Înțelegerea caloriilor

Cantitatea de energie dintr-un aliment sau băutură este măsurată în calorii.

Când mâncăm și bem mai multe calorii decât consumăm, corpurile noastre depozitează excesul sub formă de grăsime corporală. Dacă acest lucru continuă, în timp ne putem pune în greutate.

Ca ghid, un om obișnuit are nevoie de aproximativ 2.500kcal (10.500kJ) pe zi pentru a menține o greutate corporală sănătoasă.

Pentru o femeie obișnuită, cifra este de aproximativ 2.000kcal (8.400kJ) pe zi.

Aceste valori pot varia în funcție de vârstă, dimensiune și niveluri de activitate fizică, printre alți factori.

Verificați dacă sunteți o greutate sănătoasă folosind calculatorul indicelui nostru de masă corporală (IMC)

Calorii și echilibrul energetic

Corpurile noastre au nevoie de energie pentru a ne menține în viață, iar organele noastre funcționează normal.

Când mâncăm și bem, punem energie în corpul nostru. Corpurile noastre consumă acea energie prin mișcarea de zi cu zi, care include totul, de la respirație la alergare.

Pentru a menține o greutate stabilă, energia pe care o punem în corpul nostru trebuie să fie aceeași cu energia pe care o folosim prin funcții corporale normale și activitate fizică.

O parte importantă a unei diete sănătoase este echilibrarea energiei pe care o pui în corpurile tale cu energia pe care o folosești.

De exemplu, cu cât facem mai multă activitate fizică, cu atât consumăm mai multă energie.

Dacă consumați prea multă energie în 1 zi, nu vă faceți griji. Încercați doar să luați mai puțină energie în următoarele zile.

Verificarea caloriilor din alimente

Cunoașterea conținutului de calorii din alimente și băuturi vă poate ajuta să vă asigurați că nu veți consuma prea mult.

Conținutul caloric al multor alimente cumpărate din magazin este înscris pe ambalaj ca parte a etichetei nutriționale.

Aceste informații vor apărea la rubrica „Energie”. Conținutul de calorii este adesea dat în kcal, care este scurt pentru kilocalorii și, de asemenea, în kJ, care este scurt pentru kilojoules.

O kilocalorie este un alt cuvânt pentru ceea ce se numește în mod obișnuit o calorie, așa că 1.000 de calorii vor fi scrise sub 1.000kcals.

Kilojoules sunt măsurarea metrică a caloriilor. Pentru a găsi conținutul de energie în kilojoule, înmulțiți cifra de calorii cu 4,2.

Eticheta vă va indica, de obicei, câte calorii sunt conținute în 100 de grame sau 100 de mililitri de alimente sau băuturi, astfel încât să puteți compara conținutul de calorii al diferitelor produse.

Multe etichete vor indica, de asemenea, numărul de calorii din 1 porție din aliment.

Amintiți-vă însă că ideea producătorului de 1 porție este posibil să nu fie aceeași ca a voastră, deci ar putea exista mai multe calorii în porțiunea pe care o serviți dumneavoastră.

Puteți utiliza informațiile despre calorii pentru a evalua modul în care un anumit aliment se încadrează în aportul dvs. zilnic de calorii.

Contoare de calorii

Există o gamă largă de contoare de calorii online pentru computere și telefoane mobile. Multe dintre acestea pot fi descărcate și utilizate gratuit.

NHS nu își poate verifica datele, dar pot fi utile pentru a-ți urmări caloriile înregistrând toate alimentele pe care le consumi într-o zi.

Unele restaurante pun informații despre calorii în meniurile lor, astfel încât puteți verifica conținutul de calorii al alimentelor atunci când mâncați.

Caloriile trebuie administrate pe porție sau pe masă.

Aflați mai multe despre etichetele alimentare

Arde calorii

Cantitatea de calorii pe care oamenii o folosesc efectuând o anumită activitate fizică variază, în funcție de o serie de factori, inclusiv dimensiunea și vârsta.

Cu cât faci o activitate mai puternică, cu atât vei folosi mai multe calorii. De exemplu, mersul rapid va arde mai multe calorii decât mersul într-un ritm moderat.

Aflați cum organismul arde calorii în

Dacă crești în greutate, ar putea însemna că ai consumat și consumat în mod regulat mai multe calorii decât ai folosit.

Pentru a pierde în greutate, trebuie să utilizați mai multă energie decât consumați și să continuați aceasta pe o perioadă de timp.

Obisnuieste-te sa numeri calorii si foloseste contorul nostru de calorii

Cea mai bună abordare este de a combina schimbările de dietă cu o activitate fizică sporită.

Află câtă activitate fizică ar trebui să faci

Aflați cum puteți face schimbări sănătoase în dieta dvs. și să slăbiți

Dacă aveți nevoie de ajutor pentru a pierde în greutate, de ce nu încercați gratuit NHS 12 săptămâni de scădere în greutate .

Întreabă un doctor onlineRapid și ușor, doctori verificați, confidențial și anonim

Cu Medic Chat ai la dispoziție 400+ doctori online din 40 specialități medicale.

N-a fost niciodată mai ușor să iei legătura cu un medic de specialitate!