Chirurgie de slabire

Chirurgia de slabire, numita si chirurgie bariatrica sau metabolica, este uneori folosita ca tratament pentru persoanele care sunt foarte obeze.

Poate duce la pierderea în greutate semnificativă și poate ajuta la îmbunătățirea multor afecțiuni legate de obezitate, cum ar fi diabetul de tip 2 sau hipertensiunea arterială .

Dar este o operație majoră și în cele mai multe cazuri trebuie luată în considerare numai după ce încercați să slăbești printr-o alimentație sănătoasă și exerciții fizice .

Chirurgie de pierdere în greutate

Chirurgia de pierdere în greutate este disponibilă pe pentru persoanele care îndeplinesc anumite criterii.

Acestea includ:

  • aveți un indice de masă corporală (IMC) de 40 sau mai mult sau un IMC între 35 și 40 și o afecțiune legată de obezitate care s-ar putea îmbunătăți dacă ați pierdut în greutate (cum ar fi diabetul de tip 2 sau hipertensiunea arterială)
  • ați încercat toate celelalte metode de slăbit, cum ar fi dieta și exercițiile fizice, dar v-ați străduit să slăbească sau să o mențineți
  • sunteți de acord cu urmărirea pe termen lung după operație – cum ar fi schimbarea stilului de viață sănătos și participarea periodică la controale

Vorbiți cu medicul dumneavoastră de familie dacă credeți că operația de scădere în greutate poate fi o opțiune pentru dumneavoastră. Dacă sunteți calificat pentru tratamentul , ei pot face referire pentru o evaluare pentru a verifica chirurgia este adecvat.

Este posibil să plătiți și pentru chirurgie în privat, deși acest lucru poate fi scump.

Citiți mai multe despre și chirurgia privată de pierdere în greutate .

Tipuri de chirurgie de slabire

Există mai multe tipuri de operații de pierdere în greutate.

Cele mai frecvente tipuri sunt:

  • bandă gastrică – o bandă este plasată în jurul stomacului, deci nu trebuie să mâncați atât de mult pentru a vă simți plină
  • bypass gastric – partea superioară a stomacului este unită la intestinul subțire, astfel încât să vă simțiți mai devreme și să nu absorbiți cât mai multe calorii din alimente
  • gastrectomie cu mânecă – o parte din stomac este îndepărtată, astfel încât nu puteți mânca cât puteți înainte și vă veți simți mai devreme

Toate aceste operații pot duce la pierderi semnificative în greutate în câțiva ani, dar fiecare are avantaje și dezavantaje.

Dacă vă gândiți la o intervenție chirurgicală pentru pierderea în greutate, adresați-vă unui chirurg despre diferitele tipuri disponibile pentru a vă ajuta să vă decideți care este cel mai potrivit pentru dvs.

Citiți mai multe despre tipurile de chirurgie pentru pierderea în greutate .

Viață după operație de pierdere în greutate

Intervenția chirurgicală de pierdere în greutate poate obține o pierdere în greutate dramatică, dar nu este un remediu pentru obezitate de la sine.

Va trebui să vă angajați să faceți schimbări permanente ale stilului de viață după operație, pentru a evita refacerea greutății

Va trebui să:

De asemenea, femeile care au o intervenție chirurgicală pentru pierderea în greutate vor trebui, de obicei, să evite să rămână însărcinate în primele 12-18 luni după operație.

Citiți mai multe despre viața după operația de slăbit .

Riscuri de chirurgie de pierdere în greutate

Chirurgia de slabire are un risc mic de complicatii.

Acestea includ:

Înainte de a face o intervenție chirurgicală, discutați cu chirurgul despre posibilele beneficii și riscuri ale procedurii.

Citiți mai multe despre riscurile unei operații de scădere în greutate .