Ghid sub-18 ani pentru a renunța la fumat

Cu cât începi să fumezi mai tânăr, cu atât va suferi mai mult corpul tău când îți va îmbătrâni Iată câteva motive importante pentru a renunța și 8 moduri de a vă ajuta să faceți acest lucru.

 • Vei fi mai sănătos și mai puțin respirați – fumatul îți scade capacitatea pulmonară.
 • Vă veți economisi mulți bani. Utilizați acest instrument pentru a afla câți bani veți economisi prin oprirea fumatului.
 • O să arăți mai bine. Produsele chimice din țigări restricționează fluxul de sânge asupra pielii tale. Fumătorii au fețe mai încrețite și mai înflăcărate în perioada în care sunt la mijlocul anilor 20.
 • Renunțarea ajută la salvarea planetei. Deforestarea din cauza producției de tutun reprezintă aproape 5% din defrișările globale din țările în curs de dezvoltare .
 • Cineva care începe să fumeze la 15 ani este de 3 ori mai probabil să moară de cancer decât cineva care începe să fumeze la mijlocul anilor 20.
 • Cu cât începi să fumezi mai tânăr, cu atât va daunează corpului tău ca adult.
 • Fumatul nu te va face instantaneu mai atractiv. Majoritatea oamenilor preferă sărutarea nefumătorilor.
 • Fumatul îți poate dăuna fertilității și, dacă ești femeie, îți crește șansele de complicații în timpul sarcinii și al travaliului. Bebelușii fumători prezintă, de asemenea, mai multe riscuri de sindrom de moarte subită a sugarului (SIDS) .

8 moduri de a trece prin renunțare

OK, suficient de răsucit. Vrei să renunți, deci de unde începi?

Înscrie-ți prietenii

Faceți o înțelegere cu prieteni buni pentru a renunța. Este posibil să descoperiți că vor să renunțe la fel de bine.

Discutați cu medicul dumneavoastră

Este foarte greu să renunți doar la putere de voință. Obțineți tot ajutorul pe care îl puteți găsi: utilizarea medicamentelor care nu mai pot fuma vă poate crește cu adevărat șansele de succes.

Deoarece acestea sunt disponibile pe bază de rețetă, acestea vor fi gratuite pentru copiii de 12-18 ani. Solicitați ajutor medicului dumneavoastră pentru a nu mai fuma . Nu vor fi șocați că sunteți fumător.

Pregătiți scuze

Fumătorii de multe ori urăsc alte persoane care renunță, așa că fiți pregătiți pentru câteva reduceri.

Este o idee bună să ai ceva gata să spui când vi se oferă o țigară.

Iată câteva motive (dar suntem siguri că vă puteți gândi la altele mai bune):

 • „Fumatul mă costă xxx lire sterline pe an. Renunț, astfel încât să îmi pot cumpăra un telefon nou / lecții de conducere / o vacanță.”
 • „Nu pot să fumez în noul meu loc de muncă de weekend, așa că vreau să renunț.”
 • „Prietenului / prietenei mele nu îi place sărutul unui fumător.” Este adevărat: două treimi dintre adolescenți spun că fumatul reduce atractivitatea sexuală.
 • „Îmi iau sportul în serios și trebuie să renunț dacă vreau să fiu sportiv.”

Obțineți ajutor cu poftele

Pregătiți-vă pentru primele zile grele, deoarece acestea pot fi cele mai dificile de făcut față. Majoritatea simptomelor de sevraj ar trebui să se reducă după primele 4 săptămâni.

Utilizarea unei combinații de medicamente care conțin nicotină este o modalitate bună de a face față poftelor .

Urmărește-ți greutatea

Ești îngrijorat de creșterea în greutate în timp ce renunți? Echipați-vă cu câteva gustări cu conținut scăzut de calorii, cum ar fi chipsuri de mere, bețișoare de morcov, menta fără zahăr sau floricele, pentru a vă trece prin pofte.

Aflați cum puteți renunța la fumat fără a pune în greutate

Configurați o rețea de asistență

Cereți prietenilor și familiei să vă sprijine. Solicitați ajutor acelor oameni care vă vor fi alături.

Alegeți oameni cu care puteți fi sincer și care vor fi sinceri cu voi. Uneori, ai nevoie de un pic de dragoste la fel de mult ca un cârlionț sau un umăr pentru a plânge.

Fii sănătos

Faceți tot posibilul să stați departe de alcool, cafea, zahăr și dulciuri. Studiile au arătat că acestea (în special alcoolul) pot stimula poftele de țigară.

Aflați cum puteți reduce consumul

Păstrați-vă concentrat

Și amintiți-vă, este nevoie de aproximativ o lună pentru ca poftele de nicotină să se reducă. Luați-o 1 zi la un moment dat și în curând veți fi fără fum pentru tot restul vieții.

Întreabă un doctor onlineRapid și ușor, doctori verificați, confidențial și anonim

Cu Medic Chat ai la dispoziție 400+ doctori online din 40 specialități medicale.

N-a fost niciodată mai ușor să iei legătura cu un medic de specialitate!