Ciclism pentru începători

Femeie pe bicicletă

Credit:

monkeybusinessimages / Thinkstock


Ciclismul este o experiență cu adevărat revigorantă și eliberatoare, de care se bucură oameni de toate vârstele și din toate punctele de viață.

Indiferent dacă mergi cu bicicleta la muncă, la școală, la magazine sau doar pentru distracție, bicicleta umilă este un mod ușor de a deveni mai activ.

Acest ghid este conceput pentru a face ciclismul o experiență sigură și plăcută pentru începători și vă oferă sfaturi pentru a rămâne motivat.

Inainte sa incepi

Pentru călătorii scurte, orice bicicletă bună de lucru va face. S-ar putea să aveți o cursă veche de 10 viteze, o bicicletă de cumpărături sau o bicicletă de munte cu chilipir pe care le puteți folosi.

Dacă cumpărați o bicicletă second-hand sau aveți o bicicletă veche care a adunat praf, luați în considerare să o deserviți la un magazin de biciclete pentru a vă asigura că este de încredere.

Dacă cumpărați o bicicletă nouă, există o mulțime de modele din care să alegeți. Cele mai populare sunt hibrizii, bicicletele rutiere și bicicletele montane.

Un magazin de biciclete vă poate sfătui cu privire la dimensiunea corectă a cadrului și vă poate ajuta să selectați o bicicletă care să se potrivească bugetului dvs. și tipului de ciclism pe care doriți să îl faceți.

Aflați dacă locul de muncă funcționează un ciclu de lucru. Acesta este un mod mai accesibil de cumpărare a unui nou echipament pentru biciclete și siguranță.

Există multe biciclete disponibile pentru persoanele cu dizabilități. Cei doi furnizori principali de biciclete de specialitate sunt Wheels for All și Cycling UK .

Pentru majoritatea oamenilor, ciclismul este o formă de exercițiu sigură și eficientă. Dacă aveți probleme de sănătate sau aveți o problemă medicală existentă, consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe.

Ciclism în siguranță

  • practica într-un mediu sigur
  • poartă o cască
  • fii văzut și auzit
  • verifică-ți bicicleta
  • fii alert și planifică-ți traseul
  • urmează întotdeauna Codul rutier

Dacă nu ați mers cu bicicleta înainte sau nu aveți obiceiul de a merge cu bicicleta, găsiți o zonă fără trafic în care să porniți, cum ar fi parcul local.

Exersați călăritul cu o singură mână, astfel încât să puteți face semnale de mână și să vă uitați confortabil pe ambii umeri pentru a vă îmbunătăți conștientizarea vizuală.

Pentru a învăța să mergeți cu încredere cu bicicleta, consultați ciclul de ciclism al ciclului britanic sau bicicletă pentru informații despre schemele de antrenament, unele dintre ele fiind gratuite.

Înainte de a începe să circulați în trafic, verificați Codul de autostradă pentru reguli și reglementări actualizate pentru bicicliști.

Beneficii pentru sănătate

Ciclismul regulat poate reduce riscul de boli cronice, cum ar fi boli de inimă, diabet de tip 2 și accident vascular cerebral. De asemenea, vă poate stimula starea de spirit și vă puteți menține greutatea sub control.

Pentru beneficii pentru sănătate, adulții și adulții în vârstă ar trebui să facă cel puțin 2 ore și 30 de minute (150 minute) de activitate cu intensitate moderată în fiecare săptămână.

Copiii și tinerii ar trebui să facă cel puțin o oră (60 de minute) de activitate de intensitate moderată până la viguroasă în fiecare zi.

O plimbare de 30 de minute va ține cont de obiectivul dvs. recomandat săptămânal de activitate.

Rămâi motivat

Faceți din ea un obicei

Cel mai simplu mod de a merge cu bicicleta în mod regulat este să folosiți bicicleta ca mijloc de transport de zi cu zi. Elaborați-vă rutele folosind site-uri web de planificare a călătoriilor, precum Sustrans și Cycle Streets .

Ciclul de lucru

Navigarea cu bicicleta este ieftină, verde și una dintre cele mai ușoare metode de încadrare a exercițiilor fizice în rutina ta. Pregătiți-vă traseul pentru a lucra folosind Sustrans sau contactați consiliul local pentru hărți gratuite pentru biciclete. Transport for London are un plan de călătorie cu biciclete interactive și hărți locale gratuite pentru ciclism.

Ciclul până la școală

Călătoria la școală este o modalitate excelentă de a-i face pe copii mai activi. Ciclismul are multe beneficii pentru copii, cum ar fi sănătatea îmbunătățită, încrederea și concentrarea. Părinții ar putea dori să însoțească copiii mai mici, ceea ce îl face o modalitate bună și pentru adulți să facă ciclism.

Se amestecă

Există multe locuri minunate pentru a face ciclism în orașe și în mediul rural. Ciclismul este un mod ideal pentru ca prietenii și familiile să-și exploreze cartierul și nu numai. Sustrans are o hartă care arată traseele de ciclism din regiunea dvs.

Alătură-te la o plimbare cu bicicleta

De la plimbări cu caritate la cicluri în parc, înscrierea la o plimbare cu bicicleta este o modalitate excelentă de a rămâne motivat și de a experimenta în aer liber minunat. Găsiți o plimbare cu bicicleta în apropierea dvs., folosind Let’s Ride de la ciclismul britanic.

Întreabă un doctor onlineRapid și ușor, doctori verificați, confidențial și anonim

Cu Medic Chat ai la dispoziție 400+ doctori online din 40 specialități medicale.

N-a fost niciodată mai ușor să iei legătura cu un medic de specialitate!