Stealere comune de energie

Nu sunteți sigur ce vă provoacă oboseala? Iată câteva zapperi de energie obișnuiți care pot fi de vină – și sfaturi despre cum să le depășiți.

Fiind un cartof canapea

Așezați într-o singură poziție pentru perioade lungi de timp vă pot scăpa energia, chiar dacă urmăriți televizorul sau utilizați computerul. Corpul tău echivalează liniștea cu a merge la somn.

Încearcă: să te întinzi des, să te ridici și să te plimbi departe de birou sau canapea. Pauzele frecvente vă vor ajuta să vă mențineți în alertă.

De ce să stai prea mult este rău pentru sănătatea ta .

Citiți mai multe despre începerea exercițiilor fizice .

Postură slabă

O mare parte din energia ta continuă să te menții în poziție verticală. Coloana vertebrală poate fi scoasă din aliniere prin postură proastă, cum ar fi:

 • vânând înainte
 • trântindu-se în scaun
 • leagăn telefonul

Cu cât este mai echilibrat coloana vertebrală, cu atât mușchii trebuie să lucreze pentru a compensa.

Încearcă: indiferent dacă te miști, stai sau stai nemișcat, încearcă să te asiguri că capul tău este în conformitate cu corpul tău – nu rămânând în fața lui. Scopul ca urechile să fie direct peste umeri.

Citiți despre greșelile obișnuite de postură și cum să le rezolvați.

Diete de prăbușire

Deși pierdeți în greutate în exces vă va stimula energia, să continuați o dietă care nu este utilă.

Dietele cu un conținut foarte scăzut de calorii, în special cele care vă oferă mai puțin de 850 de calorii pe zi, vă vor face să vă simțiți și mai obosiți și pot provoca deficiențe nutriționale.

Încercați: să pierdeți în greutate mâncând sănătos, tăiați alimente nesecate și zaharoase și reduceți dimensiunea porției. Scopul de a pierde nu mai mult de 1 kg sau 2lb pe săptămână.

Citiți recenzia noastră despre cele mai populare 10 diete de slăbit .

Aflați cum puteți pierde în greutate în mod sensibil .

Cereale pentru micul dejun

Micul dejun sugestiv vă va oferi o creștere rapidă a energiei pe măsură ce nivelul glicemiei vă atinge maximul. Ei includ:

 • cereale prelucrate
 • produse de patiserie
 • briose
 • pâine prăjită cu sucuri

Dar nivelul de zahăr va scădea la fel de repede câteva ore mai târziu. Rezultatul? Te prăbușești cât rămâne fără energie.

Încercați: să obțineți o eliberare constantă de energie toată dimineața, consumând un mic dejun bazat pe amidon neterminat. De exemplu:

 • terci de casă cu lapte semi-degresat și banane tocate
 • cereale integrale completate cu felii de fructe proaspete sau uscate
 • un ou cu pâine integrală sau pâine prăjită

Încercați să alegeți cereale pentru micul dejun, care sunt integrale și sărace în sare și zahăr.

Alege cereale sănătoase pentru micul dejun și primește sfaturi despre cum poți reduce zahărul .

Constant îngrijorător

Dacă te teme de ceva toată ziua, ritmul cardiac și tensiunea arterială cresc, iar mușchii se strâng, ceea ce duce la oboseală și dureri.

Încercați: lăsați deoparte ceva timp pentru a vă concentra pe grijile voastre. Încercați să vă gândiți la soluții pozitive, apoi puneți-vă griji în minte.

Citiți câteva sfaturi pentru ameliorarea stresului .

Exercitarea prea multă

Exercițiile fizice obișnuite sunt bune pentru dvs., dar antrenamentul intens în fiecare zi poate să nu fie bun pentru nivelul dvs. de energie, mai ales dacă sunteți începător sau încercați să vă reveniți în formă.

Încercați: să vă luați o zi liberă între eforturi puternice de exercițiu. Cu toate acestea, nu lăsați mai mult de 2 sau 3 zile între ședințe, sau s-ar putea să vă încadrați din obișnuința de antrenament obișnuit.

Citiți mai multe despre orientările privind activitatea fizică pentru adulți .

Energizante

Mulți oameni apelează la băuturi energizante pentru un impuls rapid, mai ales dacă omit la micul dejun.

Cu toate acestea, aceste băuturi conțin niveluri ridicate de cofeină și pot fi, de asemenea, bogate în zahăr. Acestea trebuie evitate de femeile însărcinate și care alăptează și de copii sub 16 ani.

Agenția pentru Standarde Alimentare (FSA) spune că un mic 250ml poate conține aproximativ 80 mg de cafeină, ceea ce este similar cu 3 conserve de cola sau o cană de cafea instant.

Unele dintre cele mai mici „fotografii energetice” pot conține până la 160 mg cofeină într-o sticlă de 60 ml.

Aceste băuturi vă vor oferi cu siguranță un impuls temporar de energie, dar acest lucru este de scurtă durată și poate duce la alte probleme. Prea multă cofeină poate:

 • te face iritabil
 • te fac să te simți rănit
 • tulbură-ți somnul
 • crește tensiunea arterială

Încercați: beți apă simplă – este o alegere mai bună, mai ales dacă sunteți ușor deshidratat.

Citiți mai multe despre băuturile sănătoase .

Zilele de iarnă

Multe persoane se simt obosite și lente în timpul iernii.

Pe măsură ce zilele devin mai scurte, ciclul tău de somn și de veghe devine perturbat.

Mai puțin soare înseamnă, de asemenea, creierul tău produce mai mult un hormon numit melatonină, ceea ce te face să dormi.

Încercați: să intrați în aer liber, cât mai mult posibil, și să faceți exerciții fizice zilnice, cum ar fi o plimbare rapidă. Mâncarea alimentelor potrivite pentru energie ajută și ea. Încercați alimente cu amidon, precum pâinea integrală și pastele și cartofii.

Alimentele cu amidon asigură o eliberare lentă și constantă de energie.

Citiți mai multe despre cum să combateți oboseala de iarnă .