Top 10 sfaturi pentru îngrijirea spatelui

.

Credit:

Comstock / Thinkstock


Top 10 sfaturi pentru un spate sănătos, inclusiv sfaturi de ridicare, cum să stai corect și exerciții de întărire a spatelui.

1. Exersați-vă în mod regulat spatele – mersul , înotul (inclusiv loviturile din față și spatele) și folosind biciclete sunt toate modalități excelente de a vă consolida mușchii spatelui.

2. Întoarceți întotdeauna genunchii și șoldurile, nu spatele.

3. Învață să ridici obiecte grele folosind tehnica corectă de ridicare .

4. Transportați încărcături mai mari într-un rucsac confortabil folosind ambele curele de umăr și evitați pungile de sling.

5. Mențineți o postură bună – evitați să vă alunecați pe scaun, să vă prăbușiți pe un birou sau să mergeți cu umerii zdrobiți.

6. Încercați să faceți o pauză scurtă de la ședință la fiecare 30 de minute.

7. Opriți fumatul – se crede că fumatul reduce aportul de sânge la discurile dintre vertebre și acest lucru poate duce la degenerarea acestor discuri.

8. Pierdeți orice greutate în exces. Folosiți calculatorul nostru sănătos pentru a afla dacă sunteți o greutate sănătoasă pentru înălțimea dvs.

9. Verificați dacă patul dvs. oferă sprijinul și confortul corespunzător pentru greutatea și construcția dvs., nu doar fermitatea.

10. Învață tehnici de relaxare, cum ar fi acest exercițiu de respirație, pentru a ajuta la gestionarea stresului. Stresul este o cauză majoră a durerilor de spate.

Întreabă un doctor onlineRapid și ușor, doctori verificați, confidențial și anonim

Cu Medic Chat ai la dispoziție 400+ doctori online din 40 specialități medicale.

N-a fost niciodată mai ușor să iei legătura cu un medic de specialitate!