Grafic de înălțime / greutate

Puteți utiliza această diagramă pentru a verifica dacă aveți greutatea potrivită pentru înălțimea dvs. Alternativ, puteți utiliza calculatorul de greutate BMI sănătos .

grafic de greutate sănătos

Această diagramă înălțime / greutate este potrivită doar pentru bărbați și femei adulte. Nu este potrivit pentru copii sau persoane sub 18 ani.

Dacă aveți sub 18 ani sau doriți să verificați dacă copilul dvs. are o greutate sănătoasă, folosiți calculatorul de greutate BMI sănătos, care este potrivit pentru adulți și copii.

Graficele de creștere specifice copiilor sunt incluse în cartea roșie (Personal Child Health Record) oferită părinților din majoritatea zonelor din Anglia chiar înainte sau după nașterea copilului lor.

Interpretarea graficului de înălțime / greutate

Acest grafic este potrivit numai pentru persoanele cu vârsta peste 18 ani.

subponderali

Dacă vă aflați în gama de subponderale, există o serie de motive posibile pentru acest lucru. GP-ul dvs. vă poate ajuta să aflați mai multe și vă poate oferi ajutor și sfaturi. Aflați mai multe citind despre nutriție pentru adulți subponderali .

Greutate sănătoasă

Dacă te afli în intervalul de greutate sănătos, ești o greutate sănătoasă pentru înălțimea ta.

Încă este important să mănânci o dietă echilibrată și să incluzi activitate fizică în viața ta zilnică pentru a rămâne într-o stare bună de sănătate. Adulții ar trebui să fie activi cel puțin 150 de minute în fiecare săptămână.

Aflați citind Beneficiile exercițiului .

Supraponderal, obez sau foarte obez

Dacă te afli în oricare dintre aceste intervale, ești mai greu decât cel sănătos pentru cineva de înălțimea ta. Greutatea în exces vă aduce un risc crescut de boli de inimă, accident vascular cerebral și diabet de tip 2. E timpul să acționezi.

Există o mulțime de informații, sfaturi și asistență cu privire la alegerile NHS care vă pot ajuta:

  • descărcați planul de pierdere în greutate NHS , un program gratuit de 12 săptămâni pentru dieta și exerciții fizice
  • Pierderea în greutate are informații și sfaturi despre obținerea unei greutăți sănătoase
  • Mâncarea și dieta conțin informații și sfaturi despre alimentația sănătoasă
  • Fitness este plin de planuri de exerciții fizice, cum ar fi canapea până la 5 km, pentru a vă ajuta să deveniți mai activ

Puteți vorbi, de asemenea, cu medicul dumneavoastră de familie sau cu asistenta medicală. Vă pot oferi sfaturi despre schimbările stilului de viață și vă pot referi la un grup de pierdere în greutate sau pot discuta despre alte tratamente.

Aflați mai multe în modul în care vă poate ajuta medicul dumneavoastră .

Este graficul potrivit pentru toți adulții?

Acest grafic este potrivit pentru majoritatea persoanelor cu vârsta peste 18 ani. Cu toate acestea, este posibil să nu fie adecvat dacă aveți o dezvoltare musculară.

Acest lucru se datorează faptului că o mulțime de mușchi te poate pune în categoriile supraponderale sau obeze, chiar dacă ai puțină grăsime corporală. De exemplu, jucătorii de rugby profesioniști pot intra în categoria „obezi”, în ciuda faptului că au foarte puțină grăsime corporală. Dar acest lucru nu se va aplica majorității oamenilor.

Pe lângă IMC, circumferința taliei poate oferi informații despre sănătatea ta. Puteți afla mai multe în Ce este IMC-ul dvs.?

Întreabă un doctor onlineRapid și ușor, doctori verificați, confidențial și anonim

Cu Medic Chat ai la dispoziție 400+ doctori online din 40 specialități medicale.

N-a fost niciodată mai ușor să iei legătura cu un medic de specialitate!