10 mituri de pierdere în greutate

Se vorbește atât de mult despre pierderea în greutate, încât poate fi greu de sortat faptele din ficțiune. Iată adevărul despre 10 mituri comune de pierdere în greutate.

Un regim de exercitii radicale este singura modalitate de a slabi

Neadevarat. Pierderea în greutate de succes presupune efectuarea unor mici modificări la care te poți lipi mult timp.

Asta înseamnă să fii mai activ fizic în rutina ta zilnică. Adulții ar trebui să obțină cel puțin 150 de minute de activitate fizică – cum ar fi mersul rapid sau mersul pe bicicletă – în fiecare săptămână, iar cei care sunt supraponderali vor avea nevoie de mai mult decât aceasta pentru a pierde în greutate.

Pentru a pierde în greutate, trebuie să arzi mai multe calorii decât consumi. Acest lucru poate fi obținut consumând mai puțin, mișcând mai mult sau, cel mai bine, o combinație a ambelor.

Încercați planul de pierdere în greutate NHS de 12 săptămâni .

Alimentele mai sănătoase sunt mai scumpe

Poate părea că alimentele mai sănătoase sunt mai scumpe decât alternativele lor nesănătoase. Cu toate acestea, dacă încercați să înlocuiți ingredientele cu alternative mai sănătoase, probabil veți constata că mâncarea dvs. va rezolva costurile mai puțin.

De exemplu, alegerea tăieturilor de carne mai ieftine și amestecarea acesteia cu alternative mai ieftine, precum fasolea, legumele și legumele congelate îl vor face să meargă mai departe în caserole sau cartofi prăjiți.

Aflați mai multe despre a mânca bine pentru mai puțin .

Carburile te fac să te pui în greutate

Mâncate în cantități potrivite și ca parte a unei diete echilibrate, carbohidrații nu vor duce la creșterea în greutate, singuri (fără unt, sosuri cremoase și așa mai departe).

Mâncați carbohidrați din cereale integrale și integrale, precum orez brun și pâine integrală și cartofi cu pielea pentru a vă crește aportul de fibre și nu prăjiți alimentele cu amidon când încercați să slăbești.

Aflați mai multe despre produsele alimentare cu amidon .

Înfometarea mea este cel mai bun mod de a slăbi

Este puțin probabil ca dietele de prăbușire să conducă la pierderi în greutate pe termen lung. De fapt, ele pot duce uneori la creșterea în greutate pe termen lung.

Principala problemă este că acest tip de dietă este prea greu de întreținut. De asemenea, este posibil să lipsești nutrienții esențiali, deoarece dietele accidentale pot fi limitate în varietatea de alimente consumate. Corpul tău va avea un consum redus de energie și te poate face să râvnești alimentele cu conținut ridicat de grăsimi și cu conținut ridicat de zahăr. Acest lucru poate duce la consumul de alimente și mai multe calorii decât ai nevoie, provocând creștere în greutate.

Aflați mai multe despre o dietă sănătoasă și cum să slăbești în mod sensibil .

Unele alimente îți grăbesc metabolismul

Metabolismul descrie toate procesele chimice care se desfășoară continuu în interiorul corpului pentru a vă menține în viață și organele care funcționează normal, cum ar fi respirația, repararea celulelor și digerarea alimentelor. Aceste procese au nevoie de energie, iar cantitatea de energie necesară variază de la indivizi în funcție de factori precum mărimea corpului, vârsta, sexul și genele.

Se susține că anumite alimente și băuturi îți pot crește metabolismul, ajutând organismul să ardă mai multe calorii și să ajute la pierderea în greutate. Există puține dovezi științifice în acest sens. Atenție că unele dintre aceste produse pot conține niveluri ridicate de cofeină și zahăr.

Află cum să îți grăbești metabolismul .

Toate pastilele de slăbit sunt sigure de utilizat pentru pierderea în greutate

Nu toate comprimatele de slăbire sunt eficiente sau sigure de utilizat pentru a slăbi. Există o serie de medicamente prescrise disponibile de la medicul dumneavoastră pentru pierderea în greutate. Există, de asemenea, și alte produse de pierdere în greutate, fără prescripție, fără licență, pe piață, care pot conține ingrediente dăunătoare pentru sănătate.

Dacă sunteți îngrijorat de greutatea dvs., consultați medicul de familie sau un alt profesionist din domeniul sănătății.

Alimentele etichetate „cu conținut scăzut de grăsimi” sau „grăsimi reduse” sunt întotdeauna o alegere sănătoasă

Fii precaut. Alimentele etichetate „cu conținut scăzut de grăsimi” nu trebuie să conțină mai mult de o cantitate specifică de grăsime pentru a utiliza în mod legal eticheta respectivă. Dacă un aliment este etichetat drept „cu conținut scăzut de grăsime” sau „grăsime redusă”, acesta ar trebui să conțină mai puține grăsimi decât versiunea cu grăsimi complete, dar asta nu face automat o alegere sănătoasă: verificați eticheta pentru a vedea câtă grăsime o are conține. Unele alimente cu conținut scăzut de grăsimi pot conține, de asemenea, un nivel ridicat de zahăr.

Aflați mai multe în Fat: faptele .

Tăierea tuturor gustărilor te poate ajuta să slăbești

Gustarea nu este problema când încercați să slăbești: este tipul de gustare.

Mulți oameni au nevoie de o gustare între mese pentru a menține nivelul de energie, mai ales dacă au un stil de viață activ. Alegeți fructe sau legume în loc de crocante, ciocolată și alte gustări bogate în zahăr, sare și grăsimi.

Încercați aceste schimburi de alimente sănătoase .

Apa potabilă te ajută să slăbești

Apa nu vă determină să pierdeți în greutate, dar vă menține hidratat și vă poate ajuta să gustați mai puțin. Apa este esențială pentru o sănătate bună și bunăstare. Uneori, setea poate fi confundată cu foamea – dacă îți este sete, poți gusta și mai mult.

Aflați mai multe în apă și băuturi .

Saltul meselor este o modalitate bună de a slăbi

Săritul meselor nu este o idee bună. Pentru a pierde în greutate și a-l menține, trebuie să reduci cantitatea de calorii pe care o consumi și să crești caloriile pe care le arzi prin exerciții fizice. Dar sărirea meselor cu totul poate duce la oboseală și poate însemna că îți lipsești nutrienții esențiali. Veți avea, de asemenea, mai multe șanse să gustați alimente cu conținut ridicat de grăsimi și conținut de zahăr, ceea ce ar putea duce la creșterea în greutate.

Verificați aceste 12 etape de pierdere în greutate obligatorie .