De ce adolescenții sunt întotdeauna obosiți?

Probleme să te trezești în zilele de școală, să te odihnești în clasă, să intri în maraton la sfârșit de săptămână … Se poate simți ca adolescentul tău își dorm viața.

De fapt, probabil este contrar. Experții în somn spun că astăzi adolescenții dorm mai puțin decât au avut-o vreodată.

Aceasta este o îngrijorare, deoarece există o legătură între privarea de somn și accidente, obezitate și boli cardiovasculare în viața ulterioară.

Lipsa de somn afectează și educația adolescenților, deoarece îi poate lăsa prea obosiți să se concentreze în clasă și să se comporte bine la examene.

Modele de somn ale adolescenților

Modelele noastre de somn sunt dictate de lumină și hormoni. Când se întunecă lumina seara, producem un produs chimic numit melatonină, care ne spune că este timpul să dormim.

Problema este că viața modernă a perturbat acest tipar. Lumini luminoase pentru camere, televizoare, console de jocuri, telefoane mobile, tablete și PC-uri pot emite suficientă lumină pentru a opri corpul nostru să producă melatonină.

În plus, cercetările sugerează că ceasurile de corp ale adolescenților sunt setate mai târziu decât adulții și copiii mai mici.

Cu alte cuvinte, sunt programate să rămână mai târziu și să se ridice și mai târziu decât ceilalți.

Aceasta nu ar fi o problemă dacă adolescentul tău nu ar trebui să se trezească devreme pentru școală.

Aceste ore de trezire de dimineață înseamnă că nu primesc 8 – 9 ore de somn de care au nevoie. Rezultatul este un adolescent obosit și crud.

Sfaturi pentru un somn mai bun pentru adolescenți

A prinde somnul în weekend nu este ideal. Nopțile târzii și lungi nopți vor întrerupe și mai mult ceasul adolescentului.

Oricât de obosiți se simt, adolescenții ar trebui să evite mințile în weekend. De asemenea, ar trebui să iasă la lumină în timpul zilei.

Ambele lucruri vor ajuta la menținerea regulată a ceasului corpului și va fi mai ușor să meargă la somn și să se ridice la un moment rezonabil.

Vezi mai multe sfaturi pentru somn pentru adolescenți .

Obținerea de ajutor pentru probleme de somn

Medicul dumneavoastră poate oferi adolescentului dvs. sfaturi cu privire la problemele de somn și, dacă este necesar, vă poate recomanda o clinică de somn.

Dormirea tot timpul poate fi uneori un semn de depresie – vezi Copilul tău este deprimat?

Vedeți alte motive medicale pentru a vă simți obosit .