Înlocuirea valvei aortice – Ce se întâmplă

O înlocuire a valvei aortice este o operație majoră și va fi efectuată numai dacă sunteți suficient de bine pentru a avea o intervenție chirurgicală.

Pregătirea operației

În săptămânile anterioare procedurii, veți participa la o clinică de pre-admitere pentru o evaluare pentru a verifica dacă operațiunea este potrivită.

Acesta este, de asemenea, un moment bun pentru a pune orice întrebări aveți despre procedură.

Ca parte a acestei evaluări, puteți:

Dacă fumați, vi se va recomanda să vă opriți în funcție, deoarece acest lucru poate reduce riscul de complicații.

Ar trebui să vi se spună când trebuie să încetați să mâncați și să beți înainte de procedură.

Când aveți operația, este probabil să fiți în spital aproximativ o săptămână, așa că va trebui să faceți câteva preparate practice în avans.

Acestea includ aducerea de haine, articole de toaletă și orice echipament pe care îl utilizați, cum ar fi un baston sau un aparat auditiv.

Citiți mai multe despre intrarea în spital și pregătirea pentru operații .

Operațiunea

O înlocuire a valvei aortice se efectuează sub anestezic general .

Acest lucru înseamnă că veți dormi în timpul operației și nu veți simți nicio durere în timpul efectuării. Operația durează de obicei câteva ore.

În timpul procedurii:

  • o tăietură mare (incizie) în jur de 25 cm lungime va fi făcută de-a lungul mijlocului sânului tău, pentru a permite chirurgului accesul la inima ta, deși în unele cazuri se poate face o tăietură mai mică
  • tuburile sunt introduse în inima ta și vasele de sânge majore, care sunt atașate la o mașină de by-heart (pluton) – aceasta va prelua funcția inimii în timpul operației
  • medicamentele sunt utilizate pentru a opri inima și artera principală (aorta) este blocată – acest lucru permite chirurgului tău să-ți deschidă inima și să funcționeze asupra acesteia fără să scape de sânge prin
  • aorta este deschisă și supapa aortică deteriorată este îndepărtată
  • noua supapă este cusută în loc cu un fir fin
  • inima ta este pornită din nou folosind șocuri electrice controlate înainte de a fi scos de la mașina ocolitoare
  • sânul tău este îmbinat cu fire, iar rana de pe piept se închide folosind cusături dizolvabile

Alegerea înlocuirii valvei

Înainte de a avea o înlocuire a valvei aortice, va trebui să vă decideți cu privire la cel mai potrivit tip de supapă de înlocuire pentru dvs.

Există 2 tipuri principale de supape de înlocuire:

  • supape mecanice din materiale sintetice
  • supape biologice realizate din țesut animal

Fiecare tip prezintă avantaje și dezavantaje, pe care medicul dumneavoastră le va discuta cu dumneavoastră.

Robinete mecanice

Principalul avantaj al supapelor mecanice este faptul că sunt rezistente la uzură și sunt mai puțin susceptibile de a fi înlocuite.

Acest lucru înseamnă că sunt adesea mai buni pentru tinerii care au o înlocuire a valvei.

Există însă o tendință de formare de cheaguri de sânge potențial periculoase pe supapă, astfel încât tratamentul pe tot parcursul vieții cu medicamente anticoagulante, cum ar fi warfarina, este necesar pentru a preveni acest lucru.

Acest lucru va crește șansele de sângerare excesivă cauzată de o tăietură sau vătămare, în special pe măsură ce îmbătrânești și poate nu este adecvat dacă ai avut probleme semnificative de sângerare în trecut.

Supapele mecanice pot face, de asemenea, un zgomot de clic liniștit, care poate fi deranjant la început, dar este ușor de obișnuit.

Ventile biologice

Principalul avantaj al supapelor biologice este că există un risc mai mic de formare a cheagurilor, astfel încât tratamentul anticoagulant pe tot parcursul vieții nu este de obicei necesar.

Dar supapele biologice tind să se uzeze un pic mai repede decât supapele mecanice și poate fi nevoie să fie înlocuite după mulți ani.

Aceasta înseamnă că sunt adesea mai buni pentru persoanele în vârstă care au o înlocuire a valvei.