Exerciții ușoare

.

Credit:

Justine Evans / Alamy Stock Photo


Exercițiile cu impact scăzut îți pot îmbunătăți sănătatea și starea de fitness fără a-ți face rău articulațiilor.

Cercetările sugerează că activitatea cu impact moderat, cu impact scăzut , cum ar fi yoga și mersul rapid, este la fel de eficientă ca și activitatea cu impact mare, cum ar fi alergarea, în reducerea riscului de boli de inimă.

Iată câteva activități populare cu impact scăzut.

Exerciții la domiciliu

Acestea sunt ideale dacă nu sunteți foarte activ, dar doriți să vă îmbunătățiți sănătatea, să vă ridicați starea de spirit și să rămâneți independenți. Nu vă faceți griji dacă nu ați făcut prea mult timp. Aceste exerciții sunt ușoare și blânde și se pot face în interior.

Mersul pe jos

Mersul pe jos este de departe cel mai popular exercițiu cu impact scăzut. Funcționează sistemul cardiovascular și arde calorii. Pentru a vă crește ritmul cardiac, mergeți mai repede decât o plimbare. Ridicarea ritmului poate crește intensitatea antrenamentelor. Adăugați scurte rafale de viteză sau mergeți pe un deal abrupt ocazional.

Aflați cum puteți folosi mersul pentru a vă îmbunătăți sănătatea .

Ați putea încerca, de asemenea, aplicația gratuită Active 10 pentru a vă ajuta să obțineți obișnuința de a merge ușor timp de 10 minute în fiecare zi.

Dans

Unul dintre cele mai bune lucruri despre dans este că, în timp ce te distrezi să te muți la muzică și să întâlnești oameni noi, obții toate beneficiile pentru sănătate ale unui antrenament bun. De la Ceroc la foxtrot, există un stil de dans potrivit pentru toate gusturile.

Aflați mai multe despre dansul pentru fitness .

Ciclism

Ciclismul este o activitate cu impact redus. Dar totuși te poți răni dacă ai bicicleta de dimensiuni greșite sau dacă șa și ghidon sunt la înălțimea greșită. Ciclismul este un exercițiu aerob care îți funcționează corpul inferior și sistemul cardiovascular. Începeți lent și creșteți lungimea sesiunilor de ciclism treptat.

Obțineți sfaturi despre ciclism pentru fitness .

Înot

Înotul funcționează întregul corp. Este o modalitate excelentă de a tonifica și de a obtura. Înotul de câteva lungimi implică majoritatea grupurilor musculare și veți obține un antrenament aerob bun dacă creșteți ritmul. Înotul te poate ajuta, de asemenea, să slăbești dacă înoți într-un ritm constant și continuu pe toată durata sesiunii.

Citiți ghidul nostru de înot pentru începători .

Mersul nordic

Mersul nordic este un exercițiu cu corp complet, ușor pe articulații și potrivit pentru toate vârstele și nivelurile de fitness. Clasele variază de la plimbări blânde pentru persoanele cu probleme de sănătate până la plimbări la antrenament, care sunt o modalitate excelentă de a îmbunătăți fitness-ul, de a pierde în greutate și de a tonifica întregul corp. Este o activitate potrivită pentru persoanele cu afecțiuni comune sau pentru cei care poartă o greutate corporală suplimentară.

Aflați mai multe despre începerea cu mersul nordic .

Tăiați traseele

Traseele de decupare sunt zone de exercițiu în aer liber echipate cu mașini special concepute pentru a oferi exerciții blânde pentru diferite părți ale corpului, cum ar fi șoldurile, picioarele și torsul.

Locurile de joacă sunt o alternativă accesibilă la o sală de gimnastică și un mod minunat de a vă bucura în aer liber. Luați legătura cu autoritatea locală pentru a afla dacă există o potecă în zona dvs.

Yoga

Yoga îți poate îmbunătăți condiția fizică și bunăstarea generală printr-o serie de posturi și exerciții de respirație. Practica de yoga regulată ajută la dezvoltarea forței, a echilibrului și a flexibilității. De asemenea, îți poate ridica starea de spirit.

Citiți un ghid pentru yoga .

Tai chi

Această artă antică chineză promovează bunăstarea mentală și fizică. Mișcările sunt, în general, lente și controlate. Acest lucru înseamnă că nu îți vei îmbunătăți fitnessul cardiovascular sau nu vei obține un antrenament care arde caloriile, dar îmbunătățește rezistența, flexibilitatea și echilibrul.

Citiți un ghid pentru tai chi .

Pilates

Pilates se concentrează pe reechilibrarea corpului și îmbunătățirea posturii prin mișcări și exerciții lente, controlate. Practica regulată vă poate ajuta să îmbunătățiți forța musculară și sentimentul general de bunăstare. Poate fi util pentru persoanele care nu pot sări prea mult.

Citiți un ghid pentru pilates .

Săli de sport ecologice

Îmbunătățește-ți sănătatea și mediul în același timp, cu alternativa în aer liber la sală. Pregătiți o săpătură de transpirație, plantare, sărituri și curățarea căilor la una dintre numeroasele săli de sport gratuite din întreaga țară, conduse de voluntarii The Conservation . Liderii cu experiență îi ghidează pe voluntari printr-o serie de proiecte practice, oferindu-vă posibilitatea de a aborda lucrările fizice în aer liber.

Bowls

Vă puteți bucura de boluri la orice vârstă și fără experiență. Deși nu este cel mai energic dintre jocuri, bolurile sunt bune pentru postură, flexibilitate, echilibru și coordonarea mâinii-ochi.

Dacă sunteți în căutarea unei șanse să vă mențineți activi și să socializați cu oamenii din comunitatea dvs., dați-vă drumeții. Majoritatea cluburilor au facilități de bar și catering și puteți lua parte și la activități care nu fac bowling, precum nopți de test și șofete.

Caută cluburi de boluri lângă tine .

Aqua aerobic

Aerobicul de apă este o activitate cu impact redus. Necesită o abilitate de bază de înot, deoarece este făcută mai ales în apă care este în jurul taliei ridicate.

Antrenamentele aerobice Aqua folosesc o varietate de tehnici preluate de la aerobic în studio, inclusiv mersul sau alergarea înapoi și înapoi, salturi de sărituri, diverse mișcări ale brațelor și mișcări de la schiul de fond.

Găsiți cursuri de aerobic aqua lângă dvs.