Un ghid pentru tai chi

.

Credit:

nullplus / Thinkstock


Tot ce trebuie să știți despre tai chi, inclusiv beneficiile pentru sănătate, stilurile diferite și începerea.

Ce este tai chi?

Tai chi, numit și tai chi chuan, combină respirația profundă și relaxarea cu mișcările curgătoare. Dezvoltat inițial ca artă marțială în China secolului al XIII-lea, tai-chi este acum practicat în întreaga lume ca un exercițiu de promovare a sănătății.

Care sunt beneficiile pentru sănătate ale tai chi?

Deși există posibilități de cercetare mai riguroasă asupra beneficiilor pentru sănătatea tai-chi, studiile au arătat că poate ajuta persoanele de 65 de ani și peste să reducă stresul, să îmbunătățească postura, echilibrul și mobilitatea generală și să crească rezistența musculară la nivelul picioarelor.

Poate tai-ul ajuta la prevenirea căderilor?

Unele cercetări sugerează că tai-chi poate reduce riscul de căderi în rândul adulților mai în vârstă care prezintă un risc crescut. Cu toate acestea, este nevoie de mai multe cercetări.

Tai-ul poate ajuta cu artrita?

Există unele dovezi că tai chi poate îmbunătăți mobilitatea la glezne, șolduri și genunchi la persoanele cu artrită reumatoidă. Cu toate acestea, nu se știe încă dacă tai chi poate reduce durerea sau poate îmbunătăți calitatea vieții pentru persoanele cu artrită reumatoidă.

Este tai chi bun pentru tratarea osteoporozei?

Studiile au analizat potențialele beneficii ale tai-chi pentru persoanele cu osteoporoză, dar în prezent nu există dovezi convingătoare că tai-chi poate preveni sau trata tratamentul afecțiunii.

Sunt prea bătrân pentru tai chi?

Nu, tai chi-ul este efectuat în mod obișnuit ca un exercițiu cu impact scăzut, ceea ce înseamnă că nu va pune prea multă presiune asupra oaselor și articulațiilor. Majoritatea oamenilor ar trebui să poată face acest lucru.

Tai chi este potrivit pentru mine?

Obțineți sfaturi de la medicul dumneavoastră înainte de a începe tai chi dacă aveți probleme de sănătate sau vreo stare de sănătate existentă. Este posibil să fie necesar să luați anumite precauții dacă sunteți gravidă, aveți o hernie, dureri de spate sau osteoporoză severă.

Nu trebuie să fiu în stare să fac tai chi?

Nu, tai chi este pentru toată lumea. Este ideal pentru persoanele în vârstă inactive care doresc să își ridice nivelul de activitate ușor și treptat. De asemenea, multe dintre mișcările tai chi pot fi adaptate persoanelor cu dizabilități, inclusiv utilizatorilor de scaune cu rotile.

Pot să mă rănesc făcând tai chi?

Tai chi este în esență o activitate blândă, care este puțin probabil să provoace vătămări dacă este făcută corect. Exercițiile implică o mulțime de mișcări curgătoare și ușoare care nu stresează articulațiile sau mușchii.

Sfaturi pentru a începe

Este o idee bună să urmăriți o clasă sau să participați la o sesiune de degustare gratuită înainte de a vă înscrie la un curs. Dacă aveți o afecțiune medicală sau vreo problemă de sănătate sau nu v-ați exercitat mult timp, adresați-vă medicului dumneavoastră înainte de a începe tai-chi.

Există diferite stiluri de tai chi?

Da, cum ar fi yang, chen și wu. Unii profesori practică adesea o combinație de stiluri. Principalele diferențe între diferitele stiluri tai chi sunt în viteza de mișcare și în modul în care corpul ține posturile.

Care este tehnica de bază?

Tai chi se caracterizează prin mișcările sale lente, grațioase, continue, care sunt blânde pe articulații și mușchi. Efectuat corect, vei descoperi că pozițiile tai chi curg fără probleme de la una la alta. Multe mișcări sunt completate cu genunchii aplecați în poziție ghemuită.

Pot învăța tai chi dintr-o carte sau DVD?

Este o idee bună să aflați elementele de bază ale tai-chi de la un instructor pentru a vă asigura că stilul dvs. este corect, eficient și nu va provoca vătămări. Puteți lua în considerare utilizarea unei cărți sau a unui DVD odată ce vă familiarizați cu pozele.

Puteți căuta online clasele de tai chi din zona dvs. sau puteți găsi una folosind site-ul Tai Chi Union pentru Marea Britanie .

Întreabă un doctor onlineRapid și ușor, doctori verificați, confidențial și anonim

Cu Medic Chat ai la dispoziție 400+ doctori online din 40 specialități medicale.

N-a fost niciodată mai ușor să iei legătura cu un medic de specialitate!