Cum vă poate ajuta medicul dumneavoastră să slăbești

Dacă ați încercat și nu ați reușit să slăbiți, vă poate ajuta o vizită la chirurgia dumneavoastră.

GP-ul sau asistenta medicală poate:

  • evaluați starea de sănătate generală
  • ajută la identificarea cauzei creșterii în greutate
  • rezolvați dacă există probleme de sănătate care vă determină să vă puneți în greutate
  • discutați despre un plan care să vă ajute să slăbiți care vi se potrivește

Evaluarea greutății tale

În primul rând, medicul dumneavoastră de familie sau asistenta medicală va dori să evalueze dacă greutatea dvs. actuală este sănătoasă sau nu. Aceasta înseamnă măsurarea greutății și înălțimii dvs. pentru a calcula indicele de masă corporală (IMC).

Este posibil să aveți și talia măsurată. Măsurarea taliei este o modalitate bună de a verifica dacă nu transportați prea multe grăsimi în jurul stomacului, ceea ce vă poate ridica riscul de boli de inimă, diabet de tip 2 și accident vascular cerebral.

Puteți avea un IMC sănătos și aveți încă exces de grăsime de burtă – ceea ce înseamnă că sunteți încă în pericol de a dezvolta aceste boli.

Medicul dumneavoastră poate să vă ia tensiunea arterială și să efectueze alte teste, cum ar fi un test de sânge, pentru a verifica dacă există condiții de sănătate care pot fi legate de greutatea dumneavoastră.

De asemenea, puteți verifica IMC utilizând calculatorul nostru IMC .

Dieta și exercițiile fizice

Dacă sunteți supraponderali, modificările la nivelul alimentației și nivelurile de activitate fizică sunt primul pas pentru a vă ajuta să pierdeți în greutate.

Medicul de familie sau asistenta medicală vă pot ajuta să evaluați dieta dvs. actuală și nivelurile de activitate fizică și să vă setați obiective personale pentru schimbare.

Dieta ta

Vi se poate cere să păstrați un jurnal alimentar – o înregistrare scrisă a tot ceea ce mâncați – timp de 1 săptămână.

Acest lucru vă poate ajuta pe dumneavoastră și pe medicul dumneavoastră să identificați obiceiurile, cum ar fi adăugarea de zahăr în ceaiul dvs., pe care le puteți schimba.

Exercițiu

Nivelurile dvs. de activitate fizică pot fi măsurate cu un jurnal de activitate.

De asemenea, medicul dumneavoastră medical vă poate sugera să purtați un pedometru timp de o săptămână. Un pedometru măsoară numărul de pași pe care-i faceți și oferă o indicație a nivelului de activitate zilnică.

Stabiliți-vă obiective personale

Odată ce medicul dumneavoastră de familie sau asistenta medicală au o imagine mai clară a dietei dvs. și a nivelului de activitate fizică, acestea vă pot ajuta să identificați modificări simple ale stilului de viață.

Împreună, veți elabora un plan de joc pentru a slăbi sănătos și pe termen lung. Va fi un plan adaptat stilului tău de viață și preferințelor tale.

Chirurgia dvs. de medic ar trebui să vă ofere programări regulate de urmărire, de obicei, la fiecare două săptămâni la o lună, pentru a vă monitoriza progresul.

Mai multe resurse de pierdere în greutate:

Alte servicii de pierdere în greutate

Chirurgia dumneavoastră GP vă poate referi la alte servicii, cum ar fi grupele locale de pierdere în greutate . Acestea ar putea fi furnizate de NHS sau pot fi servicii comerciale pe care le plătiți.

Dacă este cazul, puteți fi sesizat pentru cursuri de exerciții sub supravegherea unui antrenor calificat.

În funcție de locul în care locuiți, programul de exerciții poate fi gratuit sau oferit la un cost redus.

Medicamente pentru slabit

Dacă ați făcut modificări în dieta și nivelurile de activitate fizică, dar nu pierdeți o cantitate semnificativă de greutate, medicul dumneavoastră de familie poate recomanda medicamente care vă pot ajuta.

Medicamentele sunt utilizate numai dacă IMC-ul dvs. este de cel puțin 30 sau 28 de ani dacă aveți alți factori de risc, cum ar fi hipertensiunea arterială sau diabetul de tip 2.

Singurul medicament prescris pentru scăderea în greutate este Orlistat. Pentru mai multe informații despre medicamente pentru pierderea în greutate, consultați Obezitate: tratament .

Chirurgie de slabire

În cazul în care modificările de stil de viață și medicamentele nu funcționează, medicul dumneavoastră de familie poate să vă vorbească despre operația de scădere în greutate.

Chirurgia pentru pierderea în greutate este recomandată de obicei numai persoanelor cu IMC de cel puțin 40 sau 35 de ani dacă aveți o stare de sănătate legată de greutate, cum ar fi diabetul de tip 2 sau hipertensiunea arterială.

Chirurgia pentru pierderea în greutate poate fi eficientă, dar este o procedură majoră care vine cu riscuri proprii pentru sănătate.

Aflați despre diferitele tipuri de intervenții chirurgicale pentru pierderea în greutate .