.

Dieta nu are varietate în fazele inițiale, așa că există riscul să vă plictisiți rapid și să renunțați.

dietă Paleo

Dieta paleo, cunoscută și sub denumirea de dieta cavernelor, constă în alimente care pot fi vânate și pescuite (cum ar fi carne și fructe de mare) sau adunate (cum ar fi ouă, nuci, semințe, fructe, legume, ierburi și condimente).

Este un regim bazat pe presupusele obiceiuri alimentare ale strămoșilor noștri vânători-culegători din perioada paleoliticului, înainte de dezvoltarea agriculturii, în urmă cu aproximativ 10.000 de ani.

Asta înseamnă că cerealele din cereale, inclusiv grâu, lactate, zahăr rafinat, cartofi – precum și orice lucru prelucrat sau cu sare adăugată – sunt strict în afara meniului.

Nu există nicio „dietă paleo” oficială, dar în general este văzută ca o dietă cu conținut scăzut de proteine, cu conținut ridicat de carbohidrați, cu unele variații ale aportului de carbohidrați și carne.

Avocații spun că dieta paleo este un plan alimentar sănătos pe termen lung, care vă poate ajuta să pierdeți în greutate și să vă reduceți riscul de diabet, boli de inimă, cancer și alte probleme de sănătate.

Majoritatea studiilor privind dieta tip paleo sunt mici și sunt necesare cercetări mai îndelungate pentru a arăta în mod conștient dacă este sau nu la fel de eficient cum susțin unii.

O revizuire din 2015 a studiilor actuale a găsit câteva dovezi moderate pentru îmbunătățirea sănătății pe termen scurt și pierderea în greutate.

S-a ajuns la concluzia că, în timp ce carbohidrații modestați, grăsimile mai sănătoase și sarea mai mică erau benefice, era mai puțin clar dacă restricția asupra alimentelor integrale și a produselor lactate era benefică.

Pro-uri

Dieta paleo vă încurajează să mâncați alimente mai puțin procesate, mai puține alimente cu conținut ridicat de grăsimi și cu conținut ridicat de zahăr (cum ar fi prăjituri, biscuiți, crocante) și mai multe fructe și legume.

Reducerea consumului de alimente bogate în calorii va reduce aportul caloric și vă va ajuta să pierdeți în greutate.

Dieta este simplă și nu implică contorizarea caloriilor. Unele planuri sunt mai flexibile, ceea ce poate face dieta să fie mai ușor de respectat și să-ți crească șansele de succes.

Contra

Nu există înregistrări exacte ale dietei strămoșilor noștri din epoca de piatră, deci dieta paleo se bazează în mare parte pe ghicitori educați, iar afirmațiile despre sănătatea acesteia nu au dovezi științifice.

Cele mai multe versiuni ale dietei încurajează consumul de multă carne, ceea ce contravine sfaturilor curente de sănătate privind consumul de carne .

Multe versiuni interzic produsele lactate și întregi, care fac parte dintr-o dietă sănătoasă, echilibrată . Cu excepția cazului în care este din motive medicale, nu este nevoie să scoateți din alimentație grupuri întregi de alimente.

Oprirea grupurilor alimentare fără o înlocuire atentă poate duce la deficiențe nutriționale.

Dieta paleo poate fi costisitoare. De exemplu, pledează pentru a mânca doar carne hrănită cu iarbă.

Verdictul BDA

Majoritatea versiunilor din dieta paleo exclud grupuri cheie de alimente, crescând potențialul deficiențelor nutriționale, cu excepția cazului în care se efectuează înlocuirea atentă și pot fi necesare suplimente alimentare.

Dieta are câteva aspecte pozitive, astfel că o variantă adaptată care nu interzice niciun grup alimentar – cum ar fi produse de vită, lactate și leguminoase – ar fi o alegere mai bună.

Dieta îi lipsește varietatea, așa că există riscul să te plictisești rapid și să renunți. Dacă vrei să-ți copiezi strămoșii paleolitici, ești mai bine să-ți imiti nivelul de activitate, decât să presupună dieta lor.

