Înot pentru fitness

Poza unei persoane care înoată.

Credit:

Pixland / Thinkstock


Înotul este o formă excelentă de exerciții fizice. Este ideal dacă vrei să fii mai activ și să rămâi sănătos, indiferent de vârsta sau abilitatea ta.

Înotul regulat poate reduce riscul de boli cronice, precum boli de inimă, diabet de tip 2 și accident vascular cerebral.

De asemenea, vă poate stimula starea de spirit și vă puteți menține greutatea sub control.

Dacă nu poți înota, nu este niciodată prea târziu să înveți. Majoritatea bazinelor se potrivesc pentru o varietate de nevoi și abilități, cum ar fi clase doar pentru femei, grupuri de părinți și copii și lecții pentru diferite grupe de vârstă.

Acest ghid este conceput pentru a face înotul distractiv și în siguranță pentru începătorii de toate vârstele și să îi încurajeze să rămână cu el.

Inainte sa incepi

Nu vă faceți griji dacă vă temeți de apă sau de panică atunci când vă gândiți la sfârșitul profund. Lecțiile pentru începători se concentrează pe creșterea încrederii în apă.

Un costum de înot sau trunchiuri sunt tot ce ai nevoie. Dacă doriți să vă acoperiți, majoritatea piscinelor vă permit să purtați orice costum de baie doriți, din motive, cum ar fi jambiere sau un tricou cu mâneci lungi, potrivit, dar ar putea fi o idee bună să verificați mai întâi cu piscina.

Purtarea unei perechi de ochelari este o idee bună pentru a evita senzația de înțepătură cauzată de clor în apă și pentru a vedea unde mergi sub apă.

Pentru majoritatea oamenilor, înotul este o formă de exercițiu sigură și eficientă. Dacă vă îngrijorează starea de sănătate existentă, consultați un medic primar înainte de a începe să înoți.

Început

Cel mai bun loc pentru a începe este la piscina dvs. locală. Veți găsi informații despre clase pentru diferite grupe și niveluri de vârstă, sesiuni doar pentru femei, orare și prețuri.

Găsiți o piscină lângă dvs. sau contactați autoritatea locală .

Majoritatea bazinelor oferă lecții de începători destinate adulților, care se concentrează pe crearea încrederii în apă și îmbunătățirea accidentului vascular cerebral.

Dacă nu sunteți sigur că începeți lecțiile, întrebați dacă puteți viziona o clasă sau 2 pentru a vă face o idee mai bună dacă este pentru dvs. sau cereți să vorbiți cu 1 dintre profesori.

O sesiune de 30 de minute cu o intensitate moderată până la intensitate intensă la piscină, timp de 1 sau mai multe zile pe săptămână, va avea în vedere obiectivul dvs. recomandat săptămânal de activitate .

Dar orice îmbunătățire a ceea ce faci în prezent este bună. Chiar și mici schimbări pot face o mare diferență pentru sănătatea ta și te pot face să te simți grozav.

Rămâi motivat

Faceți din ea un obicei

Încercați să rezervați timp în fiecare săptămână pentru a merge la piscină, înainte sau după serviciu sau în weekend.

Scrieți-l într-un jurnal, astfel încât să devină un program permanent în programul dvs. săptămânal.

Luați în considerare obținerea unui permis anual de înot. Acest lucru poate fi mai economic și vă va încuraja să mergeți mai des.

Ia copiii

Înotul este o modalitate excelentă pentru ca familiile să se miște și să se distreze împreună. Există atât de multe lucruri care pot menține copiii interesați, cum ar fi jucăriile gonflabile.

Înot cu un prieten

Chiar ajută să înoți regulat cu cineva cu aceeași abilitate ca și tine.

Vă veți încuraja reciproc atunci când nu sunteți atât de dornici să mergeți la piscină.

Nu veți dori să vă lăsați partenerul de înot în jos și acest lucru vă va ajuta să vă motivați.

Se amestecă

Piscina face un loc minunat de joacă și o sală de gimnastică excelentă, chiar și pentru non-înotători, cu activități precum aquafit.

Dar învățarea înotului vă va introduce într-o lume cu totul nouă a activităților bazate pe apă în bazin și nu numai.

Alătură-te unui club

Dacă vă place să înotați și doriți să vă implicați mai mult, luați în considerare înscrierea la un club.

Cluburile sunt o modalitate excelentă de a-ți face prieteni noi, de a-ți îmbunătăți înotul și de a te motiva să faci exerciții fizice în mod regulat.

Majoritatea cluburilor au o scenă socială plină de viață, departe de piscină, cu excursii și nopți.

Găsește un club de înot lângă tine

Înot în apă deschisă

Pentru înotătorii competenți, există o lume a posibilităților de înot dincolo de piscină, cum ar fi râuri, lacuri și mare.

Înotul cu apă deschisă poate fi distractiv, atât timp cât luați măsurile de siguranță necesare.

Evitați înotul singur. Planificați-vă înotul: verificați temperatura apei, punctele de intrare și ieșire, curenții și mareele (dacă este cazul), condițiile meteorologice și curățenia apei.

Pentru mai multe informații, inclusiv o hartă sălbatică a înotului, vizitați Societatea de înot în aer liber .