Sprijinirea cuiva cu o tulburare alimentară

Dacă prietenul sau ruda ta are o tulburare de alimentație, cum ar fi anorexia , bulimia sau tulburarea de alimentație binge , probabil vei dori să faci tot ce poți pentru a-i ajuta să se recupereze.

Faceți deja o treabă excelentă aflând mai multe despre tulburările alimentare și cum să încercați să le susțineți – vă arată grijă și vă ajută să înțelegeți cum se pot simți.

Obținerea ajutorului profesional de la un medic, o asistentă medicală sau o asistentă de școală sau de colegiu îi va oferi prietenului sau rudei șansele cele mai bune de a se îmbunătăți. Dar acesta poate fi unul dintre cei mai dificili pași pentru cineva care suferă de o tulburare alimentară, așa că încercați să-i încurajați să caute ajutor sau să se ofere pentru a merge împreună cu ei.

Puteți să le susțineți și în alte moduri:

  • Încercați să le includeți – s-ar putea să nu dorească să iasă sau să se alăture activităților, dar încercați să le vorbiți și să le întrebați, la fel ca înainte. Chiar dacă nu se alătură, ei vor dori în continuare să fie întrebați. Îi va face să se simtă apreciați ca persoană.
  • Încercați să vă construiți respectul de sine – poate, spunându-le ce persoană este excelentă și cât de mult apreciați că le aveți în viața voastră.
  • Dă-ți timp, ascultă-i și încearcă să nu dai sfaturi sau să critici – acest lucru poate fi greu atunci când nu ești de acord cu ceea ce spun despre ei înșiși și cu ce mănâncă. Nu uitați, nu trebuie să știți toate răspunsurile. Doar să te asiguri că știu că ești acolo pentru ei este ceea ce este important. Acest lucru este valabil mai ales când simți că prietenul sau ruda ta respinge prietenia, ajutorul și sprijinul.

Cum sunt tratate tulburările alimentare?

Tratamentul va fi diferit în funcție de tipul de tulburare alimentară pe care îl are prietenul sau ruda.

De obicei, va implica un fel de terapie de vorbire, deoarece ajutorul cu mâncarea și punerea în greutate singur nu este de obicei suficient.

Prietenul sau ruda ta va vorbi cu un terapeut despre dificultățile emoționale care au dus la tulburarea lor alimentară și vor învăța modalități mai sănătoase de a face față acestor sentimente. Tratamentul lor poate implica, de asemenea, să lucreze printr-un program ghidat de auto-ajutor.

În timpul tratamentului, ei vor avea, de asemenea, controale de sănătate periodice pentru a avea grijă de sănătatea lor fizică.

Tratamentul va avea loc peste câteva săptămâni, astfel încât prietenul sau ruda dvs. se poate obișnui cu modificările lent. Cu cât încep mai devreme, cu atât sunt mai mari șansele de a-și face o recuperare bună.

Găsiți servicii de tulburări alimentare în zona dvs.

Citiți mai multe despre cum sunt tratate tulburările alimentare .

Vor trebui să meargă la spital?

Majoritatea persoanelor cu tulburări alimentare nu vor trebui să stea în spital. Sunt văzuți ca fiind ambulatori, ceea ce înseamnă că vizitează spitalul, de exemplu, o zi pe săptămână.

Unele persoane care au o tulburare alimentară mai avansată sau gravă ar putea avea nevoie să viziteze spitalul mai des sau să fie internate la spital pentru sprijin și tratament mai intens (cunoscut sub numele de îngrijire internă).

Ar trebui să le vizitez în spital?

Acest lucru depinde de ceea ce dorește prietenul sau ruda, cum te simți și ce îți permite centrul de tratament.

Spune-i că te gândești la ei și ar dori să le vizitezi. Dacă acest lucru nu este posibil, puteți să scrieți sau să apelați întotdeauna pentru a le anunța că sunteți încă acolo pentru a le susține.

Oamenii pot fi obligați să obțină ajutor pentru tulburările alimentare?

Dacă prietenul sau ruda ta a pierdut o cantitate extremă de greutate, pot fi în pericol de a muri de foame și de a dezvolta complicații grave. Este posibil să nu poată gândi clar din cauza lipsei de alimente și ar putea fi nevoit să fie obligat la un tratament de salvare a vieții.

În aceste condiții, medicul lor poate decide admiterea lor la spital pentru tratament de specialitate. Acest lucru se poate face numai după ce medicul s-a consultat cu colegii și toți sunt de acord cu decizia medicului. Aceasta se numește a fi secționată și se face în conformitate cu regulile Legii privind sănătatea mintală .

Vor fi vindecați când vor veni acasă?

Prietenul sau ruda ta va avea nevoie în continuare de sprijinul tău. Majoritatea persoanelor cu o tulburare alimentară se recuperează și învață să folosească mai multe moduri pozitive de a face față.

Dar recuperarea dintr-o tulburare alimentară poate fi foarte dificilă și să dureze mult timp. Prietenul sau ruda ta poate chiar recidiva în comportamente vechi sau poate avea din nou perioade de viață cu boala lor în timpul recuperării.

O parte dintre ei ar putea dori să se îmbunătățească, în timp ce cealaltă parte ar putea fi foarte speriat de renunțarea la tulburarea de alimentație. Ei ar putea gândi: „Vreau să mă îmbunătățesc, dar pur și simplu nu vreau să câștig în greutate”.

Probabil că vor avea zile bune și zile rele. În perioadele de stres, dificultățile alimentare pot avea mai multe șanse să se întoarcă. Schimbarea modului în care oamenii cu tulburări alimentare consideră și se simt nu este niciodată ușoară și este nevoie de timp.

Caritate Beat dispune de mai multe servicii de informare și asistență pentru persoanele afectate de tulburările alimentare, precum și prietenii și familia.

Întreabă un doctor onlineRapid și ușor, doctori verificați, confidențial și anonim

Cu Medic Chat ai la dispoziție 400+ doctori online din 40 specialități medicale.

N-a fost niciodată mai ușor să iei legătura cu un medic de specialitate!