Exercițiu pe măsură ce îmbătrânești

Activitatea fizică și exercițiile fizice te pot ajuta să rămâi sănătos, energic și independent pe măsură ce îmbătrânești.

Mulți adulți în vârstă de 65 de ani și peste petrec, în medie, 10 ore sau mai mult în fiecare zi stând sau culcați, ceea ce îi face cel mai sedentar grup de vârstă.

Plătesc un preț ridicat pentru inactivitatea lor, cu rate mai mari de căderi, obezitate, boli de inimă și moarte timpurie, comparativ cu populația generală.

Pe măsură ce îmbătrânești, devine și mai important să rămâi activ dacă vrei să rămâi sănătos și să îți menții independența.

Dacă nu rămâneți activ, toate lucrurile care v-au plăcut întotdeauna să faceți și să le luați de la sine pot începe să devină puțin mai grele.

Este posibil să te lupți să urmărești plăceri simple, cum ar fi jocul cu nepoții, mersul la magazine, activități de petrecere a timpului liber și întâlnirea cu prietenii.

S-ar putea să începeți să suferiți dureri pe care nu le-ați avut niciodată și să aveți mai puțină energie pentru a ieși. S-ar putea să fiți mai vulnerabil la cădere.

Toate acestea pot duce la mai puțin capabil să te îngrijești și să faci lucrurile care îți plac.

Dovezi puternice

Există dovezi puternice că persoanele care sunt active au un risc mai mic de boli de inimă, accident vascular cerebral, diabet de tip 2, unele tipuri de cancer, depresie și demență.

Dacă doriți să rămâneți fără durere, să vă reduceți riscul de boli mintale și să puteți ieși și să rămâneți independenți până la bătrânețe, vi se recomandă să vă mișcați.

Dovezi recente sugerează că exercițiile fizice obișnuite pot reduce riscul de cădere la adulții în vârstă.

Este atat de simplu. Există o mulțime de modalități prin care poți să te activezi și nu este vorba doar de exerciții fizice.

„Pe măsură ce oamenii îmbătrânesc și corpul lor scade în funcție, activitatea fizică ajută la încetinirea acestui declin”, spune dr. Nick Cavill, consultant pentru promovarea sănătății.

„Este important să rămână activi sau chiar să-și crească activitatea pe măsură ce îmbătrânesc”.

Majoritatea oamenilor, odată cu înaintarea în vârstă, vor să rămână în contact cu societatea – comunitatea, prietenii și vecinii lor – și să fie activi vă poate asigura că fac asta.

Ce este activitatea fizică?

Activitatea fizică este orice înseamnă că corpul tău se mișcă. Include orice, de la mers pe jos și grădinărit la sportul de agrement.

Obțineți cel puțin 150 de minute de activitate moderată în fiecare săptămână.

În mod ideal, ar trebui să încercați să faceți ceva în fiecare zi, de preferință în jocuri de 10 minute sau mai mult.

Un mod de a realiza 150 de minute de activitate este să faci 30 de minute în cel puțin 5 zile pe săptămână.

Exemple de activități aerobe cu intensitate moderată includ:

  • mergând repede
  • aerobic de apă
  • plimbare cu bicicleta pe pământ nivel sau cu puține dealuri
  • jocul de tenis dublă
  • împingând o mașină de tuns iarba

Treburile zilnice, cum ar fi cumpărăturile, gătitul sau treburile casnice, nu contează pentru 150 de minute, deoarece efortul nu este suficient de greu pentru a-ți crește ritmul cardiac, deși ajută la ruperea timpului sedentar.

Pe lângă ținta dvs. de 150 de minute, încercați să faceți și câteva activități care să vă funcționeze mușchii .

Aceasta poate include:

  • antrenament cu greutati
  • transportând sarcini grele
  • grădinărit greoi

Aflați câtă activitate trebuie să facă adulții în vârstă pentru a se menține sănătos .

Pe lângă activitatea fizică obișnuită, încercați să reduceți timpul pe care îl petreceți așezat în timpul zilei.

Acest lucru înseamnă evitarea unor perioade lungi de vizionare TV, utilizarea computerului, conducere sau ședere pentru a citi, vorbi sau asculta muzică.

Află de ce ședința îți este rău .

Noțiuni de bază

Ceea ce faceți va depinde de circumstanțele proprii, dar, ca principiu îndrumător, este o idee bună să faceți activități care vă plac.

Dacă sunteți deja activ, s-ar putea să vă fie util să știți că 75 de minute de activitate viguroasă pe parcursul unei săptămâni sunt la fel de benefice ca și 150 de minute de activitate moderată.

Cercetările arată că nu este niciodată prea târziu pentru a adopta și a profita de beneficiile pentru sănătate dintr-un stil de viață mai activ .

De exemplu, adulții în vârstă care sunt activi își vor reduce riscul de boli cardiace și accident vascular cerebral la un nivel similar cu tinerii care sunt activi.

Dacă ați fost inactiv o perioadă, puteți să vă construiți treptat activitatea pentru a atinge nivelurile recomandate. Vă veți îmbunătăți în continuare procesul de sănătate și vă veți reduce riscul de căderi și alte boli.

„Cele mai mari beneficii vin pentru cei care pornesc de la zero”, spune dr. Cavill. „Se trece de la un stil de viață sedentar la unul moderat activ, care face cea mai mare diferență pentru sănătatea ta. Cu cât faci mai mult, cu atât beneficiile pentru sănătate sunt mai mari.”

Aceste link-uri au mai multe idei cu privire la creșterea nivelului de activitate: