Fizioterapie

Fizioterapia ajută la refacerea mișcării și a funcției atunci când cineva este afectat de vătămare, boală sau dizabilitate. De asemenea, poate ajuta la reducerea riscului de rănire sau boală în viitor.

Este nevoie de o abordare holistică care implică pacientul direct în propria îngrijire.

Când se folosește fizioterapia?

Fizioterapia poate fi de ajutor pentru persoanele de toate vârstele, cu o gamă largă de afecțiuni de sănătate, inclusiv probleme care afectează:

Fizioterapia vă poate îmbunătăți activitatea fizică în timp ce vă ajută să preveniți rănile ulterioare.

fizioterapeuţii

Fizioterapia este asigurată de practicieni special instruiți și reglementați, numiți fizioterapeuți.

Fizioterapeuții lucrează adesea ca parte a unei echipe multidisciplinare în diferite domenii ale medicinei și setărilor, inclusiv:

  • spitale
  • centre de sănătate sau clinici comunitare
  • unele intervenții chirurgicale Medic de familie
  • unele echipe sportive, cluburi, organizații de caritate și locuri de muncă

Unii fizioterapeuți pot oferi, de asemenea, vizite la domiciliu.

Ce fac fizioterapeuții

Fizioterapeuții consideră corpul ca un întreg, mai degrabă decât să se concentreze doar pe aspectele individuale ale unei leziuni sau boli.

Unele dintre abordările principale utilizate de fizioterapeuți includ:

  • educație și sfaturi – fizioterapeuții pot oferi sfaturi generale despre lucruri care vă pot afecta viața de zi cu zi, cum ar fi postura și corectarea tehnicilor de ridicare sau de transport pentru a ajuta la prevenirea rănilor
  • sfaturi despre mișcare, exerciții personalizate și activități fizice – exercițiile pot fi recomandate pentru a vă îmbunătăți sănătatea și mobilitatea generală și pentru a consolida anumite părți ale corpului dvs.
  • terapie manuală – unde fizioterapeutul își folosește mâinile pentru a ajuta la ameliorarea durerii și a rigidității și pentru a încuraja o mai bună mișcare a corpului

Există și alte tehnici care pot fi uneori utilizate, cum ar fi exercițiile efectuate în apă (hidroterapie sau terapie acvatică) sau acupunctura .

Citiți mai multe despre principalele tehnici de fizioterapie .

Găsirea unui fizioterapeut

Fizioterapia este disponibilă prin sau privat.

Este posibil să aveți nevoie de o sesizare de la medicul dumneavoastră pentru a avea fizioterapie pe , deși în unele zone este posibil să vă consultați direct.

Pentru a afla dacă auto-sesizarea este disponibilă în zona dvs., adresați-vă personalului de la recepție la chirurgia de la Medic de familie sau contactați- vă grupul local de comisare clinică (CCG) sau încrederea spitalului.

Listele de așteptare pentru tratamentul pot fi lungi, iar unii aleg să plătească pentru tratament privat . Majoritatea fizioterapeuților privați acceptă trimiteri directe de sine.

Citiți mai multe despre accesarea fizioterapiei .