Pui curry

Pui curry

Credit:

Simon Belcher / Alamy fotografie de stoc


Condimentează-ți masa cu acest fel de mâncare simplă și gustoasă de curry de pui. Este un favorit al familiei – trebuie să fiți conștienți de faptul că această rețetă are un conținut mediu de grăsimi, mai degrabă decât un nivel scăzut de grăsime.

  • Servește: 2
  • Timp: 60 minute

ingrediente

Curry

  • 1 linguriță ulei de măsline (sau ulei vegetal)
  • 1 ceapă mare, tocată
  • 2 căței de usturoi, tocați mărunt
  • 1 roșie mare, tocată
  • 1 lingură piure de roșii
  • 1 chilli mediu, tocat
  • ¼ linguriță de chilli pulbere
  • ¼ lingură de pulbere de coriandru
  • ¼ lingură de pudră de chimen
  • ¼ lingură de pulbere de turmeric
  • 2 linguri de apă
  • 250g pui dezosat, tocat (aproximativ 1 piept de pui)
  • 1 lingurita iaurt cu mai putine grasimi
  • piper, după gust
  • 130g orez brun basmati, necoapte
  • 160g conopidă

Garnitură

  • 2cm cub de ghimbir, tocat fin
  • 1 lingură de coriandru proaspăt tocat

Metodă

  1. Încălziți uleiul și prăjiți ceapa până la moale. Adăugați usturoi, roșii, piure de roșii, ardei tocat și condimente. Gatiti cateva minute si apoi adaugati 2 linguri de apa si lasati sa se reduca.

  2. Adăugați puiul și gătiți 10-15 minute la foc mediu, apoi adăugați iaurtul, amestecând încet. Se condimentează cu piper negru și se fierbe încă 5-10 minute.

  3. Între timp, gătiți orezul urmând instrucțiunile pachetului și fierbeți sau aburizați conopida până la licitație.

  4. Încingeți curry cu ghimbir și coriandru.

  5. Se servește cu orez și conopidă.

Informatii nutritionale

Aceste cifre se aplică pentru 180 g de orez basmati gătit și 80g conopidă per porție.

Sfaturi pentru alergii

Această rețetă conține lapte .

Sfaturi privind siguranța alimentelor

  • spălați întotdeauna mâinile, suprafețele de lucru, ustensilele și plăcile de tocat înainte de a începe să pregătiți mâncarea și după manipularea cărnii crude, inclusiv păsările de curte
  • ține păsările crude departe de alimentele gata de consum, cum ar fi salata, fructele și pâinea
  • asigurați-vă că puiul este gătit până când se fierbe fierbinte până la capăt, nu mai rămâne nici o culoare roz și nici sucurile curăță
  • spălați sau curățați legumele crude înainte de utilizare – acest lucru vă va ajuta să le curățați și să eliminați orice bacterii dăunătoare care ar putea fi pe dinafară
  • resturile trebuie răcite în 1-2 ore și introduse la frigider (până la 2 zile) sau congelate
  • atunci când reîncălziți, asigurați-vă întotdeauna că vasul se fierbe fierbinte până la servire
  • niciodată nu reîncălziți mâncarea mai mult de o dată
  • gătiți orezul după cum este necesar și utilizați imediat sau răciți în 1 oră, refrigerați și folosiți în 24 de ore. Când reîncălziți orice orez, verificați întotdeauna vasul fierbinte fierbinte până la capăt. Nu reîncălziți orezul mai mult decât o dată