Sfaturi de somn pentru adolescenți

Un băiat adolescent adormit în pat

Credit:

digitalskillet / Thinkstock


Cel puțin 8 până la 9 ore de somn bun în nopțile de școală este recomandat adolescenților.

Iată cum să te asiguri că adolescentul tău doarme suficient pentru a rămâne sănătos și a se descurca bine la școală.

Limitați ecranele din dormitor

Dacă este posibil, nu aveți mobil, tabletă, TV sau computer în dormitor noaptea, deoarece lumina de la ecran interferează cu somnul.

A avea ecrane în dormitor înseamnă, de asemenea, că adolescentul tău este mai probabil să rămână până târziu interacționând cu prietenii pe rețelele de socializare.

Încurajați-vă adolescentul să aibă cel puțin 30 de minute de timp fără ecran înainte de a merge la somn.

Exercițiu pentru un somn mai bun

Este oficial: exercițiile fizice regulate vă ajută să dormiți mai bine, precum și să vă îmbunătățiți sănătatea generală.

Adolescenții ar trebui să urmărească zilnic cel puțin 60 de minute de exercițiu, inclusiv activități aerobice, cum ar fi mersul rapid și alergarea.

Exercitarea în lumina zilei va ajuta la încurajarea modelelor sănătoase de somn.

Citiți mai multe despre cât de mult au nevoie adolescenții de exerciții fizice .

Tăiați cofeina

Sugerați-i adolescentului dvs. să bea mai puțină cofeină – găsită în băuturi precum cola, ceai și cafea – în special în cele 4 ore înainte de culcare.

Prea multă cofeină îi poate opri să adoarmă și să reducă somnul adânc pe care îl au.

Nu vă împiedicați înainte de culcare

Anunțați adolescenții că mâncarea prea multă sau prea puțin, aproape de culcare poate duce la stomacul prea plin sau gol. Aceasta poate fi o cauză de disconfort în timpul nopții și poate preveni somnul.

Au o rutină bună

Încurajează-ți adolescentul să intre într-o rutină obișnuită de culcare. A face aceleași lucruri în aceeași ordine cu o oră sau ceva înainte de culcare îi poate ajuta să se abată să doarmă.

Folosiți aceste sfaturi de rutină la culcare .

Creați un dormitor potrivit pentru somn

Asigurați-vă că adolescentul dvs. are un mediu de dormit bun – în mod ideal, o cameră care este întunecată, rece, liniștită și confortabilă.

Ar putea merita să investești în perdele mai groase sau într-o orbă neagră pentru a ajuta la blocarea diminetilor de vară și a serilor ușoare.

Vorbeste prin orice probleme

Vorbește cu adolescentul tău despre orice le este îngrijorat. Acest lucru îi va ajuta să își pună problemele în perspectivă și să doarmă mai bine.

Citiți câteva sfaturi despre cum să vorbiți cu adolescentul .

De asemenea, i-ai putea încuraja să-și noteze grijile sau să facă o listă de activități înainte de a se culca. Acest lucru ar trebui să însemne că sunt mai puțin susceptibili să se trezească îngrijorători în timpul nopții.

Evitați lungi weekend-uri

Încurajează-ți adolescentul să nu doarmă ore întregi la sfârșit de săptămână. Nopțile târzii și lungi minți îți pot perturba ceasul corpului și te pot lăsa cu „jet lag” de weekend, luni dimineață.

Încercați aceste schimbări simple ale stilului de viață care îmbunătățesc somnul .