Mersul nordic

.

Credit:

blyjak / Thinkstock


Mersul nordic este un exercițiu cu corp complet, ușor pe articulații și potrivit pentru toate vârstele și nivelurile de fitness. Aflați despre tehnica mersului nordic, beneficiile pentru sănătate și începerea.

Ce este mersul nordic?

Mersul nordic a fost inițial un regim de antrenament de vară pentru schiori de fond. Se bazează pe utilizarea unor stâlpi de mers special concepuți, într-un mod care valorifică puterea corpului superior pentru a vă propulsa înainte în timp ce mergeți. Acum este o modalitate recunoscută de a transforma o plimbare într-un exercițiu cu întregul corp, care poate fi făcut de oricine, oriunde.

Pentru cine este potrivit mersul nordic?

Mersul nordic este potrivit pentru persoane de toate vârstele și nivelurile de fitness. Clasele variază de la plimbări blânde pentru persoanele cu probleme de sănătate, până la plimbări la antrenament, care sunt o modalitate excelentă de a îmbunătăți starea de fitness, de a pierde în greutate și de a tonifica întregul corp.

Ce echipament aveți nevoie?

Veți avea nevoie de o pereche de stâlpi nordici de mers (care sunt diferiți de cei folosiți pentru trekking, din cauza modului în care este folosită cureaua și a unghiului pe care îl plantați pe sol), pantofi de mers și îmbrăcăminte adecvată. Majoritatea instructorilor de mers nordic vă vor oferi stâlpii, dar puteți cumpăra o pereche pentru aproximativ 30 de lire sterline.

Ce diferență fac poli?

Când sunt utilizate corect, stâlpii iau greutatea de pe genunchi și articulațiile inferioare ale corpului – acest lucru te face să te simți mai ușor pe picioare.

Care este tehnica?

Te miști într-un mod similar cu mersul obișnuit și leagănești brațele de pe umăr cu coatele drepte – gândește-te la un soldat care marchează. Pentru a obține beneficiile complete și a evita vătămările, puteți începe cu lecții pentru a obține tehnica de bază.

Care sunt beneficiile pentru sănătate ale mersului nordic?

Similar cu alte forme de activitate moderată , mersul nordic regulat poate scădea riscul de boli cronice, precum boli de inimă, diabet de tip 2, astm, accident vascular cerebral și unele tipuri de cancer. Mersul nordic, ca orice altă formă de exercițiu, poate fi folosit și ca parte a unui program de exerciții fizice pentru a slăbi.

Nordic merge greu pe articulații?

Mersul nordic nu este mai greu pe articulații decât mersul. Este o activitate potrivită pentru persoanele cu afecțiuni comune sau care pot avea o greutate corporală suplimentară.

Cum începi?

Mersul nordic se poate face în orice locație, oraș sau rural, dar este recomandat să înveți tehnica de la un instructor calificat.

De obicei, vor oferi o sesiune de degustare, astfel încât să vă asigurați că este ceva care vi se potrivește mai întâi. Majoritatea instructorilor conduc de asemenea grupuri locale, la care vă puteți alătura pentru plimbări obișnuite, după ce ați învățat această tehnică.

Găsiți un instructor pe site-urile web Nordic Walking UK sau British Nordic Walking .

Mai multe sfaturi pentru mers pe jos

Întreabă un doctor onlineRapid și ușor, doctori verificați, confidențial și anonim

Cu Medic Chat ai la dispoziție 400+ doctori online din 40 specialități medicale.

N-a fost niciodată mai ușor să iei legătura cu un medic de specialitate!