Călătoria mea de slăbit de 12 săptămâni

Stephanie Higgins povestește cum a pierdut 9,2 kg (1,4st) pe planul de pierdere în greutate NHS de 12 săptămâni, fără să-i fie vreodată foame.

De la numărarea caloriilor la gustări, Stephanie dezvăluie cum a făcut-o și cum planul a ajutat-o să dezvolte obiceiuri mai sănătoase în 12 săptămâni.

Cum ai auzit despre plan?

Mergeam la sală vreo 5 luni, dar nu pierdusem nicio greutate. De fapt mă puneam în greutate. Am crezut că dieta mea ar putea fi problema.

Am căutat online cât de multe calorii ar trebui să mănânc pe zi pentru a pierde în greutate și am găsit planul de pierdere în greutate NHS de 12 săptămâni .

De ce ai vrut să slăbești?

Știam că nu sunt o greutate sănătoasă. Hainele la modă mi s-au părut greșite, chiar dacă se potriveau corect. A trebuit să cumpăr dimensiuni mai mari mult prea des.

Am avut o dimensiune între 10 și 12 toată viața, dar greutatea a crescut în ultimii 5 ani. Ultimele mele locuri de muncă au fost limitate, iar nivelul activității mele a scăzut.

Într-o zi, mi-am dat seama cât de mare am avut și am decis că vreau să revin la greutatea mea ideală.

Cât ai pierdut?

În cele 12 săptămâni, am pierdut 9,2 kg. Am început la 80,5 kg, cu un indice de masă corporală (IMC) de aproape 30.

Până la sfârșitul celor 12 săptămâni, aveam 71,3 kg și IMC-ul meu scăzuse la 25,6, ceea ce se situează aproape în greutatea sănătoasă.

În mod ideal, aș dori să ajung la 60 kg. Aceasta a fost greutatea mea acum aproximativ 5 ani și greutatea cu care mă simt confortabil. Am fost în jurul sau în jurul acestei greutăți pentru cea mai mare parte a vieții mele de adult.

Probabil că nu o să ajung acolo înainte să plec în vacanță, dar aș vrea să pierd o altă piatră (6,3 kg) înainte de atunci.

Cum ai găsit contorizarea caloriilor?

Devine mai ușor pe măsură ce mergeți. Am folosit câteva site-uri web care conțin calorii, cum ar fi Resurse de pierdere în greutate.

La început, am căutat totul, dar, pe măsură ce a trecut timpul, m-am familiarizat cu caloriile din anumite alimente, cum ar fi fructele, care erau principalele mele gustări.

Am notat fiecare calorie pe care am avut-o în timpul zilei într-un blocnotes. Seara, mi-aș completa caloriile și aș actualiza graficul de alimente și exerciții fizice .

Nu durează mult și mi s-a părut foarte util să țin evidența caloriilor.

Ați găsit util forumul de pierdere în greutate?

Da! Am considerat că forumul de slăbit online HealthUnlocked este un loc de sprijin și îndrumare din partea celorlalți care fac același lucru.

Oamenii de pe forum par într-adevăr interesați de ceea ce spui, întrucât toți sunteți în aceeași barcă.

Mi se pare grozav să pot împărtăși experiența mea de a pierde în greutate cu alții de pe forum care abia încep.

Ce exercițiu ați făcut?

Mă duceam la sală de aproximativ 3 ori pe săptămână pentru o sesiune de 30 până la 45 de minute.

În general m-am antrenat cu iubitul meu, ceea ce a fost excelent pentru motivație. Am făcut câteva alergări pe banda de alergare și câteva exerciții de forță.

Inițial, mi-am stabilit obiectivul de a parcurge un kilometru fără să mă opresc. Acum pot face 20 de minute non-stop pe banda de alergare.

De asemenea, am făcut sit-up-uri în fiecare dimineață și mi-am lucrat până la 100 pe zi. Nu am mai făcut nici o perioadă, deoarece a durat prea mult.

Cum v-ați planificat mesele?

