Exerciții pentru dureri de spate

Cel mai bun mod de a face față durerilor de spate este să rămâneți activ și să continuați să faceți exerciții fizice regulate.

Sfaturile date acum 20 de ani au fost să se odihnească, dar cercetările au arătat că inactivitatea nu face decât să înrăutățească lucrurile.

A rămâne activ înseamnă a continua cu activități obișnuite de zi cu zi pentru a evita să deveniți sedentari.

Exemple includ mersul la magazine, mai degrabă decât luarea mașinii, coborârea autobuzului mai devreme, grădinăritul și luarea câinelui pentru o plimbare.

Dacă aveți dureri ușoare, vi se recomandă să luați un medicament anti-inflamator nesteroid , cum ar fi ibuprofenul , disponibil de la orice farmacie.

Farmacistul vă poate sfătui care medicament este cel mai potrivit pentru dumneavoastră, în funcție de circumstanțele personale.

Obțineți mai multe sfaturi cu privire la îngrijirea spatelui .

Exerciții și activități

Dacă durerea de spate este ușoară, încercați să faceți exerciții fizice, precum și să mențineți un stil de viață activ. Puteți face orice activitate care să vă ofere corpului un antrenament bun.

Atunci când alegeți o activitate, alegeți ceva care vă place – în acest fel, este mai probabil să vă respectați.

În mod ideal, alegerea dvs. de activități ar trebui să implice elemente de rezistență, precum și forță și flexibilitate .

Exemple includ mersul pe jos , alergarea sau jogging-ul, mersul cu bicicleta , dansul, înotul , hidroterapia (exerciții fizice în apă) și acvarobe.

Există unele dovezi că yoga obișnuit și pilates este benefic pentru persoanele cu dureri de spate inferioare.

Pentru mai multe idei de exerciții cu impact redus, citiți pagina noastră despre exerciții ușoare .

Vizează cel puțin 150 de minute de exercițiu pe săptămână . Poate doriți să vă construiți treptat peste câteva săptămâni.

Ați putea vedea medicul dumneavoastră despre durerea de spate pentru a vă întreba dacă puteți primi o sesizare pentru un program de exerciții de grup.

Terapie manuală

Medicul dumneavoastră poate sugera combinarea unui program de exerciții cu un curs de terapie manuală, cum ar fi masajul sau fizioterapia.

Terapia manuală este un tip de fizioterapie . Este deosebit de util dacă spatele este rigid și flexibilitatea este o problemă.

Terapie psihologică

Medicul dumneavoastră poate sugera, de asemenea, un pachet de tratament care combină un program de exerciții și terapie manuală și un curs de terapie psihologică .

Acest lucru vă poate ajuta să înțelegeți gândurile, sentimentele și acțiunile voastre. Veți învăța tehnici pentru a modifica modul în care reacționați și pentru a face față lucrurilor, cum ar fi durerea.

Terapia psihologică nu va face ca durerea inferioară a spatelui să dispară. Însă s-ar putea să o facă mai puțin intensă și să vă ajute să reveniți la muncă și să vă desfășurați activitățile zilnice.

Întreabă un doctor onlineRapid și ușor, doctori verificați, confidențial și anonim

Cu Medic Chat ai la dispoziție 400+ doctori online din 40 specialități medicale.

N-a fost niciodată mai ușor să iei legătura cu un medic de specialitate!