Depresie clinică

Depresia este mai mult decât să te simți nefericit sau să fii săturat de câteva zile.

Majoritatea oamenilor trec prin perioade de simțire, dar când ești deprimat te simți permanent trist săptămâni sau luni, mai degrabă decât doar câteva zile.

Unii oameni consideră că depresia este banală și nu o stare de sănătate autentică. Gresesc – este o boala reala cu simptome reale. Depresia nu este un semn de slăbiciune sau ceva din care poți „smulge”, prin „tragerea de sine”.

Vestea bună este că, cu un tratament și un suport adecvat, majoritatea persoanelor cu depresie pot face o recuperare completă.

Cum să vă spun dacă aveți depresie

Depresia afectează oamenii în moduri diferite și poate provoca o mare varietate de simptome.

Acestea variază de la sentimente durabile de nefericire și lipsă de speranță, până la pierderea interesului pentru lucrurile de care obișnuiai să te bucuri și să te simți foarte lacrimă. Multe persoane cu depresie prezintă și simptome de anxietate .

Pot exista și simptome fizice, cum ar fi senzația de oboseală constantă, somnul rău, fără apetit sau antrenament sexual și diverse dureri și dureri.

Simptomele depresiei variază de la ușoare până la severe. Cel mai ușor, poate simțiți pur și simplu spiritul scăzut, în timp ce depresia severă te poate face să te simți suicid, că viața nu mai merită trăită.

Majoritatea oamenilor resimt sentimente de stres, nefericire sau anxietate în perioadele dificile. O stare de spirit scăzută se poate îmbunătăți după o perioadă scurtă de timp, decât să fie un semn de depresie.