Noua dieta Atkins

Dieta Atkins promite să vă transforme corpul într-o mașină de ardere a grăsimilor. Teoria este că, înfometându-vă de carbohidrați, corpul tău va începe să ardă grăsimi pentru energie.

În prima fază a dietei, concepută pentru pierderea rapidă în greutate, sunteți într-o dietă bogată în proteine, fără restricții la grăsimi și o cantitate zilnică de carbohidrați de 20 până la 25g.

Pe parcursul următoarelor 3 faze, pierderea în greutate este probabil să fie mai graduală, iar exercitarea periodică este încurajată.

În dieta dvs. sunt introduse mai multe carbohidrati cu scopul de a determina care este aportul ideal de carbohidrați pentru a menține o greutate sănătoasă pentru viață.

Faza 1 este proiectată pentru a vă ajuta să pierdeți până la 15lb în 2 săptămâni, reducându-vă la 2 la 3lb în faza 2.

Pro-uri

Puteți slăbi foarte repede, ceea ce poate fi motivant.

Dieta încurajează, de asemenea, oamenii să taie majoritatea glucidelor procesate și a alcoolului. Cu dieta sa din carne roșie, unt, smântână, brânză și maioneză, este una dintre dietele care atrage cel mai mult bărbații.

Contra

Efectele secundare inițiale pot include respirația urât mirositoare, gură uscată, oboseală, amețeli, insomnie, greață și constipație în urma eliminării carbohidraților și potențial de aport mai scăzut de fibre.

Aportul ridicat de grăsimi saturate poate crește riscul de boli de inimă și există îngrijorări cu privire la recomandarea de a adăuga sare.

Verdictul BDA

Cantitatea de carne procesată, carne roșie și grăsimi saturate în acest tip de dietă este o problemă, la fel și sfaturile pentru a adăuga sare. Toate acestea contrazic sfaturile de sănătate actuale.

Unii ar putea totuși considera complicat și consumă mult timp, dar promisiunea pierderii inițiale rapide în greutate poate atrage și motiva unii.

Dieta alcalină

Dieta alcalină se bazează pe ideea că dietele moderne determină organismul nostru să producă prea mult acid. Teoria este că excesul de acid din organism este transformat în grăsime, ceea ce duce la creșterea în greutate.

Nivelurile ridicate de aciditate au fost de asemenea învinovățite în afecțiuni precum artrită, osteoporoză, oboseală și afecțiuni renale și hepatice. Cu toate acestea, nu există dovezi științifice în acest sens.

Dieta implică reducerea alimentelor producătoare de acid, cum ar fi carne, grâu și alte semințe, zahăr rafinat, produse lactate, cofeină, alcool și alimente procesate în favoarea „alimentelor alcaline”, care reduc nivelul de aciditate al organismului.

Aceasta se traduce prin multe fructe și legume. Ideea este că o dietă alcalină ajută la menținerea acidității organismului la niveluri sănătoase.

Nu există dovezi că puteți schimba aciditatea din sânge a corpului (nivelul pH) prin ceea ce mâncați.

Pierderea în greutate observată în rândul adepților este mai probabil să fie rezultatul consumului multor fructe și legume și reducerea zahărului, alcoolului și alimentelor procesate, ceea ce este un sfat standard sănătos pentru pierderea în greutate.

Pro-uri

Dieta conține o mulțime de sfaturi bune pentru alimentația sănătoasă, cum ar fi reducerea cărnii, evitarea zahărului, alcoolului și a alimentelor procesate și consumul de fructe și legume, nuci, semințe și leguminoase.

Aceasta înseamnă că veți tăia alimentele pe care le puteți mânca în mod normal și le veți înlocui cu alegeri mai sănătoase, ceea ce va reduce și aportul caloric.

Contra

Corpul tău își reglează nivelul de aciditate, indiferent de dietă. Atunci când reduceți produsele lactate, cum ar fi laptele, brânza și iaurtul, trebuie să găsiți alți înlocuitori de calciu, deoarece tăierea unui întreg grup alimentar nu este niciodată o idee bună.

Înțelegerea a ceea ce poți și nu poți mânca în alimentație poate dura foarte mult, mai ales la început.

