5 sfaturi de stil de viață pentru o burtă sănătoasă

Problemele digestive și tulburările de stomac pot fi prevenite, ameliorate și chiar alungate prin simpla schimbare a stilului de viață.

Bate stresul pentru a ușura problemele de burtă

Este posibil să fi observat o senzație de neliniște în stomac în perioadele de stres. Asta pentru că anxietatea și îngrijorarea pot deranja echilibrul delicat al digestiei.

La unii oameni, stresul încetinește digestia, provocând balonare, durere și constipație, în timp ce în altele o accelerează, provocând diaree și deplasări frecvente la loo. Unii oameni își pierd pofta de mâncare complet.

Stresul poate agrava, de asemenea, afecțiunile digestive, cum ar fi ulcerațiile stomacale și sindromul de colon iritabil .

O soluție este să evitați să mâncați când vă simțiți foarte anxioși, stresați sau nefericiți.

De asemenea, vă ajută digestia dacă evitați să vă certați la masa de cină, deoarece supărarea vă poate scoate din mâncare sau vă poate îngreuna mâncarea. Încercați să mențineți mâncarea fericită și relaxată.

Obțineți sfaturi despre gestionarea stresului

Nu mai fumati pentru a preveni refluxul

Fumatul poate slăbi mușchiul care controlează capătul inferior al conductei alimentare și permite ca acidul din stomac să se deplaseze în direcția greșită înapoi, proces cunoscut sub numele de reflux.

Refluxul provoacă simptomele arsurilor la stomac și poate provoca sau agrava ulcerațiile stomacale și afecțiunile inflamatorii ale intestinului.

Fumatul este, de asemenea, un factor important de risc pentru cancerul de stomac .

Află cum să te oprești de fumat

Mâncați corect pentru a vă ajuta digestia

Este foarte ușor să ne petrecem viața muncind mâncând în mișcare sau la pupitrul nostru, dărâmând mâncare între întâlniri și apoi să ne prăbușim în fața televizorului, cu o plată seara.

Dar mâncarea în acest fel poate juca rău cu sistemul nostru digestiv.

Urmați câteva reguli de bază pentru a preveni problemele:

  • Nu vă grăbiți mâncarea. Faceți timp pentru a mânca încet. Încercați să puneți furculița între mușcături și mestecați bine fiecare gură.
  • Nu supraalimentați. Reduceți dimensiunea porțiunilor dvs. în timpul mesei sau încercați să mâncați de 4 până la 5 mese mici în loc de 3 mari.
  • Mâncați regulat și încercați să nu săriți mesele.
  • Evitați să mâncați o masă mare chiar înainte de a vă culca. Mâncați ultima masă cu cel puțin 2 până la 3 ore înainte de culcare.
  • Asigurați-vă că aveți multă apă de băut.

Pierdeți excesul de greutate pentru a bate arsurile la stomac

Dacă aveți greutate excesivă, grăsimea din burtă pune presiune pe stomac și poate provoca arsuri la stomac .

Vărsând câteva kilograme poate ameliora simptomele digestive precum arsurile la stomac și alte afecțiuni ale stomacului legate de acid.

Verificați dacă sunteți o greutate sănătoasă cu calculatorul IMC

Obțineți sfaturi despre pierderea în greutate

Întreabă un doctor onlineRapid și ușor, doctori verificați, confidențial și anonim

Cu Medic Chat ai la dispoziție 400+ doctori online din 40 specialități medicale.

N-a fost niciodată mai ușor să iei legătura cu un medic de specialitate!