Sfaturi pentru o dietă mai mică cu sare

Imagine cu sare

Credit:

Sebalos / Thinkstock


Dacă ați citit informațiile despre sare , veți ști că o cantitate prea mare de sare poate provoca creșterea tensiunii arteriale, ceea ce crește riscul de boli de inimă și accident vascular cerebral. Următoarele sfaturi vă pot ajuta să reduceți sarea.

Nu trebuie să adăugați sare la mâncare pentru a mânca prea mult din ea – aproximativ 75% din sarea pe care o consumăm se află deja în alimente de zi cu zi, cum ar fi pâine, cereale pentru micul dejun și mese gata.

Nu uitați, indiferent dacă mâncați acasă, gătiți sau mâncați afară, nu adăugați sare la mâncare în mod automat – gustați-o mai întâi.

Mulți oameni adaugă sare din obișnuință, dar de multe ori este inutil și mâncarea ta va avea un gust bun fără ea

Cumpărați alimente cu sare mai mică

Când cumpărați mâncare, puteți lua măsuri pentru a vă reduce aportul de sare:

 • Comparați etichetele nutriționale cu ambalajele alimentare când cumpărați articole de zi cu zi. Puteți reduce cu adevărat aportul de sare verificând eticheta și alegând pizza, ketchupul sau cerealele pentru micul dejun cu un nivel mai mic de sare. Încercați să alegeți 1 mâncare pe săptămână pentru a verifica și schimba când faceți cumpărături alimentare.
 • Du-te pentru slanină nearsă cu sare redusă. Carnea vindecată și peștele pot fi bogate în sare, așa că încercați să le mâncați mai rar.
 • Cumpărați legume conserve fără sare adăugată. Procedați la fel cu impulsurile conserve.
 • Atenție la conținutul de sare din sosurile de paste gata făcute. Sosurile pe bază de tomate sunt adesea mai mici în sare decât sosurile de brânză sau cele care conțin măsline, slănină sau șuncă.
 • Pentru gustări mai sănătoase, alegeți fructe sau legume precum morcov sau bețe de țelină. Dacă aveți de gând să aveți crispe sau crackers, verificați eticheta și alegeți-le pe cele cu un nivel mai mic de sare. Nu uitați să verificați și conținutul de grăsimi și zaharuri .
 • Mergeți ușor pe sosul de soia, muștar, muraturi, maioneză și alte sosuri de masă, deoarece acestea pot fi bogate în sare.

Gatiti cu mai putina sare

Mulți oameni adaugă sare la mâncare atunci când gătesc. Dar există o mulțime de moduri de a adăuga aroma în gătitul dvs. fără a folosi sare.

Consultați aceste alternative de sare:

 • Folosiți ardeiul negru ca condiment în loc de sare. Încercați-l pe paste, ouă stropite, pizza, pește și supă.
 • Adăugați ierburi și condimente proaspete în mâncărurile de paste, legumele și carnea. Încercați usturoiul, ghimbirul, ardeiul iți și tei în cartofi prăjiți.
 • Creează-ți propriul stoc și stecă în loc să folosești cuburi sau granule sau caută produse cu sare redusă.
 • Încercați să coaceți sau să prăjiți legume, cum ar fi ardeii roșii, roșiile, dovleceii, feniculul, păstârnacurile și dovleceii pentru a le aduce aroma.
 • Faceți sosuri folosind roșii coapte și usturoi.

Mâncare: sfaturi de sare

Dacă mănânci într-un restaurant sau cafenea sau comanzi un consum de mâncare, poți mânca în continuare mai puțină sare făcând alegeri inteligente despre alimente cu sare mai mică.

Pizza: alegeți toppinguri de legume sau de pui în loc de ardei, slănină sau brânză suplimentară.

Feluri de paste: alegeți unul cu sos de roșii cu legume sau pui, mai degrabă decât slănină, brânză sau cârnați.

Hambarzi: evitați toppingurile care pot avea un nivel ridicat de sare, precum slănină, brânză și sos pentru grătar și optați pentru salată.

Masă chinezească sau indiană: mergeți pentru orez simplu. Este mai scăzut în sare decât pilau sau orez prăjit cu ou.

Sandwich-uri: în loc de șuncă sau brânză cheddar, mergeți la umpluturi precum pui, ou, mozzarella sau legume precum avocado sau ardei prăjit. Încercați să aveți salată și maioneză cu grăsimi reduse în loc de murat sau muștar, care sunt de obicei mai mari în sare.

Mic dejun: în loc de mic dejun englezesc complet, mergeți la un ou bătut la pâine prăjită cu ciuperci și roșii la grătar. Dacă aveți carne, aveți fie slănină, fie cârnați, dar nu ambele.

Salată: cereți pansamente sau sosuri pe lateral, astfel încât să aveți doar cât aveți nevoie. Unele pansamente și sosuri pot fi bogate în sare și grăsimi.

Puteți afla mai multe despre sare și dieta dvs. în Sare: faptele .

Suplimente solubile de vitamine sau calmante

Dacă luați în mod obișnuit un supliment vitaminic dizolvabil (efervescent) sau calmante efervescente, merită să vă amintiți că acestea pot conține până la 1g de sare pe comprimat.

Poate doriți să luați în considerare trecerea la o tabletă neefervescentă, în special dacă vi s-a recomandat să urmăriți sau să reduceți aportul de sare.