Verdictul BDA

Teoria dietei alcaline este aceea că consumul anumitor alimente poate ajuta la menținerea nivelului ideal de aciditate al organismului pentru îmbunătățirea stării generale de sănătate.

Dar organismul își menține cu atenție echilibrul de pH (numit homeostază) indiferent de alimentele pe care le consumăm.

Dieta nu este susținută de nicio dovadă. Este posibil să fie o pierdere în greutate, deoarece sunteți atenți la ceea ce mâncați, reducând alimentele cu conținut ridicat de grăsimi și conținut de zahăr, precum și caloriile generale.

Dieta South Beach

Dieta South Beach este o dietă cu indice glicemic scăzut (GI), dezvoltată inițial pentru pacienții cardiaci din SUA.

Nu există număr de calorii și nu există limite pentru porții. Ești încurajat să mănânci 3 mese și 2 gustări pe zi și să urmezi un plan de exerciții. Oamenii care au mai mult de 10lb de pierdut încep cu faza 1.

Acesta este un regim rapid de scădere în greutate de 2 săptămâni în care mănânci proteine slabe, inclusiv carne, pește și păsări de curte, precum și unele legume cu conținut scăzut de GI și grăsimi nesaturate.

Carbohidratii cu GI scazut sunt reintrodusi in fazele 2 si 3, care incurajeaza pierderea in greutate treptata si durabila.

Pro-uri

Dacă puteți evita faza 1 și începeți pe faza 2, în restul planului există mai puține restricții alimentare decât unele alte diete populare.

După faza 1, dieta respectă în mare măsură principiile de bază ale alimentației sănătoase. Nu se elimină grupuri majore de alimente și se recomandă multe fructe, legume și carbohidrați cu un nivel scăzut de GI.

Contra

Restricțiile severe ale dietei din faza 1 vă pot lăsa să vă simțiți slabi și veți lipsi unele vitamine, minerale și fibre.

Puteți prezenta inițial reacții adverse, cum ar fi respirația urât mirositoare, o gură uscată, oboseală, amețeli, insomnie, greață și constipație.

Verdictul BDA

Primele 2 săptămâni sunt cele mai dificile de trecut. Suntem îngrijorați că această dietă promite o pierdere în greutate semnificativă – până la 13lb – în primele 2 săptămâni.

Dar acest lucru nu va fi foarte gras: o parte din pierderea în greutate va include apă și carbohidrați, ambele vor fi înlocuite atunci când începeți să mâncați mai normal.

Odată ce treci de faza inițială, dieta respectă principiile de bază ale alimentației sănătoase și ar trebui să ofere nutrienții de care ai nevoie pentru a rămâne sănătos.

Dieta Mondială de slăbit

Planul de slăbit pentru slăbire Lumea vă încurajează să schimbați alimente bogate în grăsimi pentru a umple în mod natural cele cu conținut scăzut de grăsimi.

Îți alegi alimentele dintr-o listă de alimente cu conținut scăzut de grăsimi, pe care le numesc „Alimente gratuite”, care sunt în general umplute și cu un consum redus de energie, precum fructe, legume, paste, cartofi, orez, carne slabă, pește și ouă. Acestea pot fi consumate în cantități nelimitate.

Există suplimente sănătoase, precum lapte, brânză, cereale și pâine integrală. Nu există nicio cantitate de calorii, nu sunt interzise alimentele și totuși vi se permite tratamentul ocazional.

Puteți obține sprijin din partea celorlalți slimeri la ședințele de grup săptămânale și urmați un plan de exerciții pentru a deveni treptat mai activ. Planul este conceput pentru a vă ajuta să pierdeți 1 – 2lb pe săptămână. De asemenea, vă puteți alătura unui program online.

Pro-uri

Nu sunt interzise alimentele, astfel încât mesele oferă echilibru și varietate și sunt favorabile familiei. Există un singur plan principal, numit Extra Easy, care este flexibil.

Broșura „Magia corporală” oferită oferă idei care să vă ajute să vă ridicați nivelul de activitate, iar întâlnirea ca grup poate oferi un sprijin valoros.