Am face un magazin săptămânal și am încerca să includem câteva opțiuni mai sănătoase, cum ar fi mai multe fructe și legume, pește și pui. Am luat micul dejun în fiecare dimineață.

Pentru prânz și cină, am folosit solzi de bucătărie pentru a cântări lucruri precum orez și paste. Mi-am redus dimensiunile porțiilor și m-am asigurat întotdeauna că sunt cel puțin 2 sau 3 porții de legume pe farfurie. Desertul era mereu fruct.

Au fost o mână de mese pe care le-am avut în fiecare săptămână, cum ar fi curry de pui și spaghete bologneze, care a menținut munca de numărare a caloriilor.

Urmarea planului a avut impact asupra vieții de acasă?

Inițial, a fost greu să obțineți echilibrul corect. Locuiesc cu iubitul meu, care nu a trebuit să slăbească. Mi-am bazat mesele pe alimente și legume amidonice .

Mânca la fel ca mine și a început să slăbească și el! Așa că și-a mărit doar porțiile.

Cum ai reușit să mănânci?

Am mâncat mai puțin decât de obicei și am făcut alegeri mai sănătoase. Dacă am ieși la curry, aș comanda mai puțin orez și aș arunca ordinea obișnuită de chipsuri.

Nu este întotdeauna ușor să țin evidența caloriilor atunci când mănânc, așa că aș compensa doar reducând aportul de calorii zilele următoare.

Cum te-ai descurcat cu papucii?

Dacă aș avea o gustare obraznică, aș adăuga doar caloriile la totalul meu zilnic și mi-aș ajusta aportul de calorii pentru restul zilei, pentru a rămâne sub nivelul meu de 1.400 de calorii.

Dacă acest lucru nu ar fi fost posibil, m-aș asigura să nu-mi trec indemnizația nicio altă zi a săptămânii și poate să intensific exercițiul.

Probabil, cel mai important lucru este să te ridici și să continui – un slip-up acum și atunci nu contează prea mult pe termen lung.

Cum te-ai descurcat cu poftele?

După ce am fost în plan timp de aproximativ o săptămână, nu prea aveam nicio poftă – doar mâncam sănătos și des. Nu mi-a fost niciodată foame, motiv pentru care uneori ai poftă.

Gustările erau deja construite pentru zi – de obicei fructe uscate, cum ar fi stafidele, caisele și mărul, precum și fructele proaspete.

Cum te-ai menținut motivat?

Mă gândesc la plaja din Hawaii. Prima săptămână am pierdut puțin sub 1 kg, care este greutatea unui sac de zahăr.

La îndemână, aveam un sac plin de zahăr în dulap, așa că l-am scos, l-am privit și am simțit greutatea. Era greu, așa că îmi reamintesc de acea pungă de zahăr de fiecare dată.

Să vezi că greutatea coboară și să se potrivească în haine mai mici a fost poate cel mai bun motivator.

Cum te-a schimbat urmarea planului?

L-am întrebat pe iubitul meu și răspunsul lui a fost: „Ești mai subțire!”. Acum am mic dejun în fiecare dimineață, lucru pe care nu l-am obișnuit niciodată. Mănânc mult mai multe legume.

Am învățat să recunosc diferența dintre a-ți fi foame și a te simți pur și simplu.

În general, respectarea planului timp de 12 săptămâni m-a ajutat să dezvolt noi obiceiuri sănătoase.

Mai trebuie să slăbești?

Aș vrea să mai pierd câteva kilograme. Nu am mai numărat calorii, dar mă lipesc de noua mea rutină de a mânca sănătos, de a avea porții mai mici și de a face exerciții fizice în mod regulat.

După ce am făcut-o timp de 12 săptămâni, mi se pare normal.


Întreabă un doctor onlineRapid și ușor, doctori verificați, confidențial și anonim

Cu Medic Chat ai la dispoziție 400+ doctori online din 40 specialități medicale.

N-a fost niciodată mai ușor să iei legătura cu un medic de specialitate!