Antrenament la intervale pentru alergători

Antrenamentul la intervale este o tehnică extrem de eficientă pentru alergători pentru a-și îmbunătăți viteza.

Ce este antrenamentul la intervale?

Un antrenament de antrenament cu intervale implică perioade alternative de efort de intensitate mare cu perioade de efort de intensitate mică, ceea ce se numește recuperare.

Pentru alergători, acest lucru ar presupune, de regulă, întreruperi de alergări rapide cu alergare mai lentă.

Ce se întâmplă cu corpul tău în faza de recuperare?

Faza de recuperare este o parte cu adevărat importantă a antrenamentelor pe intervale.

Modelul stop-start antrenează corpul tău pentru a se recupera rapid între explozii de alergare mai rapidă, care în timp îți va crește treptat capacitatea de a alerga mai repede mai mult timp.

Care sunt beneficiile pentru sănătate ale antrenamentului pe intervale?

Beneficiile de sănătate pe termen lung ale antrenamentului pe intervale sunt similare cu cele obținute din majoritatea tipurilor de exerciții aerobice cu intensitate moderată de durată mai lungă.

Acestea includ un risc mai mic de multe boli, precum boli de inimă, diabet de tip 2, accident vascular cerebral și unele tipuri de cancer.

Ma poate ajuta antrenamentul pe intervale sa ma slabesc?

În faza cu intensitate ridicată, corpul tău arde în principal carbohidrații pentru energie.

Însă, în timpul recuperării, corpul tău arde în principal grăsime pentru a produce energia necesară pentru a-ți ajuta corpul să se recupereze din efortul intens.

Acest proces poate continua ore întregi după antrenament. Acest lucru te poate ajuta să slăbești , atât timp cât mănânci și sănătos.

Ce cercetare există cu privire la antrenamentele pe intervale?

Există dovezi din ce în ce mai mari pentru a arăta că antrenamentele pe intervale ar putea fi la fel de eficiente, dacă nu chiar mai mult, decât de antrenamente aerobice cu intensitate moderată mai lungă.

Cercetătorii de la Universitatea McMaster din Canada au descoperit că trei sesiuni de 20 de minute de antrenament la intervale pe săptămână au oferit aceleași avantaje ca 10 ore de efort fizic pe o perioadă de 2 săptămâni.

Cum îmi poate ajuta antrenamentul pe intervale?

Antrenamentul la intervale este un exercițiu eficient pentru îmbunătățirea vitezei. Învățarea a rula mai repede este un proces treptat.

Alternarea exploziilor de alergare rapidă cu o perioadă de recuperare antrenează mușchii să lucreze mai eficient și economic la viteze mai mari.

Un alt beneficiu este că rulările tale de ritm moderat se vor simți mai ușor.

Cât de des ar trebui să fac antrenament la intervale?

Nu faceți antrenament cu intervale în fiecare zi. Intervalele reprezintă o muncă grea și trebuie să acordați timp corpului dvs. pentru a vă recupera.

Dacă nu-i oferiți corpului timp să se refacă, este posibil să pierdeți motivația, să vă obosiți și, eventual, să vă răniți.

Dacă obișnuiți să alergați 3 zile pe săptămână, puteți pune deoparte una dintre aceste alergări pentru o sesiune de antrenament pe intervale.

Pentru un interval scurt de rulare, verificați canapeaua până la 5K +: viteză .

Antrenamentul la intervale este sigur?

Antrenamentul la intervale este o muncă grea asupra întregului corp, dar în special a inimii, plămânilor și mușchilor.

Dacă sunteți în formă sau nu ați făcut exerciții fizice pentru o perioadă, scoateți totul de la medicul dumneavoastră înainte de a începe.

În general, este recomandabil să aveți un nivel bun de fitness aerobic general înainte de a efectua antrenamente de înaltă intensitate de orice fel.