Ardei iute cu carne

Ardei iute cu carne

Credit:

-lvinst- / Thinkstock


O umplutură fierbinte și picantă, bogată în aromă, dar sărată.

  • Servește: 2

  • Timp: 50 minute

ingrediente

  • ½ linguriță ulei
  • 100g carne tocată de vită
  • 1 ceapa, tocata marunt
  • 1 cui de usturoi, tocat fin
  • 400 g de roșii tocate
  • 1 lingură piure de roșii
  • ½ linguriță de ardei iute
  • ¼ lingură de chimen
  • ¼ lingură de coriandru
  • 1 ardei roșu, tocat
  • 100g ciuperci, feliate
  • 1 cutie mică de boabe de rinichi
  • piper negru, proaspăt măcinat
  • 150g orez integral sau orez brun, necoapte

Metodă

1. Se rumenește tocatul la foc ușor, amestecând pentru a nu se lipi.

2. Scurgeți excesul de grăsime din carne, apoi adăugați ceapa și usturoiul tocate și gătiți timp de 2 până la 3 minute.

3. Adăugați roșiile tocate, piureul de roșii și condimentele. Aduceți sosul la fiert, apoi coborâți focul și lăsați ușor timp de 10 până la 15 minute.

4. Între timp, gătiți orezul conform instrucțiunilor pachetului.

5. Adăugați ardeiul tocat și ciupercile feliate și mai fierbeți timp de 5 minute.

6. Adăugați boabele de rinichi scurse și mai fierbeți încă 5 minute.

7. Adăugați piperul după gust și serviți cu orez fiert.

Alte optiuni

Serveste orice sos ramas cu cartofi copti.

Informatii nutritionale

Sfaturi pentru alergii

Sfaturile pentru alergii nu se aplică acestei rețete.

Sfaturi privind siguranța alimentelor

  • spălați întotdeauna mâinile, suprafețele de lucru, ustensilele și plăcile de tocat înainte de a începe să pregătiți mâncarea și după manipularea cărnii crude
  • ține carnea crudă departe de alimentele gata de consum, cum ar fi salata, fructele și pâinea
  • resturile trebuie răcite în 1-2 ore și introduse la frigider (până la 2 zile) sau congelate
  • atunci când reîncălziți, asigurați-vă întotdeauna că vasul se fierbe fierbinte până la servire
  • niciodată nu reîncălziți mâncarea mai mult de o dată
  • gătiți orezul după cum este necesar și folosiți imediat, sau răciți în 1 oră, la frigider, apoi utilizați în 24 de ore. Când reîncălziți orice orez, verificați întotdeauna vasul fierbinte fierbinte până la capăt. Nu reîncălziți orezul mai mult decât o dată