Antidepresive – Dozare

Când prescrieți antidepresive, medicul dumneavoastră de obicei selectează cea mai mică doză posibilă considerată necesară pentru a vă îmbunătăți simptomele.

Această abordare este menită să reducă riscul de reacții adverse. Dacă această doză nu funcționează, poate fi crescută treptat.

Antidepresivele sunt luate de obicei sub formă de tabletă. În funcție de tipul de antidepresive prescris și de severitatea depresiei tale, de obicei, va trebui să iei 1 – 3 comprimate pe zi.

De obicei, durează aproximativ 7 zile înainte de a începe să observați efectele antidepresivelor. Luați legătura cu medicul dumneavoastră dacă nu ați observat nicio îmbunătățire după 4 săptămâni, deoarece ar putea recomanda creșterea dozei sau încercarea unui alt antidepresiv.

De obicei, este recomandat ca un curs de antidepresive să dureze cel puțin 6 luni, pentru a preveni reapariția stării tale atunci când te oprești. Unele persoane cu boli recurente sunt sfătuite să continue să ia medicamentul la nesfârșit.

Cursul recomandat de tratament depinde în mare măsură de creșterea beneficiilor medicamentului împotriva efectelor secundare. Dacă boala dvs. este severă și medicamentul este eficient, tratamentul va fi adesea continuat. Dacă boala dvs. este ușoară și medicamentul nu ajută și provoacă reacții adverse, tratamentul continuu nu va fi recomandat.

Doze pierdute sau doze suplimentare

Este important să nu pierdeți niciuna dintre dozele dvs., deoarece acest lucru vă poate face tratamentul mai puțin eficient.

De asemenea, puteți prezenta simptome de sevraj ca urmare a lipsei unei doze de medicament.

Dacă vă lipsește 1 din doze, luați-o imediat ce vă amintiți, cu excepția cazului în care este aproape timpul să luați următoarea doză. În acest caz, trebuie să omiteți doar doza ratată. Nu luați o doză dublă pentru a „compensa” pentru 1 pe care l-ați ratat.

Dacă luați mai multe comprimate decât cele prescrise, contactați medicul dumneavoastră cât mai curând posibil pentru sfaturi. În cazul în care acest lucru nu este posibil, contactați serviciul local în afara orelor sau apelați 111. Este puțin probabil să luați o doză dublă, dar ar trebui să faceți acest lucru numai dacă vă recomandă un profesionist medical.

Oprirea antidepresivelor

Discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a opri administrarea de antidepresive. Este important să nu încetați să luați antidepresive brusc.

După ce sunteți gata să eliminați antidepresive, medicul vă va recomanda, probabil, reducerea dozei treptat peste câteva săptămâni – sau mai mult, dacă le luați de mult timp.

Acest lucru este pentru a preveni orice simptome de retragere pe care le-ar putea avea ca reacție la eliberarea medicamentului. Acestea includ:

  • nelinişte
  • probleme cu somnul
  • variabilitate
  • transpiraţie
  • probleme stomacale
  • simțind ca și cum ar fi o șoc electrică în cap
  • simțindu-se iritabil, neliniștit sau confuz

Simptomele de retragere sunt adesea ușoare și se îmbunătățesc de la sine. Cu toate acestea, unele persoane au simptome de sevraj care sunt severe și durează câteva luni sau mai mult.

Depunerea de antidepresive prea curând poate provoca revenirea stării tale. Oprirea înainte de a le lua timp de 4 săptămâni poate însemna că medicamentul nu a avut nicio șansă să funcționeze.