Oferire mai sanatoasa

la pachet

Credit:

John-Kelly / Thinkstock


Oferirea de mâncare este adesea ieftină, comodă și satisfăcătoare, dar, din păcate, nu sunt întotdeauna foarte sănătoase.

Unele mese de luat masa pot să vă împingă peste cantitatea maximă recomandată zilnic de sare și grăsimi , ceea ce poate duce la o varietate de probleme de sănătate, cum ar fi bolile de inimă și diabetul.

Unele preparate de luat masa și restaurante listează acum calorii pe meniurile lor, ceea ce vă ajută să faceți o alegere mai sănătoasă.

Mai jos sunt câteva sfaturi despre alimente de evitat și opțiuni mai sănătoase atunci când comandați livrarea preferată.

Pește și chipsuri

Există o mulțime de modalități de a face călătoria dvs. la tipicul unul mai sănătos. Puneți o porție de fasole coapte sau mazăre musculoasă cu peștele și chipsurile. Atenție la alte alimente bogate în grăsimi, cum ar fi plăcintele și cârnații.

Cu cât chipsurile sunt mai groase, cu atât mai bine, deoarece absorb mai puține grăsimi. Încercați să aveți o porțiune mai mică sau să vă împărtășiți jetoanele. Cereți-vă peștele și chipsurile fără sare – dacă doriți puțină sare, atunci adăugați singuri o cantitate mică.

Nu mâncați toate bătăile din jurul peștelui, deoarece înmoaie multă grăsime. Dacă este disponibil, aveți pește acoperit în pesmet, deoarece înmoaie mai puține grăsimi.

Peștele și chipsurile gătite în ulei la temperatura potrivită au un gust mai bun și absorb mai puține grăsimi. Așadar, aveți grijă la bătaia și chipsurile umplute, deoarece acesta este adesea un semn că uleiul nu a fost suficient de fierbinte.

 • Încercați să evitați : chipsuri tăiate subțire, plăcinte precum brânză și ceapă sau friptură și rinichi și cârnați jumbo.
 • Opțiuni mai sănătoase : pește acoperit în pesmet, mazăre musculoasă, chipsuri tăiate mai groase, fără sare.

Italiană

Dacă aveți pizza, alegeți toppinguri cu conținut mai scăzut de grăsimi, precum legume, șuncă, pește și creveți. Ați putea solicita niște legume în plus pentru pizza dvs. pentru a vă îmbogăți porțiile de fructe și legume zilnice. Dar dacă nu doriți să creșteți conținutul de grăsimi saturate și numărul de calorii din masa dvs., nu cereți brânză suplimentară.

Cu mâncăruri cu paste, dacă doriți o opțiune cu conținut mai scăzut de grăsimi, mergeți mai degrabă la un sos care are la bază roșii sau legume, mai degrabă decât smântână.

Dacă aveți un gust de mâncare sau un desert, atunci puteți merge pentru o masă principală mai mică, cum ar fi o pastă de dimensiuni inițiale cu o salată laterală – restaurantele italiene servesc adesea 2 dimensiuni de feluri de mâncare pentru paste.

În loc de pâine de usturoi, care conține adesea mult unt (și, prin urmare, are un conținut mare de grăsimi), ai putea încerca bruschetta, care este o pâine gustoasă ciabatta prăjită și completată cu roșii și ierburi proaspete.

 • Încercați să evitați : pizza mare cu tigaie profundă, pizza cu o crustă umplută cu brânză, brânză triplă cu pizza de piper, sosuri de paste cremoase, pâine cu usturoi.
 • Opțiuni mai sănătoase : pizza mică sau medie, cu o bază subțire și topping de legume sau carne slabă, sosuri pe bază de tomate, bruschetta.

chinez

Orice lucru bătut sau marcat drept „crocant” din meniu înseamnă că este prăjit. Aveți grijă la apariție, cum ar fi cracă de creveți și rulouri cu arc, deoarece acestea sunt în general prăjite. Orice din baterie va avea un conținut mare de grăsimi. Carnea de porc dulce și acră este de obicei bătută.

Bucatele cu aburi sunt cea mai bună opțiune, dar cartofii prăjiți sunt bine, deoarece, de obicei, sunt mai mici în grăsimi și includ legume.

 • Încercați să evitați : bile de porc dulci și acri batute cu orez special sau ouă, pâine prăjită, rulouri de primăvară.
 • Opțiuni mai sănătoase : ciorbă de porumb și porumb, găluște aburite, legume aburite și orez fiert simplu, pește la aburi, pui de căldare, creveți Szechuan.

tailandez

Încercați să vă lipiți de mâncăruri prăjite sau mâncăruri cu aburi care conțin pui, pește sau legume în loc de curry.

Curry-urile thailandeze, cum ar fi popularele curry verde și roșu, conțin lapte de nucă de cocos, care are un conținut ridicat de grăsimi saturate. Dacă alegeți un curry, încercați să nu mâncați tot sosul. Aveți niște orez aburit cu masa în loc de orez prăjit cu ou.

 • Încercați să evitați : orez prăjit, prăjituri, rulouri de primăvară, biscuiti de creveți, frigarui satay cu sos de arahide și mâncăruri dulci și acre.
 • Opțiuni mai sănătoase : supe clare precum tom yum, salate, carne prăjită, mâncăruri cu pește sau legume și mâncăruri cu fructe de mare la aburi, precum pește sau midii.

indian

Încercați să evitați orice este cremos sau prăjit. Pentru a reduce cantitatea de grăsime din masa dvs., alegeți feluri de mâncare cu sosuri pe bază de roșii, precum jalfrezi și madras, sau carne gătită cu tandoori, orez simplu sau chapatti. Alegeți, de asemenea, o mulțime de legume, inclusiv preparate laterale din linte (cunoscute sub numele de dhal sau dal).

 • Încercați să evitați : orice curry cremos, cum ar fi korma, passanda sau masala cu orez pilau, naan, bhajis, pakoras și poppadoms.
 • Opțiuni mai sănătoase : carne gătită cu tandoori sau jalfrezi sau madras cu pui, creveți sau legume, orez simplu și chapatti.

Kebab și burgeri

Kebaburile donatoare pot avea un conținut mare de grăsimi. Pentru o opțiune mai sănătoasă, mergeți pentru un kebab shish, care este o broască cu tăieturi întregi de carne sau pește și este de obicei la grătar.

Dacă aveți un burger, evitați prăjiturile de pui coapte sau batute, brânză în plus, fasii de slănină și sosuri bogate în grăsimi, precum maioneza. În schimb, mergeți pentru un hamburger obișnuit, cu o singură pată, fără maioneză sau brânză și aveți cu salată suplimentară.

 • Încercați să evitați : kebab de donatoare mari, cu maioneză și fără salată, burgeri cu brânză și maioneză, chipsuri tăiate subțire, pui de pui sau pește prăjit în cuptor.
 • Opțiuni mai sănătoase : kebab shish cu pâine și salată pitta, burgeri la grătar obținuți din pește sau carne slabă (carne de vită sau piept de pui integral) și fără brânză și maioneză.