Cum să slăbești într-un scaun cu rotile

Adulților care folosesc scaune cu rotile le poate fi mai greu să slăbească, deoarece tind să folosească mai puține calorii prin activitatea fizică. Dar mai există modificări pe care le puteți face pentru a obține o greutate sănătoasă.

Să fii supraponderal sau obez vă aduce un risc mai mare de o serie de afecțiuni grave de sănătate, inclusiv diabet de tip 2 , boli de inimă și anumite tipuri de cancer .

Cum să îți verifici greutatea

Indicele de masă corporală (IMC) este o măsură utilă dacă cineva are o greutate sănătoasă pentru înălțimea sa.

Puteți verifica IMC utilizând calculatorul nostru de greutate BMI sănătos.

Cu toate acestea, uneori nu este suficient să folosiți IMC pentru a verifica greutatea cuiva dintr-un scaun cu rotile, deoarece acest lucru nu poate oferi imaginea completă.

Dacă nu sunteți sigur cu privire la greutatea dvs., discutați cu medicul dumneavoastră. Vor putea să vă spună dacă IMC este potrivit pentru dvs. și dacă în prezent sunteți o greutate sănătoasă.

Medicul dumneavoastră de ajutor vă poate ajuta, de asemenea, dacă nu sunteți în stare să vă cântăriți.

Pierderea în greutate într-un scaun cu rotile

Bărbatul mediu are nevoie de aproximativ 2.500 de calorii pe zi pentru a-și menține greutatea corporală. Femeia medie are nevoie de aproximativ 2.000 de calorii pe zi.

Dacă sunteți utilizator de scaune cu rotile, este foarte probabil să aveți nevoie de mai puține calorii decât aceste cantități. Acest lucru se datorează în parte faptului că ai tendința să nu folosești mușchii mari ai picioarelor. Și a avea mai puțin mușchi înseamnă că sunt necesare mai puține calorii pentru a menține o greutate sănătoasă.

Un medic de familie sau dietetician vă poate ajuta să vă îndepliniți nevoile zilnice de calorii.

Poate preferați să aveți sprijinul unui serviciu comunitar de gestionare a greutății. Întrebați medicul dumneavoastră de familie dacă există unul disponibil lângă dvs.

Oricine dorește să utilizeze serviciul, care îi întâmpină pe utilizatorii de scaune cu rotile, este examinat de un consilier calificat în gestionarea greutății care vă poate spune dacă serviciul este potrivit.

Pentru unii oameni, poate fi disponibil un program unu la unu.

Sfaturi pentru slăbit

Vindeți să pierdeți între 0,5lb (0,25 kg) și 2lb (1 kg) pe săptămână până când atingeți greutatea țintă. O dietă sănătoasă, echilibrată și o activitate fizică regulată vă vor ajuta să mențineți o greutate sănătoasă pe termen lung.

Este important să mâncați o dietă echilibrată din grupurile alimentare prezentate în Ghidul Eatwell deoarece, atunci când mâncați mai puține calorii, poate deveni mai dificil să obțineți suficienți nutrienți, în special vitamine și minerale, din dieta dvs.

O dietă sănătoasă, echilibrată ar trebui să se bazeze pe Ghidul Eatwell. Asta înseamnă:

 • consumând cel puțin 5 porții dintr-o varietate de fructe și legume în fiecare zi
 • bazând mesele pe cartofi, pâine, orez, paste sau alte carbohidrați amidonici
 • alegerea integralei cu mai puțin zahăr sau grăsimi adăugate, acolo unde este posibil
 • având anumite produse lactate sau lactate (cum ar fi băuturile de soia și iaurturile) – alegeți opțiuni cu conținut redus de grăsimi și zahăr
 • consumul de fasole, legume, pește, ouă, carne și alte proteine – vizează 2 porții de pește în fiecare săptămână, dintre care 1 ar trebui să fie uleioase, cum ar fi somonul sau macroule
 • alegerea uleiurilor și a împrăștiaților nesaturați, cum ar fi floarea-soarelui sau rapiță și mâncarea lor în cantități mici
 • bea multe lichide – guvernul recomandă 6 până la 8 căni / pahare pe zi – dar încearcă să nu bei băuturi chiar înainte de masă pentru a evita să te simți prea plin pentru a mânca

Dacă aveți alimente și băuturi cu conținut ridicat de grăsimi, sare și zahăr, luați-le mai rar și în cantități mici.

Cu toate acestea, este important să ne amintim că Ghidul Eatwell se adresează populației generale.

Dieteticianul dvs. sau consilierul de gestionare a greutății poate avea sfaturi specifice cu privire la mărimile porțiunilor care sunt adaptate pentru dizabilitatea dvs. particulară. Dar acest lucru se va baza în continuare pe o dietă sănătoasă, echilibrată.

Dacă nu mănânci carne, află cum să ai o dietă vegetariană sănătoasă .

Fii activ într-un scaun cu rotile

Activitatea fizică regulată ajută la menținerea unei greutăți sănătoase și este importantă și pentru sănătatea și bunăstarea dvs. generală.

Indiferent de nivelul dvs. de abilitate fizică, va exista o activitate sau un sport pentru dumneavoastră.

Încercați să alegeți activități care vă îmbunătățesc sănătatea inimii și forța musculară.

Dacă puteți, încercați să faceți:

 • cel puțin 150 de minute de activitate aerobă în fiecare săptămână
 • exerciții de forță pe 2 sau mai multe zile pe săptămână

Activitatea aerobă este deosebit de importantă când vine vorba de pierderea în greutate. Aceasta este o activitate care îți crește ritmul cardiac, te scapă ușor de respirație și te determină să spargi o transpirație.

Dacă sala de sport vă apelează, există o serie de opțiuni bune pentru utilizatorii de scaune cu rotile. Acestea pot include mașini de canotaj adaptate pentru utilizarea scaunelor cu rotile și mașini de greutate pentru exerciții de rezistență.

Federația Engleză a Sportului cu Dizabilități conduce Inițiativa Fitness Inclusiv (IFI), o schemă care asigură sălii de fitness sunt potriviți pentru persoanele cu dizabilități. Găsiți o sală de gimnastică IFI locală pe site-ul Federației Engleze a Sportului cu Dizabilități.

Alte opțiuni includ sporturi de înot sau scaune cu rotile, cum ar fi:

 • baschet
 • netball
 • badminton
 • boccia – asemănătoare cu bolurile, în care bilele de piele sunt rulate spre o țintă

WheelPower este o organizație care îi ajută pe utilizatorii de scaune cu rotile să se implice în sport. Aflați mai multe la WheelPower: sport și activitate fizică .

Pentru mai multe informații și idei de activitate, citiți sfaturi de fitness pentru utilizatorii de scaune cu rotile .

Întreabă un doctor onlineRapid și ușor, doctori verificați, confidențial și anonim

Cu Medic Chat ai la dispoziție 400+ doctori online din 40 specialități medicale.

N-a fost niciodată mai ușor să iei legătura cu un medic de specialitate!