Serviciile nu mai fumează te ajută să renunți

Serviciile locale de fumat sunt gratuite, prietenoase și vă pot spori masiv șansele de a renunța la bine.

Aceste servicii ale consilierilor experți oferă o serie de metode dovedite pentru a vă ajuta să renunțați.

Vă vor oferi informații și sfaturi exacte, precum și asistență profesională, în primele câteva luni vă încetați de fumat.

De asemenea, vă fac ușor și accesibil accesul la tratamente de fumat , cum ar fi:

  • Varenicline (Champix)
  • Bupropion (Zyban)
  • terapia de înlocuire a nicotinei, cum ar fi plasturi și gumă

Ședințe individuale de fumat și de grup oprite de fumat

În mod normal, vi se va oferi o întâlnire unu la unu cu un consilier, dar multe domenii oferă și servicii de grup și de retragere.

În funcție de locul în care locuiți, locul poate fi o intervenție chirurgicală locală de farmacie, farmacie, magazin de stradă sau chiar o clinică de autobuze mobile.

Jennifer Percival, care antrenează consilieri pentru oprirea fumatului, spune că folosirea tratamentului și a asistenței de specialitate este dovedită pentru a vă oferi cele mai bune șanse de a renunța la fumat.

„Majoritatea persoanelor care văd un consilier vor trece prin prima lună după ce au renunțat la a fuma fără să fumeze o țigară.

In general, aveti sanse de 4 ori mai mari sa nu mai fumati de bine daca folositi o combinatie de tratament pentru a renunta la fumat si primiti sprijin de la un serviciu NHS Stop Smoking. ” ea spune.

Cum să contactați un consilier pentru oprirea fumatului

GP-ul dvs. vă poate consulta sau vă puteți telefona serviciul local de fumat pentru a face o întâlnire cu un consilier.

În Anglia

În Scoția

În Țara Galilor

În Irlanda de Nord

Ce se întâmplă la prima sesiune de fumat?

La prima întâlnire cu un consilier, veți vorbi despre motivul pentru care fumați și de ce doriți să renunțați, precum și despre orice încercări pe care le-ați făcut să renunțați în trecut. De asemenea, veți putea decide cu privire la o dată de renunțare.

Vi se va oferi un test de respirație, care arată nivelul de monoxid de carbon – un gaz otrăvitor în fumul de țigară – în corpul vostru.

„Nu trebuie să fiți sigur că doriți să renunțați sau să aveți în minte un plan de renunțare înainte de această întâlnire”, spune Jennifer.

„Puteți utiliza timpul pentru a discuta situația cu consilierul fără a vă angaja. Dacă decideți să renunțați, consilierul vă poate ajuta să formați un plan de acțiune și să stabiliți o dată de renunțare, de obicei într-o săptămână sau cam așa ceva.”

Încetează ajutoarele de fumat

La prima sesiune, veți discuta, de asemenea, despre tratamentele de fumat oprite de NHS, disponibile pentru a vă ajuta.

Acestea sunt produse de înlocuire a nicotinei (inclusiv plasturi, gumă, pastile, inhalatoare și spray-uri nazale) și tablete de fumat stop Champix (varenicline) și Zyban (bupropion).

„Nimeni nu este obligat să folosească tratamentul”, spune Jennifer, „dar îl vom încuraja, deoarece rezultatele sunt mai bune. Vă putem ajuta să decideți ce tip de tratament este potrivit pentru dvs. și cum să îl utilizați.

„În unele cazuri, vă putem furniza direct tratamentul înainte de a pleca sau vă putem aranja să primiți o rețetă sau un voucher pentru aceasta.

In cazul terapiei de inlocuire a nicotinei, de multe ori iese cel putin o treime mai ieftin decat cumpararea de la o farmacie.

Există dovezi că e-țigările pot ajuta oamenii să înceteze fumatul. În prezent, e-țigările nu sunt disponibile ca medicamente, astfel încât acestea nu pot fi furnizate prin serviciile de fumat sau prescrise pe NHS.

Dar dacă doriți să utilizați o țigară electronică pentru a vă ajuta să renunțați, puteți totuși să primiți sfaturi și asistență de la un consilier de renunțare la fumat pentru a vă oferi cele mai bune șanse de succes.

Citiți mai multe despre utilizarea e-țigărilor pentru a nu mai fuma .

Jennifer subliniază că consilierii NHS nu mai fumează furnizează doar sprijin bazat pe dovezi. „Nu vom sugera sau recomanda hipnoză sau acupunctură, deoarece nu există suficiente dovezi care să vă ajute să încetați de fumat.”

Prevenirea recidivei

De regulă, veți avea contact săptămânal față în față sau telefonic cu consilierul dvs. pentru primele 4 săptămâni după ce ați renunțat la fumat, apoi mai puțin frecvent pentru încă 8 săptămâni.

La fiecare ședință, veți primi o furnizare de (sau rețetă pentru) un tratament de încetare a fumatului dacă îl utilizați și veți măsura nivelul de monoxid de carbon.

Veți avea un număr de urgență pentru orele în afara orei pentru a vă ajuta să faceți față dorințelor și să evitați aprinderea dacă vă luptați.

„Continuarea programului de 12 săptămâni necesită să te angajezi să nu ai un singur puf de țigară”, spune Jennifer.

„Măsurarea nivelului de monoxid de carbon nu înseamnă să vă verificați. Este mai mult să vă motivați să rămâneți fără fum, arătând modul în care corpul dvs. se recuperează deja.”

Consilierii renunțați la fumat vă pot ajuta, de asemenea, să identificați situații dificile atunci când poate exista o tentație puternică de a recidiva și de a începe fumatul.

Și vă pot ajuta să găsiți modalități de a face față sau de a evita aceste situații.

„Dacă recidivezi, nu te vom judeca, nu te vom preocupa sau nu vom lua personal. Suntem o față prietenoasă care înțelege cât de dificil este să renunți, și te vom ajuta să revin pe drumul pentru a deveni nefumător „, spune Jennifer.

Obțineți mai multe sfaturi despre ce să faceți dacă recidivați după ce renunțați .

Informatii suplimentare

Întreabă un doctor onlineRapid și ușor, doctori verificați, confidențial și anonim

Cu Medic Chat ai la dispoziție 400+ doctori online din 40 specialități medicale.

N-a fost niciodată mai ușor să iei legătura cu un medic de specialitate!