„Căutarea mea pentru o vindecare a durerilor de spate”

Durerea de spate a lui Vicky Joseph a început în timp ce se afla într-o plimbare de pregătire, pregătindu-se pentru o vacanță de trekking în Nepal.

Durerea a devenit atât de severă încât a devenit deprimată și a trebuit să își părăsească locul de muncă.

Ea a petrecut ani întregi căutând leacul durerii. A consultat specialiști în sus și în jos în țară și în străinătate – de la chirurgi ortopedici până la vindecători de credință.

După cinci ani și peste 50 de specialiști mai târziu, Vicky și-a oprit căutarea după ce a descoperit pilates .

Chirurgia și fizioterapia au ajutat la ameliorarea durerii, dar administrarea de pilates este o schimbare a stilului de viață care o ajută să-și gestioneze durerile de spate pe termen lung.

Vicky, din East Finchley, în nordul Londrei, spune că acum este aproape din nou la eul ei vechi. „Am plecat acasă de la clasa mea de pilates a doua zi”, spune ea. „Este o plimbare de două ore, șapte mile. Înainte de pilates, nu aș fi putut face așa ceva. ”

Instructorul ei de pilates a identificat o problemă pe care nimeni, inclusiv Vicky, nu a descoperit-o – poziția sa slabă . „Nu aș fi crezut niciodată că îmbunătățirea posturii tale ar putea avea un astfel de impact asupra durerii”, spune ea.

Viață activă

Înainte de a începe durerea, părea puțin probabil ca Vicky să sufere de dureri de spate . Ea a dus o viață activă și a fost foarte sportivă. Rutina ei de antrenament a inclus tenis, alergare, ciclism, windsurfing și schi.

În ianuarie 2000, însă, în drumul de antrenament pentru călătoria ei în Nepal, durerea a izbucnit în partea inferioară a spatelui și a piciorului drept. S-a dus să vadă un specialist, care a spus că se va vindeca de unul singur.

„Am fost sfătuită să o iau cu ușurință”, spune ea. „Pentru a menține activ, dar nu faceți exerciții intense.”

Cu toate acestea, durerea s-a agravat treptat, iar Vicky nu a putut să meargă pe drum.

„Durerea a fost constantă și deseori chinuitoare”, spune ea. „Nu am putut să stau sau să mă plimb mai mult de câteva minute. Nici măcar nu puteam sta la masa de cină – a trebuit să îngenunchez.

Concediu medical

După un an și jumătate de durere, Vicky s-a sinucis și a ajuns într-un spital de psihiatrie. A luat concediu medical de șase luni de la muncă.

Când în cele din urmă a revenit să lucreze la Mișcarea pentru iudaismul de reformă, a demisionat după câteva luni. „Pur și simplu nu am putut gestiona fizic sau emoțional”, spune ea.

Și-a dedicat timpul căutării unui leac pentru durerile de spate. „Am fost într-o misiune să aflu care era cauza acestei probleme”, spune ea. „Am văzut un terapeut diferit la fiecare câteva săptămâni.”

Nu cedati niciodata

Dar nu a primit niciodată un răspuns satisfăcător. „Cauza durerii nu a fost niciodată diagnosticată corect”, spune ea.

Printre numeroasele motive pentru care i s-a oferit s-au numărat: „Este totul în minte”, „Este traumă de la nașterea prea repede” și „Ai un picior mai scurt decât celălalt”.

Pentru a-și menține spiritele în sus, a pus un semn acasă care spunea „Nu renunța niciodată la Speranță”.

Atunci Vicky a avut o descoperire. Specialiștii germani au identificat un disc rupt ca sursa durerii și au făcut o înlocuire a discului artificial pe Vicky în septembrie 2005.

Pilates și postură

A fost o oarecare îmbunătățire, dar sperase la mai multe. Căutarea ei pentru o cură a continuat, ceea ce a dus-o la „un fizioterapeut genial și instructor de pilates”.

„A fost prima persoană care a observat problemele mele de postură”, spune ea. Privind în urmă, Vicky spune că vătămarea la mers care a stârnit durerea a fost probabil „ultima paie” după ani de postură slabă.

Își amintește cum obișnuia să cadă înapoi când stătea în picioare, punând presiune pe partea inferioară a spatelui. Niciodată nu s-a gândit prea mult la cum stătea la biroul ei.

Doi ani de pilates l-au restaurat aproape pe Vicky la fostul ei. „Nu sunt 100%, dar ajung acolo”, spune ea. Acum duce o viață activă și a luat din nou schiul și mersul cu bicicleta.

Pentru Vicky, îngrijirea spatelui implică mai mult decât doar de două ori pe săptămână. „Este un angajament de-a lungul vieții de a avea grijă de corpul meu”, spune ea.

„Petrec în jur de 20 de minute în fiecare zi, făcând ceva întindere. Mă gândesc constant la cum stau, merg pe jos sau stau în picioare. Sunt doar mai atent acum despre modul în care îmi folosesc corpul. ”

Mai multe informatii

Greșeli de postură obișnuite

Cum să stai corect

Exerciții de durere de spate inferioară

Întreabă un doctor onlineRapid și ușor, doctori verificați, confidențial și anonim

Cu Medic Chat ai la dispoziție 400+ doctori online din 40 specialități medicale.

N-a fost niciodată mai ușor să iei legătura cu un medic de specialitate!