Viață după canapea până la 5K

Dacă ați luat provocarea planului Couch la 5K (C25K) și ați finalizat-o, bine făcut!

Trebuie să simțiți un mare simț al realizării, ca să nu mai vorbim de a fi mai potrivit și mai sănătos.

Acum că C25K te-a condus regulat, provocarea este să nu pierzi acest obicei de îmbunătățire a vieții. Un mod de a rămâne motivat dincolo de C25K este de a găsi un nou accent.

Continua sa alergi

Rulează podcast-uri

Continuați să alergați cu seria de podcast Couch to 5K + , proiectată pentru absolvenții C25K. Fiecare podcast 5K + oferă o alergare structurată cu muzică rulantă și antrenament pentru a vă dezvolta tehnica de rulare, viteza și rezistența.

Lucrați la tehnică

Ce zici de reglarea fină a stilului de rulare? Lucrul cu tehnica de alergare vă va ajuta să vă simțiți mai puțin obositor, să vă reduceți riscul de rănire și, în final, să vă fie mai plăcut. Citiți cele 10 sfaturi despre cum să rulați corect .

Alăturați-vă unui club de alergare

Un club de alergare este modalitatea perfectă de a te angaja să alergi regulat. Majoritatea cluburilor au grupuri de alergare pentru diferite niveluri, inclusiv începători. Cluburile sunt, de asemenea, o modalitate excelentă de a găsi parteneri care aleargă cu care să alerge în afara sesiunilor de club.

Găsiți un grup care rulează în apropierea dvs., utilizând Run Together .

Încercați parkrun

Parkrun organizează rulaje gratuite, săptămânale, cronometrate, de 5 km în spații verzi deschise din întreaga țară și nu numai. Alergările au loc în fiecare sâmbătă la 9 dimineața. Găsiți un parkrun lângă voi .

Citiți experiențele parkrun ale Couch-ului către absolvenții 5K Julia Dallyn , Aftab Sarwar și Lorraine Beavis .

Planifică-ți următoarea provocare

De ce nu vă înscrieți la un eveniment de alergare pentru a rămâne motivat pentru alergările dvs. săptămânale? A vă seta provocarea de a participa la o rulare de 5K sau 10K este o modalitate de a continua.

O schimbare de peisaj

Ați putea încerca un mediu diferit – dacă ați alergat pe străzi, de exemplu, încercați să găsiți un spațiu verde, cum ar fi un parc, pentru a rula.

Ați putea încerca, de asemenea, să variați terenul. Căutați câteva dealuri în zona dvs. locală și oferiți-vă un pic de provocare.

Incearca ceva nou

Acum v-ați ocupat de alergare, de ce să nu luați în considerare alte activități?

Ați putea încerca Forța și Flexul – un plan de cinci săptămâni pentru a vă îmbunătăți puterea și flexibilitatea, ceea ce vă poate avantaja alergarea.

Consultați antrenamentele video din NHS Fitness Studio . Ia-ți alegerea din clasele noastre de instructor din categoriile noastre de aerobic, rezistență, rezistență, pilates și yoga.

În cele din urmă, secțiunea noastră de fitness este plină de idei practice care să vă ajute să vă încadrați mai multă activitate în zilele voastre, cum ar fi antrenamentele noastre de 10 minute și rutinele fără gimnastică .


Întreabă un doctor onlineRapid și ușor, doctori verificați, confidențial și anonim

Cu Medic Chat ai la dispoziție 400+ doctori online din 40 specialități medicale.

N-a fost niciodată mai ușor să iei legătura cu un medic de specialitate!