Contra

Programul pledează pentru consumul multor consumuri reduse de energie și pentru umplerea alimentelor. Însă, în timp ce urmați lista Free Foods, puteți alege să mâncați mai multe alimente proteice slabe și alimente cu carbohidrați amidoni decât cele recomandate, deoarece acestea nu sunt restricționate, iar acest lucru ar limita orice pierdere în greutate dacă ați depăși necesarul zilnic de calorii.

Alimentele pentru tratarea energiei mai mari sunt încă permise, dar în cantități mici. Ei sunt cunoscuți sub numele de „sincronizări”, care este scurt pentru sinergie, dar asemănarea cu cuvântul „păcat” nu se va pierde nimănui.

Verdictul BDA

Întâlnirile de grup încurajează membrii să împărtășească succesele, ideile și rețetele între ei, dar este posibil să nu apeleze la toată lumea. Programul bazat pe web poate fi util pentru alții.

Lista alimentelor cu consum redus de energie, care poate umple, poate ajuta la promovarea unei alimentații sănătoase, variate și echilibrate, inclusiv o mulțime de fructe și legume.

Membrii apreciază că alimentele au un consum mai mare de energie și, prin urmare, ar trebui să fie limitate. Acest lucru este util pentru alimentația sănătoasă pe termen lung.

Dieta SlimFast

Dieta SlimFast este un plan de înlocuire a mesei cu calorii scăzute pentru persoanele cu un IMC de peste 25 ani. Folosește gama de produse SlimFast.

Planul recomandă 3 gustări pe zi dintr-o listă extinsă (inclusiv crispe și ciocolată), 2 shake-uri sau bare pentru înlocuirea mesei și 1 masă obișnuită luată dintr-o listă de rețete de pe site-ul SlimFast.

Poți să stai pe dietă cât vrei, în funcție de obiectivul tău de slăbit. Odată atins, vă recomandăm să faceți o agitare de înlocuire a mesei, până la 2 gustări cu conținut scăzut de grăsimi și 2 mese sănătoase.

Planul este conceput pentru a vă ajuta să pierdeți aproximativ 1 până la 2lb pe săptămână.

Pro-uri

Dietele de înlocuire a mâncărurilor pot fi eficiente pentru a ajuta unii oameni să slăbească și să-l mențină.

Planul este convenabil, întrucât produsele elimină ghicitul din controlul porțiunilor și din contorizarea caloriilor.

Nu sunt interzise alimentele, deși sunteți încurajat să mâncați proteine slabe, fructe și legume.

Contra

De unul singur, dietele de înlocuire a mesei nu fac prea mult pentru a educa oamenii despre obiceiurile lor alimentare și pentru a-și schimba comportamentul.

Există riscul de a reîncărca greutatea odată ce încetați utilizarea produselor.

S-ar putea să-ți fie greu să obții 5 pe zi de fructe și legume fără o planificare atentă.

Verdictul BDA

Dacă nu vă place gustul produselor de înlocuire a meselor, nu veți rămâne cu planul.

Planul SlimFast poate fi util pentru a-ți demara regimul de pierdere în greutate, dar este important să folosești pe deplin suportul online pentru a afla despre principiile alimentației sănătoase și cum să gestionezi alimentele și băuturile de zi cu zi.

Dieta mai ușoară

Planurile de pierdere în greutate LighterLife combină o dietă foarte scăzută în calorii (VLCD) cu consiliere săptămânală.

Cu LighterLife Total, pentru persoanele cu un IMC de 30 sau mai mult, mănânci 4 pachete de mâncare înlocuitoare de masă pe zi – constând din shake-uri, supe, mousse-uri sau baruri – și fără alimente convenționale.

LighterLife Lite, pentru cei cu un IMC cuprins între 25 și 30, implică consumul a 3 pachete alimentare pe zi, plus 1 masă dintr-o listă de alimente aprobate. Există un nou plan LighterLife Fast bazat pe planul de post 5: 2.

Planurile de masă pot duce la pierderea în greutate foarte rapidă și vă recomandăm să vă consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe. Cât timp rămâi la dietă depinde de câtă greutate trebuie să pierzi.

Pro-uri

Consilierea vă poate ajuta să înțelegeți relația dvs. cu mâncarea, astfel încât să sperăm că puteți face schimbări durabile pentru a menține greutatea pe bune.

