Rezecția transuretrală a prostatei (TURP) – alternative

Există mai multe alternative la o rezecție transuretrală a prostatei (TURP). Opțiunile dvs. vor depinde de cât de grave sunt simptomele dvs. și de ce tratamente sunt disponibile.

Observarea activă

Dacă aveți o prostată mărită, dar nu găsiți simptomele deosebit de supărătoare, puteți decide doar să așteptați și să fiți atenți la simptomele dvs.

Aceasta înseamnă că nu veți primi niciun tratament imediat, dar veți avea opțiunea de a avea un TURP în viitor dacă simptomele dvs. se agravează.

Dacă nu aveți un TURP, se pot recomanda modificări ale stilului de viață, cum ar fi limitarea consumului de alcool și efectuarea regulată de exerciții fizice pentru a vă îmbunătăți simptomele.

Citiți mai multe despre tratarea extinderii prostatei .

Proceduri alternative

Tehnici mai noi

Există o serie de tehnici chirurgicale mai noi, care sunt în general la fel de eficiente ca TURP și pot duce la mai puține efecte secundare, o ședere mai scurtă în spital și o recuperare mai rapidă.

Cu toate acestea, întrucât aceste tratamente sunt încă destul de noi, este posibil să nu fie disponibile, iar eficiența lor pe termen lung nu este întotdeauna clară.

Unele dintre principalele tehnici moderne sunt:

Prostatectomie deschisă

O prostatectomie deschisă este o operație mai mare în care se face o tăietură (incizie) în burtă pentru a accesa și îndepărta partea exterioară a prostatei.

Această procedură poate fi mai eficientă decât TURP dacă aveți o mărire a prostatei foarte severă, deși este folosită foarte rar în zilele noastre din cauza alternativelor moderne, cum ar fi HoLEP și pentru că are un risc mai mare de complicații pe termen lung, cum ar fi disfuncția erectilă și incontinența urinară .