Rezecția transuretrală a prostatei (TURP) – Cum se realizează

O rezecție transuretrală a prostatei (TURP) este efectuată în spital sub anestezic. De obicei, va trebui să stați la spital 1 – 3 zile.

Pregătirea pentru operație

De obicei, vi se va cere să participați la o programare înainte de internare cu câteva săptămâni înainte de operație, astfel încât un medic sau o asistentă să se asigure că operația este potrivită pentru dvs. și că sunteți suficient de bine pentru a avea un anestezic.

Aceasta poate implica teste precum teste de sânge și o electrocardiogramă (ECG) pentru a vă verifica starea generală de sănătate. Un ECG este un test simplu pentru a verifica activitatea electrică a inimii tale.

De asemenea, puteți utiliza această programare ca ocazie de a pune orice întrebări despre procedură și de a discuta despre orice probleme.

Asigurați-vă că spuneți medicului sau asistentei medicale dacă luați în prezent medicamente pentru a preveni formarea cheagurilor de sânge, cum ar fi aspirina , warfarina sau clopidogrelul . Aceste medicamente ar putea provoca sângerări grele în timpul intervenției chirurgicale, așa că vi se poate recomanda să încetați să le luați în timpul operației.

Dacă fumați, ar trebui să încercați să reduceți sau să renunțați complet înainte de operație, deoarece acest lucru poate ajuta la reducerea riscului de complicații potențial grave, cum ar fi infecții toracice și cheaguri de sânge .

Citiți mai multe sfaturi despre oprirea fumatului .

Înainte de procedură

De obicei, vi se va cere să intrați la spital în ziua operației sau cu o zi înainte.

Vi se va cere să opriți mâncarea și băutul cu aproximativ 6 ore înainte de operație. În funcție de rezultatele evaluării dvs. pre-admitere, vi se poate administra ciorapi de compresie pentru a ajuta la prevenirea cheagurilor de sânge.

Înainte de efectuarea operației, vi se va da un anestezic pentru a vă opri să simțiți dureri în timpul procedurii. Tipul de anestezic utilizat poate fi:

  • un anestezic general – asta înseamnă că veți fi inconștienți pe toată durata procedurii
  • un anestezic spinal sau epidural – asta înseamnă că veți fi treaz în timpul procedurii, dar nu veți putea simți nimic sub talie

Operațiunea

Un TURP este de obicei efectuat folosind un dispozitiv numit resectoscop. Acesta este un tub subțire din metal care conține o lumină, cameră și buclă de sârmă.

Chirurgul va introduce rezectoscopul în uretra (tubul care transportă urina din corp) înainte de a o ghida către locul prostatei cu ajutorul luminii și al camerei.

Un curent electric este utilizat pentru a încălzi bucla de sârmă, iar acesta este folosit pentru a tăia o secțiune a prostatei. După procedură, un cateter (un tub subțire, flexibil) este utilizat pentru a pompa lichidul în vezică și pentru a îndepărta bucățile de prostată care au fost îndepărtate.

Un TURP poate dura până la 1 oră, în funcție de cât de mult trebuie să fie îndepărtat prostata.

După finalizarea procedurii, veți fi mutați înapoi în secția spitalului dvs. pentru a vă putea recupera. Cateterul va fi lăsat pe loc timp de câteva zile până când veți putea urina normal.

Timpuri de asteptare

În mod normal, TURP nu este considerată o operație urgentă, ceea ce înseamnă că este posibil să fiți nevoit să așteptați câteva luni pentru ca aceasta să fie efectuată.

Întrebați medicul chirurg sau medicul cu privire la timpul estimat de așteptare când procedura este discutată cu dumneavoastră.

Citiți mai multe despre timpii de așteptare în .