Cu înlocuirile de masă, nu există nicio cântărire sau măsurare, așa că este o abordare fără dificultăți în ceea ce privește pierderea în greutate.

O pauză de mâncare reală poate începe să piardă în greutate, iar pierderea rapidă inițială în greutate poate fi motivantă.

Contra

Efectele secundare inițiale ale dietei pot include respirația urât mirositoare, o gură uscată, oboseală, amețeli, insomnie, greață și constipație de la reducerea glucidelor și a fibrelor.

Supraviețuirea unei diete stricte de shake-uri, supe și alte înlocuitori de masă nu este prea distractivă și se poate simți izolată social.

Verdictul BDA

Pierderea rapidă în greutate poate fi motivantă, dar este nesustenabilă. Oamenii își recapătă deseori greutatea după dietă și, în general, cercetările sugerează că există o mică diferență între o VLCD și o scădere în greutate convențională după 1 – 2 ani.

VLCD LighterLife și componenta sa de consiliere pot funcționa pentru unii – în special persoanele care s-au luptat să slăbească de ani de zile, au probleme de sănătate ca urmare a greutății lor și sunt obezi din punct de vedere clinic cu un IMC de peste 30.

O VLCD care implică consumul a 1.000 de calorii sau mai puțin nu trebuie respectată mai mult de 12 săptămâni continue. Dacă mâncați mai puțin de 600 de calorii pe zi, ar trebui să aveți supraveghere medicală.

Dieta WeightWatchers

Programul WeightWatchers Flex se bazează pe sistemul SmartPoints, care oferă o valoare alimentelor și băuturilor pe baza de conținut de proteine, carbohidrați, grăsimi și fibre.

În esență, este o dietă controlată de calorii, în care primești o cotă personală SmartPoints zilnic, pe care o poți folosi cum îți place.

Nu există nicio limită la cantitatea de fructe și cele mai multe legume pe care le puteți mânca ca parte a listei de alimente cu puncte zero.

Există un accent pe menținerea activă și alegerea exercițiilor fizice de care te bucuri ca mijloc de a câștiga puncte și există o mulțime de rețete care să te ajute cu un plan sănătos de pierdere în greutate.

Întâlnirile săptămânale și ponderile confidențiale oferă sprijin și motivație suplimentară pentru a încuraja schimbările de comportament pe termen lung. Planul este conceput pentru a vă ajuta să pierdeți până la 2lb pe săptămână.

Pro-uri

Nu sunt interzise alimentele, așa că puteți mânca și bea ceea ce doriți, cu condiția să vă respectați alocația de puncte.

Sistemul SmartPoints este flexibil, mai ușor de urmărit pentru unii care contează caloriile și mai puțin restrictiv decât alte planuri.

Există, de asemenea, suport online și aplicații mobile, cu scanere pentru coduri de bare pentru a vă ajuta la cumpărături.

Contra

Când începeți, să vă folosiți sistemul de puncte poate fi la fel de consumator de timp ca și să numărați calorii.

Unii oameni s-ar putea simți presionați să achiziționeze alimente de marcă WeightWatchers.

Unele dintre alimentele cu puncte zero au un conținut scăzut de grăsimi și surse bune de proteine și pot fi destul de umplute.

Dar, deși unele pot fi dificil de consumat în cantități mari (cum ar fi puiul slab sau ouăle), aceste alimente vor contribui în continuare la aportul general de calorii, așa că probabil nu ar trebui să fie complet nelimitate.

Verdictul BDA

WeightWatchers Flex este în general bine echilibrat și poate fi o bază pentru schimbările pe termen lung ale obiceiurilor alimentare.

Abordarea grupului de sprijin poate ajuta oamenii să-i motiveze și să-i educe despre alimentația sănătoasă.

Există un accent pe includerea exercițiilor fizice ca parte a planului, care poate ajuta la asigurarea succesului la pierderea în greutate.

Este important să apreciem conexiunea dintre sistemul de puncte și calorii pentru a ajuta la gestionarea pe termen lung a greutății.

