Exerciții fără gimnastică

Femeie care se întinde pe o saltea de yoga

Credit:

diego_cervo / Thinkstock


Încercați aceste activități ieftine și distractive, fără gimnastică, pentru a vă îmbunătăți sănătatea și starea de fitness.

Obținerea de beneficii pentru sănătate în urma activității fizice este mai ușor decât credeți și nu trebuie să coste un braț și un picior.

A face cel puțin 150 de minute pe săptămână de activitate cu intensitate moderată este suficient pentru a vă menține în formă și sănătos.

Dacă sala de sport nu este lucrul tău, există multe activități low-cost pe care le poți face pe cont propriu, care te pot pune în formă.

Găsiți ceva care vă place că vă puteți integra cu ușurință în stilul dvs. de viață sau puteți construi pe ceva care face deja parte din rutina voastră.

Iată câteva sfaturi pentru activarea modului ieftin și ușor.

Mersul pe jos

Mersul pe jos este una dintre cele mai bune forme de exercițiu, deoarece este ieftin și accesibil pentru majoritatea oamenilor.

Creșterea sumei pe care o plimbi este mai ușor decât crezi. Îl poți transforma într-o aventură socială mergând cu un prieten sau alături de un grup local de mers.

Mersul stimulează sistemul cardiovascular: inima, plămânii și circulația. De asemenea, crește rezistența mușchilor inferiori, inclusiv picioarele și șoldurile.

Citiți mai multe despre mersul pentru sănătate , inclusiv sfaturi despre mersul pentru a vă îmbunătăți sănătatea, faceți plimbările distractive și rămâneți motivați.

Ați putea încerca, de asemenea, aplicația gratuită Active 10 pentru a vă ajuta să obțineți obișnuința de a merge ușor timp de 10 minute în fiecare zi.

Exerciții la domiciliu

Ardeți calorii, pierdeți în greutate și simțiți-vă excelent cu rutinele noastre de antrenament de acasă de 10 minute:

Alergare și jogging

Alergarea face mai multe cerințe asupra corpului tău decât mersul, așa că, dacă abia începi, ar trebui să crești treptat viteza și durata rulărilor tale.

Dacă vă gândiți să începeți să alergați pentru prima dată sau ați fost inactiv o perioadă, puteți găsi utile sfaturi de alergare pentru începători .

Mii de oameni au învățat să alerge folosind podul NHS Couch la 5K . Planul este conceput pentru a face începători completi care aleargă 5 km în 9 săptămâni.

Ciclism

Ciclismul este un exercițiu aerob care îți funcționează corpul inferior și sistemul cardiovascular.

Dacă intenționați să mergeți cu bicicleta în mod regulat, asigurați-vă că bicicleta dvs. are dimensiunea potrivită și că șa și ghidonul sunt reglate pentru a se potrivi cu înălțimea dvs.

Ca și în alergare sau mers pe jos, puteți face ciclismul o activitate socială călărind cu prietenii, familia sau un grup de ciclism.

Pentru sfaturi pentru începători completi, consultați ciclismul pentru începători .

Înot

Înotul este al treilea tip de exercițiu cel mai popular în Marea Britanie după mers și alergare. Majoritatea bazinelor oferă lecții dacă ești începător sau vrei să te perfecționezi.

Înotul exercită întregul corp și este o modalitate excelentă de a tonifia și de a obține o tundere.

A face câteva lungimi implică majoritatea grupurilor musculare. Dacă crești ritmul, vei primi și un antrenament aerob.

Înotul te poate ajuta, de asemenea, să slăbești dacă înoți într-un ritm constant și continuu pe toată durata sesiunii.

Puteți să vă alăturați unui club de înot sau să vă înscrieți la sesiuni de antrenament la piscină, cum ar fi aerobic acvatic.

Pentru sfaturi pentru începători completi, consultați înotul pentru fitness .

Dans

Dansul este popular printre toate grupele de vârstă. Este o activitate calificată, dar majoritatea studiourilor oferă cursuri pentru toate abilitățile.

Dansul este o activitate aerobă care îți îmbunătățește echilibrul și coordonarea. Este potrivit pentru persoane de toate vârstele, formele și dimensiunile.

Aflați mai multe despre dansul pentru fitness

Badminton

Badmintonul este unul dintre cele mai accesibile sporturi de rachete. Naveta călătorește cu o viteză relativ mică, deci nu aveți nevoie de un grad ridicat de abilitate și de fitness pentru a începe.

Badmintonul este o activitate aerobă care funcționează pe partea inferioară și superioară a corpului. Îți va dezvolta echilibrul, coordonarea, rezistența, puterea și reflexele.

Jocurile de rachete pot fi destul de puternice, așa că asigurați-vă că vă încălziți înainte de a juca.

Mai multe idei

Întreabă un doctor onlineRapid și ușor, doctori verificați, confidențial și anonim

Cu Medic Chat ai la dispoziție 400+ doctori online din 40 specialități medicale.

N-a fost niciodată mai ușor să iei legătura cu un medic de specialitate!