Beneficiile exercițiului fizic

Oamenii care se antrenează într-o sală de sport

Credit:

JackF / Thinkstock


Impune-te! Este cura minune pe care am așteptat-o cu toții.

Vă poate reduce riscul de boli majore, cum ar fi boli de inimă , accident vascular cerebral , diabet zaharat tip 2 și cancer cu până la 50% și vă poate reduce riscul de deces timpuriu cu până la 30%.

Este gratuit, ușor de luat, are un efect imediat și nu aveți nevoie de un medic primar pentru a obține unele. Numele său? Exercițiu.

Faceți clic pe linkurile de mai jos pentru a afla dacă faceți suficient pentru vârsta dvs.:

Exercițiul este leacul minune pe care l-am avut întotdeauna, dar de prea mult timp am neglijat să luăm doza recomandată. În consecință, sănătatea noastră suferă.

Acesta nu este ulei de șarpe. Indiferent de vârsta ta, există dovezi științifice puternice că a fi activ fizic te poate ajuta să duci o viață mai sănătoasă și mai fericită.

Persoanele care exercită în mod regulat au un risc mai mic de a dezvolta multe afecțiuni (cronice) pe termen lung, precum boli de inimă, diabet de tip 2, accident vascular cerebral și unele tipuri de cancer.

Cercetările arată că, de asemenea, activitatea fizică poate stimula stima de sine, starea de spirit, calitatea somnului și energia, precum și reducerea riscului de stres , depresie , demență și boala Alzheimer .

„Dacă exercițiile ar fi o pastilă, acesta ar fi unul dintre cele mai rentabile medicamente inventate vreodată”, spune dr. Nick Cavill, consultant în promovarea sănătății.

Beneficii pentru sănătate

Având în vedere dovezile copleșitoare, pare evident că ar trebui să fim toți activi fizic. Este esențial dacă vrei să trăiești o viață sănătoasă și plină de împlinire la bătrânețe.

Este dovedit medical că persoanele care desfășoară activitate fizică regulată au:

  • până la un risc cu 35% mai mic de boli coronariene și accident vascular cerebral
  • până la un risc cu 50% mai mic de diabet tip 2
  • până la un risc cu 50% mai mic de cancer de colon
  • până la un risc cu 20% mai mic de cancer mamar
  • un risc mai mic cu 30% de deces timpuriu
  • până la un 83% mai mic de risc de osteoartrită
  • până la un risc mai mic de 68% de fractură de șold
  • un risc de căderi cu 30% mai mic (în rândul adulților în vârstă)
  • până la un risc de depresie cu 30% mai mic
  • până la un risc mai mic de demență cu 30% mai mic

Ce contează?

Pentru a rămâne sănătos, adulții ar trebui să încerce să fie activi în fiecare zi și să urmărească să realizeze cel puțin 150 de minute de activitate fizică pe parcursul unei săptămâni printr-o varietate de activități.

Pentru majoritatea oamenilor, cea mai ușoară modalitate de a vă deplasa este să faceți ca activitatea să facă parte din viața de zi cu zi, cum ar fi mersul pe jos sau mersul cu bicicleta în loc să folosiți mașina pentru a vă deplasa. Cu toate acestea, cu cât faci mai mult, cu atât mai bine și participarea la activități precum sportul și exercițiile fizice te vor face și mai sănătos.

Pentru orice tip de activitate care să beneficieze de sănătatea dvs., trebuie să vă deplasați suficient de rapid pentru a vă ridica ritmul cardiac, a respira mai repede și a vă simți mai cald. Acest nivel de efort se numește activitate de intensitate moderată . Dacă lucrați la o intensitate moderată, ar trebui să puteți vorbi, dar nu veți putea cânta cuvintele la o melodie.

O activitate în care trebuie să muncești și mai mult se numește activitate de intensitate puternică . Există dovezi substanțiale că o activitate viguroasă poate aduce beneficii pentru sănătate peste și pe cea a activității moderate. Puteți spune când este o activitate viguroasă, deoarece respirați greu și rapid, iar ritmul cardiac a crescut destul de mult. Dacă lucrați la acest nivel, nu veți putea spune mai mult de câteva cuvinte fără a vă opri pentru a respira.