Antidepresive – Utilizări

Principala utilizare pentru antidepresive este tratarea depresiei clinice la adulți. De asemenea, sunt utilizate pentru alte afecțiuni de sănătate mintală și pentru tratamentul durerilor pe termen lung.

În majoritatea cazurilor, adulților cu depresie moderată până la severă li se administrează antidepresive ca primă formă de tratament. Sunt adesea prescrise împreună cu o terapie vorbitoare, cum ar fi terapia cognitiv comportamentală (CBT) . CBT este un tip de terapie care utilizează o abordare de rezolvare a problemelor pentru a ajuta la îmbunătățirea gândirii, stării de spirit și a comportamentului.

Antidepresivele nu sunt întotdeauna recomandate pentru tratarea depresiei ușoare, deoarece cercetările au găsit o eficiență limitată.

Cu toate acestea, antidepresivele sunt uneori prescrise timp de câteva luni pentru o depresie ușoară, pentru a vedea dacă aveți vreo îmbunătățire a simptomelor. Dacă nu vedeți niciun beneficiu în acest timp, medicamentul va fi retras lent.

Inițial, de obicei este prescris un tip de antidepresiv numit inhibitor selectiv al recaptării serotoninei (SSRI). Dacă simptomele dvs. nu s-au îmbunătățit după aproximativ 4 săptămâni, poate fi recomandat un antidepresiv alternativ sau poate fi crescută doza dumneavoastră.

Multe antidepresive pot fi prescrise de medicul dumneavoastră de familie, dar unele tipuri pot fi utilizate doar sub supravegherea unui profesionist în sănătate mintală. Dacă depresia nu răspunde singur la antidepresive, alte tratamente, cum ar fi CBT, pot fi de asemenea folosite pentru a ajuta la obținerea unor rezultate mai bune. De asemenea, pot da doze mai mari de medicament.

Copii și tineri

Copiilor și tinerilor cu depresie moderată până la severă trebuie să li se ofere mai întâi un curs de psihoterapie care durează cel puțin 3 luni.

În unele cazuri, un SSRI numit fluoxetină poate fi oferit în asociere cu psihoterapie pentru a trata depresia moderată până la severă la tinerii cu vârsta cuprinsă între 12 și 18 ani.

Alte afecțiuni de sănătate mintală

Antidepresivele pot fi de asemenea folosite pentru a ajuta la tratarea altor afecțiuni de sănătate mintală, inclusiv:

Ca și în cazul depresiei, ISRS sunt de obicei prima alegere de tratament pentru aceste afecțiuni. Dacă SSRI-urile se dovedesc ineficiente, poate fi utilizat un alt tip de antidepresive.

Durere pe termen lung

Chiar dacă un tip de antidepresive numite antidepresive triciclice (TCA) nu au fost proiectate inițial pentru a fi analgezice, există dovezi care sugerează că sunt eficiente în tratarea durerilor nervoase (cronice) pe termen lung la unele persoane.

Durerea nervoasă cronică, cunoscută și sub denumirea de dureri neuropatice, este cauzată de afectarea nervilor sau de alte probleme cu nervii și este adesea fără răspuns la analgezele obișnuite, cum ar fi paracetamolul .

Amitriptilina este un TCA care este folosit de obicei pentru tratarea durerilor neuropatice. Condițiile care pot beneficia de tratamentul cu amitriptilină includ:

Antidepresivele au fost, de asemenea, folosite pentru a trata cazurile de durere cronică care nu implică nervi (dureri non-neuropatice). Cu toate acestea, se crede că sunt mai puțin eficiente în acest scop. La fel ca TCA-urile, SSRI-urile și inhibitorii recaptării serotoninei-noradrenalinei (SNRI-urile) pot fi, de asemenea, folosiți pentru a trata durerea cronică non-neuropatică.

Condițiile care provoacă dureri non-neuropatice care pot beneficia de tratamentul cu antidepresive includ fibromialgia , durerile de spate cronice și durerile cronice ale gâtului .

Pătuirea patului la copii

TCA-urile sunt uneori folosite pentru a trata spălăturile la copii la copii , deoarece pot ajuta la relaxarea mușchilor vezicii urinare. Aceasta crește capacitatea vezicii urinare și reduce nevoia de a urina.