Canapea mea la jurnalul 5K

Poza cu Laura alergând

Credit:

Alegerile NHS


O pălărie din lână a ajutat-o pe Laura să-și depășească conștiința de sine în primele zile ale planului ei de la Couch la 5K.

Aici, ea descrie maximele și nivelurile minime din jurnalul programului de 9 săptămâni care a transformat fostul fitness-phobe într-un alergător obișnuit.

Saptamana 1

Mi-am ales parcul local ca loc de antrenament și am început într-o duminică dimineață. Vremea rece a fost o scuză bună pentru a mă deghiza într-o pălărie de lână.

Odată ce am plecat, am fost surprins de cât de ușor a fost și am descoperit că la sfârșitul intervalelor de mers m-aș fi recuperat suficient și eram gata să alerg din nou. Rulează în săptămâna 2!

Săptămâna 2

Nu m-a încântat ideea creșterii regimului, dar știam că pot face față mai mult, așa că am încercat să gândesc pozitiv. De fapt, nu s-a simțit atât de diferit față de săptămâna trecută.

Un singur sughiț – piciorul a început să doară. Din fericire, aplicarea unui pachet de gheață după alergarea mea, și apoi în fiecare dimineață și seara, părea să facă trucul.

Săptămâna 3

Când vocea de pe podcast a spus 3 minute, am fost îngrijorată momentan – dar apoi m-am convins că, atât timp cât nu o grăbesc, voi fi bine … și am fost!

Era atât de frig încât ochii îmi curgeau, așa că păream că plâng, dar, de fapt, simțeam contrariul. Am fost încântat de progresul meu.

Săptămâna 4

Dacă mi-ai fi spus în urmă cu un an că voi ieși la fugă cu iubitul meu la 8 dimineața de Valentine’s Day, într-o necluzie constantă, aș fi spus că ești supărat. Dar mi-a plăcut destul de mult și am trecut săptămâna bine.

Încep cu adevărat să apreciez modul în care Couch to 5K îmi antrenează mintea, precum și corpul. Și dacă sunt sincer, mintea mea este singurul obstacol în calitatea mea de a mă potrivi.

Săptămâna 5

Descoperind că voi alerga timp de 20 de minute până la sfârșitul săptămânii m-a oprit cu adevărat în piesele mele. Dar am motivat că, de când m-a dus până acum 5K până la KK, trebuie să fiu capabil.

Nu pot spune că am experimentat un alergător, dar cu siguranță am simțit un impuls major la terminarea acestei săptămâni.

Săptămâna 6

Am trecut săptămâna asta OK, dar m-am luptat cu cusături și dureri în strălucirea mea.

Mi-am ridicat durerile de luci online și mi s-a părut ca niște sclipici – cauzate de prea mult antrenament prea curând sau de alergare pe suprafețe dure, fără suport suficient. Poate este timpul pentru o pereche nouă de formatori .

Săptămâna 7

Săptămâna aceasta a implicat trei alergări de 25 de minute. Este frumos să nu întrerupeți mersul, deși necesită totuși un efort serios.

Privind înapoi, cred că mi-am imaginat că alergarea va deveni ușoară. Cu siguranță nu este încă ușor, dar îmi respir mai repede și mă recuperez mai repede și mai repede în fiecare săptămână.

Săptămâna 8

Încă o dată, am fost izbit de cusături. M-am asigurat că respir lent, adânc și am început să fac sit-up-uri înainte de alergările mele, deoarece am citit acest lucru ar putea consolida mușchii care îmi provoacă probleme.

Săptămâna 9

Am fost hotărât să bat cusătoria și să-mi închei săptămâna trecută pe un nivel ridicat, așa că am început fiecare alergare cu un pahar cu apă, niște sit-up-uri și întinderi laterale. Mulțumesc bunătate că a funcționat.

Al treilea alergat a fost cel mai bun și cel mai rapid, totuși – un final potrivit pentru călătoria mea de la Couch la 5K. Cheia acum este să-mi țin pasul și să-mi îmbunătățesc ritmul și viteza. Și cine știe? Poate voi începe să lucrez spre 10K.


Întreabă un doctor onlineRapid și ușor, doctori verificați, confidențial și anonim

Cu Medic Chat ai la dispoziție 400+ doctori online din 40 specialități medicale.

N-a fost niciodată mai ușor să iei legătura cu un medic de specialitate!