Dieta de rozmarin Conley

Planurile de dietă și fitness ale Rosemary Conley combină o dietă cu conținut scăzut de grăsimi, cu un GI cu exerciții fizice regulate. Îi poți urma rețetele sau diversele sale diete și programe de fitness.

Ești încurajat să mănânci alimente cu 5% sau mai puține grăsimi, cu excepția peștelui gras, a ovăzului cu terci și a cărnii slabe.

Clubul ei online de pierdere în greutate are o serie de instrumente și videoclipuri care acoperă cursuri de gătit; sfaturi medicale, psihologice și nutriționale; și exerciții pentru toate nivelurile de fitness. Există, de asemenea, sprijin și motivație din partea antrenorilor pregătiți.

Aflați despre numărarea caloriilor și dimensiunea porțiunilor, care vă pot ajuta să vă mențineți pierderea în greutate dincolo de program.

Dietele sunt concepute pentru a vă ajuta să pierdeți 14lb în 7 săptămâni și să încurajați schimbarea stilului de viață. Cât timp stai pe plan depinde de obiectivul tău de slăbit.

Pro-uri

Programul se bazează în jurul caloriilor, cu accent pe reducerea grăsimilor. „Oala de porții” – folosită pentru măsurarea alimentelor precum orez, cereale, paste și fasole coapte – vă învață despre controlul porțiilor.

Activitatea fizică este o parte integrantă a planului, cu videoclipuri de exercițiu potrivite pentru toate vârstele, dimensiunile și abilitățile oferite online.

Contra

Unele produse cu conținut scăzut de grăsimi nu sunt neapărat mai sănătoase, deoarece acestea pot fi în continuare bogate în zahăr și calorii.

Nu este realist să te aștepți ca oamenii să iasă cu ghivecele lor de porții, ceea ce înseamnă că controlul porțiunilor poate fi complicat de acasă.

Verdictul BDA

Planurile de dietă și exerciții fizice oferă o abordare echilibrată a pierderii în greutate, care vă învață despre dimensiunea porțiunii, importanța exercițiilor fizice obișnuite și luarea de decizii mai sănătoase.

Elementul educațional este foarte util pentru gestionarea greutății pe termen lung după ce ați părăsit programul.

Dieta fără zahăr

După cum sugerează și numele său, un plan de dietă fără zahăr implică evitarea celor mai multe tipuri de zahăr, dacă nu chiar toate.

Planurile necesită, de obicei, să tăiați mâncare și să beți bogat în zaharuri gratuite, cum ar fi băuturi fainoase, cereale pentru micul dejun, iaurturi aromate și biscuiți.

Unele planuri implică eliminarea carbohidraților sub toate formele sale – zahăr liber, alimente cu amidon și fibre – dar acestea joacă un rol important într-o dietă sănătoasă.

Pro-uri

Reducerea zaharurilor libere (zahărul adăugat în alimente) este o idee bună, deoarece, ca națiune, consumăm prea mult zahăr în general.

Obișnuirea să înțelegeți zahărul din alimente și verificarea etichetelor poate fi utilă.

Contra

A merge complet fără zahăr poate fi aproape imposibil, deoarece asta ar însemna și eliminarea zahărului în lapte și produse lactate, fructe și legume, ceea ce nu ar fi o abordare echilibrată.

Verdictul BDA

O reducere a zahărului în lucruri precum băuturile zaharoase, biscuiții și prăjiturile este o idee bună, însă eliminarea tuturor zahărului, inclusiv zahărul din lapte, fructe și legume, nu este o abordare sensibilă.

Zahărul din aceste alimente este absorbit lent, iar aceste alimente conțin substanțe nutritive importante.

Ferește-te de unele dintre produsele alternative de zahăr recomandate în unele planuri fără zahăr, cum ar fi zahărul de palmier, zahărul de cocos, agave și miere: acestea sunt încă toate zaharurile.

Descărcați NHS planul de pierdere în greutate de 12 săptămâni dezvoltat în asociere cu Asociația Britanică Dietetică.


Întreabă un doctor onlineRapid și ușor, doctori verificați, confidențial și anonim

Cu Medic Chat ai la dispoziție 400+ doctori online din 40 specialități medicale.

N-a fost niciodată mai ușor să iei legătura cu un medic de specialitate!