Stropi de stralucire

Splinele de sticlă sunt numele durerii în strălucire, sau partea din față a picioarelor inferioare, de obicei cauzate de exerciții fizice.

Sunt obișnuiți la persoanele care fac multă alergare sau alte activități care implică punerea în greutate în mod repetat a picioarelor, cum ar fi tenisul sau baschetul.

De obicei, nu sunt serioase, dar te pot împiedica să faci exerciții fizice și se pot agrava dacă le ignori. Este important să nu treci prin durere.

De obicei, pot fi tratate acasă și ar trebui să înceapă să se îmbunătățească în câteva săptămâni.

Simptomele splinelor de shin

Principalul simptom al splinelor de shin este durerea în oasele stralucitoare, care apar pe partea din față a picioarelor inferioare.

Durerea tinde să:

  • începe curând după începerea exercițiului
  • îmbunătățiți-vă treptat când vă odihniți – uneori durerea poate să se estompeze în timp ce vă tot exerciționați, dar în cele din urmă poate deveni constantă și poate continua chiar și atunci când vă odihniți
  • fii plictisitor și obișnuit să începi, dar poate deveni din ce în ce mai ascuțit sau sever și te oprește să faci exerciții
  • afectează ambele străluciri
  • fi resimțit peste o mare parte a shin-ului (o suprafață de peste 5 cm peste) – durerea într-o zonă mică poate fi cauzată de o fractură de stres

Uneori poate apărea și umflarea.

Cauzele splinelor de luci

Nu este întotdeauna clar ceea ce provoacă splinuri de shin.

De obicei, acestea sunt antrenate de alergare sau de greutate repetitivă pe picioare. Se crede că acest lucru duce la umflarea (inflamația) țesutului din jurul osului shin.

Mai multe lucruri îți pot crește șansele de a obține splinuri strălucitoare, inclusiv:

Tratarea splinelor de stinci acasă

Splinele de sticlă pot fi de obicei tratate acasă. Următoarele pot ajuta la ameliorarea durerii și lăsați picioarele să se vindece:

Puteți începe să reveniți la activitățile dvs. obișnuite în următoarele câteva săptămâni, odată ce durerea a dispărut. Aveți grijă să vă creșteți treptat nivelul de activitate, construind timpul petrecut alergând sau făcând sport.

Asigurați-vă că urmați pașii pentru a preveni splinele subliniate prezentate mai jos pentru a reduce riscul de durere înapoi.

Când să vă vedeți medicul

Este o idee bună să vă vedeți medicul de familie dacă durerea dvs. nu se îmbunătățește în ciuda tratamentelor menționate mai sus.

Medicul dumneavoastră poate:

Prevenirea splinelor de luci

Următoarele măsuri pot ajuta la reducerea șanselor dvs. de a obține splinuri subțiri:

Vorbiți cu un specialist pe picioare numit podiatru dacă aveți picioarele plate sau picioarele se rostogolesc spre interior. Aceștia pot recomanda inserții de susținere pentru încălțăminte (orthotice) pentru a reduce presiunea asupra strălucirii.

Alte cauze ale durerii inferioare a picioarelor

Durerea la nivelul picioarelor inferioare și a strălucirii poate fi cauzată și de: