Pui de citrice

Pui de citrice

Credit:

Împușcat de NHS Choices / Annabel King


Un fel de mâncare zesty, care nu trebuie confundat cu rețeta noastră de pui de lămâie . Încercați să serviți acest lucru cu orez brun și câteva fasole verde.

  • Servește: 2
  • Timp: 45 minute

ingrediente

  • 1 lingurita ulei de floarea soarelui
  • ½ ceapa, tocata marunt
  • 1 piept de pui
  • 1 lingură de făină integrală de desert
  • ½ piper roșu, feliat
  • suc de 1 portocală sau 75ml suc de portocale neîndulcit, plus 25 ml apă
  • 1 morcov, decojit și feliat
  • 1-2 cartofi medii, cubulați
  • pătrunjel tocat (opțional)
  • piper negru, proaspăt măcinat
  • 130g orez brun, nepătruns

Metodă

  1. Se încălzește uleiul într-o tigaie și se rumenește ceapa la foc mic timp de 2 până la 3 minute.

  2. Tăiați pieptul de pui în bucăți mari și înveliți fiecare bucată în făină. Apoi adăugați puiul în tigaie și rumeniți timp de 2 minute, amestecând tot timpul pentru a vă asigura că nu se lipeste.

  3. După ce puiul este gătit, adăugați celelalte ingrediente. Apoi aduceți-l la fierbere, întoarceți focul și lăsați la foc mic timp de aproximativ 20 de minute, până când legumele sunt moi și puiul este bine gătit.

  4. Între timp, gătiți orezul conform instrucțiunilor de pachet.

Informatii nutritionale

Sfaturi pentru alergii

Această rețetă conține grâu (gluten).

Sfaturi privind siguranța alimentelor

  • spălați întotdeauna mâinile, suprafețele de lucru, ustensilele și plăcile de tocat înainte de a începe și după manipularea cărnii crude, inclusiv păsările de curte
  • ține carnea crudă departe de alimentele gata de consum, cum ar fi salata, fructele și pâinea
  • asigurați-vă că puiul este gătit până se fierbe fierbinte până la capăt, să nu rămână carne roz și să rămână sucuri limpezi
  • gătiți orezul după cum este necesar și folosiți imediat, sau răciți în 1 oră, la frigider, apoi utilizați în 24 de ore. Când reîncălziți orice orez, verificați întotdeauna vasul fierbinte fierbinte până la capăt. Nu reîncălziți orezul mai mult decât o dată