Carne de vită curry

Carne de vită curry

Credit:

Sergii Koval / Alamy Stock Photo


O încântare picantă servită cu orez și bucurie pentru a satisface chiar și cel mai solicitant fan curry. Această rețetă este o sursă bună de proteine și carbohidrați și săracă în sare și grăsimi.

  • Servește: 2
  • Timp: 55 minute

ingrediente

  • 200g bucăți de tocană de vită sau soia în stil de vită
  • 1 ceapa, tocata marunt
  • 1 piper, tocat fin
  • 1 morcov
  • 2 căței de usturoi
  • 1 lingură pulbere de curry
  • 400 g de conserve de roșii tocate
  • 1 tbsp chutney mango
  • 1 lingură piure de roșii
  • 130g orez basmati maro, neprăjit

Metodă

  1. Se toacă carnea de vită în cuburi de 2 cm.

  2. Se rumenește carnea de vită într-o tigaie la foc mic. Adăugați ceapa și gătiți timp de 5 minute, amestecând ocazional.

  3. Adăugați ardeiul tocat, morcovul și usturoiul și fierbeți 5 minute, amestecând des pentru a nu-l lipi. Adăugați puțină apă dacă este necesar.

  4. Adăugați pudra de curry și amestecați bine pentru a se amesteca.

  5. Adăugați roșiile, chutney mango și piureul de roșii. Se fierbe ușor 20 de minute, adăugând mai multă apă, dacă este necesar.

  6. Gătiti orezul conform instrucțiunilor pachetului și serviți.

Informatii nutritionale

Sfaturi pentru alergii

Această rețetă poate conține soia.

Sfaturi privind siguranța alimentelor

  • spălați întotdeauna mâinile, suprafețele de lucru, ustensilele și plăcile de tocat înainte de a începe să pregătiți mâncarea și după manipularea cărnii crude
  • ține carnea crudă departe de alimentele gata de consum, cum ar fi salata, fructele și pâinea
  • resturile trebuie răcite în 2 ore și congelate sau introduse la frigider până la 2 zile
  • atunci când reîncălziți, asigurați-vă întotdeauna că vasul se fierbe fierbinte până la servire
  • niciodată nu reîncălziți mâncarea mai mult de o dată
  • orezul rămas ar trebui să fie răcit și refrigerat în 1 oră și utilizat în 24 de ore