Schema de fructe și legume școlare

Schema de fructe și legume școlare (SFVS) ajută copilul să atingă 5 pe zi.

Fructele și legumele sunt o bună sursă de nutrienți de care au nevoie copiii și fac parte dintr-o dietă sănătoasă, echilibrată .

Este recomandat ca copiii – ca și adulții – să mănânce cel puțin 5 porții de fructe și legume în fiecare zi.

Însă cercetările arată că, în medie, copiii din Anglia mănâncă doar aproximativ 3 porții, mulți mâncând mai puțini.

Pentru sfaturi utile despre cum puteți obține mai multe fructe și legume în dieta copiilor dvs., citiți 5 pe zi și familia .

SFVS și copilul tău

Dacă copilul dvs. are vârsta cuprinsă între 4 și 6 ani și urmează o școală primară sau specială din Anglia, finanțată de stat în Anglia, are dreptul să primească o bucată de fructe sau legume gratuite în fiecare zi școlară.

Aceasta oferă 1 din porțiunile lor de 5 A Day, iar schema ajută, de asemenea, la creșterea gradului de conștientizare a importanței consumului de fructe și legume, încurajând obiceiurile alimentare sănătoase care pot fi transpuse în viața ulterioară.

Profesorii constată că distribuirea fructelor în grupuri de clasă ajută la încurajarea unui timp social împărtășit, calm.

De asemenea, le permite să încorporeze schema în predare și învățare.

SFVS și ziua școlii

Fructele și legumele sunt livrate școlilor de 3 ori pe săptămână pentru a asigura prospețimea.

În funcție de sezon, puteți alege:

  • banane
  • mere
  • pere
  • morcovi
  • roșii
  • fructe citrice ușor de coajă, cum ar fi satsumele

Unele școli oferă, de asemenea, căpșuni atunci când sunt în sezon.

Toate fructele și legumele sunt spălate înainte de a fi predate, care este de obicei chiar înainte de pauza de la mijlocul dimineții, în mod normal în grupuri individuale.

Nu sunt predate la ora prânzului – acest lucru asigură că fructele și legumele furnizate nu înlocuiesc pur și simplu fructele și legumele care ar fi putut fi mâncate la ora prânzului.

Alte alimente școlare

În afară de SFVS, copilul dvs. are alte oportunități pe tot parcursul zilei școlare pentru a adăuga la totalul lor de 5 pe zi.

Prânzul oferit de toate școlile trebuie să includă cel puțin 1 porție de fructe și 1 porție de legume sau salată pentru fiecare elev, în fiecare zi școlară.

Școlile sunt încurajate să adopte meniuri de prânz care evidențiază elevii fructe și legume în sezon ca parte a educației lor alimentare.

Fructele și legumele trebuie să fie furnizate la toate magazinele de alimentație școlară, inclusiv la cluburile de mic dejun, tuck shop-uri la pauză și prânz la jumătatea dimineții și la automatele.

Aflați mai multe despre alimentația sănătoasă la școală

Dacă copilul dvs. are vârsta cuprinsă între 4 și 6 ani, puteți vorbi cu profesorul lor pentru a vedea dacă în prezent primesc o bucată gratuită de fructe sau legume în fiecare zi.

Școlile și părinții pot descărca acest fișier în schema de fructe și legume școlare (PDF, 1.6Mb) .

Întreabă un doctor onlineRapid și ușor, doctori verificați, confidențial și anonim

Cu Medic Chat ai la dispoziție 400+ doctori online din 40 specialități medicale.

N-a fost niciodată mai ușor să iei legătura cu un medic de specialitate!