Bulimia

Bulimia este o tulburare alimentară și starea de sănătate mintală.

Persoanele care suferă de bulimie trec prin perioade în care mănâncă multă mâncare într-o perioadă foarte scurtă de timp (mâncarea cu binge) și apoi se îmbolnăvesc, folosesc laxative (medicamente care să-i ajute să scaun) sau fac exerciții fizice excesive sau o combinație dintre acestea , să încerce să se oprească să câștige în greutate.

Bărbații și femeile de orice vârstă pot primi bulimie, dar este cel mai frecvent întâlnit la femeile tinere și, de obicei, începe de la mijlocul până la adolescența târzie.

Simptomele bulimiei

Printre simptomele bulimiei se numără:

  • consumul de cantități foarte mari de mâncare într-un timp scurt, adesea într-un mod în afara controlului – acest lucru se numește mâncare binge
  • făcându-vă să vă vomitați, folosind laxative sau făcând o cantitate extremă de exerciții fizice după un chef, pentru a evita punerea în greutate – asta se numește purjare
  • frica de a pune greutate
  • fiind foarte critic cu privire la greutatea și forma corpului tău
  • schimbările de dispoziție – de exemplu, sentimentul foarte tensionat sau neliniștit

Este posibil ca aceste simptome să nu fie ușor de observat în altcineva, deoarece bulimia poate face oamenii să se comporte foarte secret.

Citiți mai multe despre simptomele bulimiei și semnelor de avertizare la alții .

Obținerea ajutorului pentru bulimie

Obținerea de ajutor și asistență cât mai curând posibil vă oferă cele mai bune șanse de a vă recupera din bulimie.

Dacă credeți că aveți bulimie, consultați medicul dumneavoastră cât mai curând posibil.

Îți vor pune întrebări despre obiceiurile tale alimentare și despre cum te simți și îți vor verifica starea generală de sănătate și greutate.

Dacă cred că este posibil să aveți bulimie sau o altă tulburare alimentară, ar trebui să vă raporteze la un specialist în tulburări alimentare sau la o echipă de specialiști.

Poate fi foarte greu să recunoști că ai o problemă și să ceri ajutor. Poate face lucrurile mai ușoare dacă aduci un prieten sau persoana iubită cu tine la întâlnirea ta.

Puteți, de asemenea, să discutați cu încredere cu un consilier de la caritate Boli de tulburări alimentare, apelând la asistența lor pentru adulți la 0808 801 0677 sau la asistența pentru tineri la 0808 801 0711.

Obțineți ajutor pentru altcineva

Dacă vă preocupă faptul că un membru al familiei sau un prieten poate avea bulimie, spuneți-i că sunteți îngrijorați pentru ei și încurajați-i să vadă medicul de familie. Te-ai putea oferi să mergi cu ei.

Citiți mai multe despre a vorbi cu copilul despre tulburările alimentare și pentru a sprijini pe cineva cu o tulburare alimentară .

Tratamentul pentru bulimie

Vă puteți recupera din bulimie, dar poate dura și recuperarea va fi diferită pentru toată lumea.

Planul dvs. de tratament va fi adaptat la dvs. și ar trebui să țină seama de orice alt sprijin de care puteți avea nevoie, cum ar fi depresia sau anxietatea.

Dacă aveți peste 18 ani, probabil vi se va oferi un program ghidat de auto-ajutor. Aceasta presupune să lucrezi printr-o carte de auto-ajutor și, adesea, include păstrarea unui jurnal și realizarea unui plan pentru mesele tale.

În acest proces veți fi susținut de un terapeut. De asemenea, vi se poate oferi terapie cognitivă comportamentală (CBT) .

Dacă aveți sub 18 ani, vi se poate oferi terapie de familie, precum și CBT.

Citiți mai multe despre tratamentele pentru bulimie .

Riscurile de sănătate ale bulimiei

Bulimia poate duce în cele din urmă la probleme fizice asociate cu nu obținerea nutrienților potriviți, vărsături mult sau consumul excesiv de laxative.

Complicațiile posibile includ:

Cauzele bulimiei

Nu știm exact ce provoacă bulimia și alte tulburări alimentare.

Este posibil să fiți mai probabil să aveți o tulburare alimentară dacă:

  • tu sau un membru al familiei dvs. aveți un istoric de tulburări alimentare, depresie sau dependență de alcool sau droguri
  • ai fost criticat pentru obiceiurile tale alimentare, forma corpului sau greutatea ta
  • te preocupă prea mult să fii zvelt, în special dacă simți și presiune din partea societății sau a muncii tale (de exemplu, balerini, jocuri, modele sau sportivi)
  • ai anxietate, stima de sine scazuta, o personalitate obsesiva sau esti un perfectionist
  • ai fost abuzat sexual

Ciclul de purjare

Bulimia este adesea un ciclu vicios de binging și purging, declanșat de lucruri precum foamea, tristețea sau stresul.

Puteți stabili reguli foarte stricte despre alimentație, mâncare sau exerciții fizice.

Nerespectarea acestora duce apoi la perioade de alimentație excesivă și pierderea controlului (mâncarea cu chef), după care vă simțiți vinovat sau rușinat.

Vă curățați apoi pentru a scăpa de calorii, lăsându-vă din nou senzația de foame și ciclul continuă.