Înlocuirea valvei aortice – Riscuri

Ca orice tip de intervenție chirurgicală, o înlocuire a valvei aortice este asociată cu o serie de complicații. Din fericire, probleme grave sunt mai puțin frecvente.

Riscul de a se confrunta cu complicații este, în general, mai mare pentru persoanele în vârstă și pentru persoanele cu sănătate generală.

Problemele posibile includ:

  • Infecție – există riscul de infecții ale rănilor, infecții pulmonare, infecții ale vezicii urinare și infecții ale valvei cardiace (endocardită) . Vi se pot administra antibiotice pentru a reduce acest risc.
  • Sângerare excesivă – tuburile pot fi introduse în piept pentru a scurge sângele și uneori este necesară o altă operație pentru a opri sângerarea.
  • Cheaguri de sânge – acest lucru este mai probabil dacă ați avut înlocuirea mecanică a valvei. Dacă vi se pare un medicament anticoagulant .
  • Accident vascular cerebral sau atac ischemic tranzitoriu (TIA) – unde furnizarea de sânge către creier se blochează.
  • Valva se poate uza – acest lucru este mai probabil la persoanele care au înlocuit valva biologică de mult timp.
  • Bătăi neregulare ale inimii (aritmie) – aceasta afectează aproximativ 25% din oameni după o înlocuire a valvei aortice și trece de obicei cu timpul. Dar 1 până la 2% dintre oameni vor trebui să aibă un stimulator pentru a controla bătăile inimii.
  • Probleme la rinichi – la până la 5% din oameni, rinichii nu funcționează la fel de bine decât ar trebui în primele zile după operație. În câteva cazuri, poate fi necesară dializa temporară.

O înlocuire a valvei aortice este o operație majoră și, ocazional, complicațiile pot fi fatale.

În general, riscul de a muri ca urmare a procedurii este estimat la 1 până la 3%.

Dar acest risc este mult mai mic decât riscul asociat cu lăsarea netratată a bolii aortice severe.