5 pe zi cu buget

5 pe zi cu buget

Credit:

bokan76 / Thinkstock


Nu trebuie să coste foarte mult pentru a-ți primi 5 pe zi. Iată câteva modalități mai ieftine de a vă aproviziona cu fructe și legume.

Citiți sfaturile noastre de top despre cum să includeți mai multe fructe și legume în dieta dvs., în timp ce economisiți în continuare bani.

10 sfaturi de top pentru a obține 5 pe zi pe un buget

  • Cumpărați fructe și legume mai degrabă decât ambalate în prealabil. Fructele și legumele libere pot fi la fel de mici decât jumătate din preț.
  • Fructele și legumele sunt de obicei mai ieftine dacă sunt la sezon. Puteți afla ce este în sezon pe site-ul Love British Food.
  • Fructele și legumele sunt adesea mai ieftine pe piața locală sau pe piața fermierilor. Îl puteți găsi pe cel mai apropiat în acest director al piețelor fermierilor .
  • Înlocuiți gustarea de dimineață sau de după-amiază cu o bucată de fructe. O banană sau un măr costă în jur de 20p la supermarket, aproximativ jumătate din prețul majorității barelor de ciocolată sau a pachetelor de crocante. Economiile se adaugă, la fel și beneficiile pentru sănătate.
  • Nu aruncați legumele care sunt pe cale de a ieși învechite. Folosiți-le în tocanite, supe și caserole, pe care le puteți congela și mânca în altă dată. Citiți mai multe despre stocarea rămășițelor în siguranță .
  • Căutați oferte la supermarketuri pentru fructe și legume, cum ar fi cumpărați una pentru a primi o ofertă gratuită.
  • Căutați oferte bune pentru fructe și legume congelate și uscate, cum ar fi mazărea congelată și legumele și fasolea uscată. Adesea sunt mai ieftine decât soiurile proaspete.
  • Schimbă mese gata pentru alternative de casă. Legumele din feluri de mâncare cum ar fi tocanele, copturile, caserolele și coacazele contează până la 5 zile pe zi, iar prepararea acestor feluri de mâncare este de multe ori mai ieftină decât a le cumpăra gata.
  • Stochează fructe și legume din conserve. Aceștia contează pentru 5 zile pe zi și nu vor pleca, astfel încât să le puteți cumpăra în vrac. Cumpărați conserve de fructe și legume, în apă sau suc de fructe, fără sare sau zahăr adăugate. Soiurile de marcă proprie ale supermarketurilor sunt de obicei cele mai ieftine.
  • Gătiti în vrac și congelați porțiile pentru a mânca altă dată. Pentru mai multe idei de masă, uitați-vă la rețete de 5 A Day .

Obțineți mai multe sfaturi pentru economisirea de bani

Ai o întrebare despre 5 pe zi?

Dacă aveți o întrebare despre o zi de 5 A la care nu se răspunde în întrebările noastre de 5 A Day , vă rugăm să trimiteți un e-mail echipei de 5 A Day la Public Health England: enquiries@phe.gov.uk .

Întreabă un doctor onlineRapid și ușor, doctori verificați, confidențial și anonim

Cu Medic Chat ai la dispoziție 400+ doctori online din 40 specialități medicale.

N-a fost niciodată mai ușor să iei legătura cu un medic de specialitate!