Aritmie

Aritmii sau probleme de ritm cardiac sunt întâmpinate de peste 2 milioane de oameni pe an în Marea Britanie. Majoritatea persoanelor cu un ritm cardiac anormal poate duce o viață normală dacă este diagnosticată corect.

Principalele tipuri de aritmie sunt:

  • fibrilația atrială (AF) – acesta este cel mai frecvent tip, unde inima bate neregulat și mai repede decât în mod normal
  • tahicardie supraventriculară – episoade de ritm cardiac anormal de repede
  • bradicardie – inima bate mai lent decât în mod normal
  • blocarea inimii – inima bate mai lent decât în mod normal și poate determina oamenii să se prăbușească
  • fibrilația ventriculară – un ritm rar, rapid și dezorganizat al bătăilor inimii care duce rapid la pierderea cunoștinței și moarte subită dacă nu este tratat imediat

Aritmiile pot afecta toate grupele de vârstă, dar fibrilarea atrială este mai frecventă la persoanele în vârstă. Consumul de alcool în exces sau excesul de greutate crește probabilitatea de a dezvolta fibrilație atrială.

De asemenea, este posibil să aveți riscul de a dezvolta o aritmie dacă țesutul cardiac este deteriorat din cauza unei boli – de exemplu, dacă ați avut un atac de cord sau aveți insuficiență cardiacă .

Fibrilarea atrială este o cauză frecventă a AVC . A avea fibrilație atrială înseamnă că riscul de accident vascular cerebral este de 5 ori mai mare decât pentru cineva al cărui ritm cardiac este normal.

Anumite tipuri de aritmie apar la persoane cu afecțiuni cardiace severe și pot provoca moarte subită cardiacă. Acest lucru ucide 100.000 de oameni în Marea Britanie în fiecare an. O parte din aceste decese ar putea fi evitate dacă aritmiile ar fi fost diagnosticate mai devreme.

Declanșatorii obișnuiți pentru o aritmie sunt bolile virale, alcoolul, tutunul, modificările posturii, exercițiile fizice, băuturile care conțin cofeină, anumite medicamente contra-counter și prescrise și drogurile de agrement ilegale.

Cum vă reduceți riscul de aritmie?

Nu este întotdeauna posibil să preveniți dezvoltarea unei aritmii, deși un stil de viață sănătos vă poate reduce riscul de a dezvolta o afecțiune cardiacă.

Tratamentul are ca scop prevenirea episoadelor viitoare. Puteți face, de asemenea, modificări ale stilului de viață, astfel încât să evitați unele dintre declanșatoarele pentru problema ritmului cardiac.

Sistemul electric al inimii tale

Ritmul inimii este controlat de semnale electrice. O aritmie este o anormalitate a ritmului inimii. Se poate bate prea lent, prea repede sau neregulat.

Aceste anomalii variază de la un inconvenient sau disconfort minor la o problemă potențial fatală.

Ai putea avea o aritmie?

Printre simptomele aritmiilor se numără palpitații , senzație de amețeală , leșin și lipsă de respirație , deși faptul că aceste simptome nu înseamnă întotdeauna că aveți o problemă de ritm cardiac.

Lista de verificare a ritmului cardiac al Aritmiei Alianței vă poate ajuta să adunați informații pentru a discuta cu medicul dumneavoastră de familie dacă aveți vreunul dintre aceste simptome.

Diagnosticul de aritmii

Dacă simptomele dvs. persistă sau există un istoric de moarte subită inexplicabilă în familia dvs., este important ca medicul dumneavoastră de medic să vă trimită la un specialist cardiac (cardiolog sau electrofiziolog specializat în tulburări de ritm cardiac).

Cel mai eficient mod de a diagnostica o aritmie este cu o înregistrare electrică a ritmului cardiac, numită electrocardiogramă (ECG) . Dacă ECG nu găsește o problemă, este posibil să aveți nevoie de o monitorizare suplimentară a inimii.

Aceasta poate implica purtarea unui dispozitiv portabil de înregistrare ECG pentru 24 ore sau mai mult. Aceasta se numește monitor Holter sau monitorizare ECG ambulatorie.

Dacă simptomele dvs. par să fie declanșate de exerciții fizice, este posibil să fie nevoie de un ECG de exercițiu pentru a vă înregistra ritmul cardiac în timp ce utilizați o banda de alergare sau o bicicletă.

Ar trebui să solicitați o copie a EKG. Luați-l cu voi pentru a vedea cardiologul sau specialistul în ritm cardiac și păstrați întotdeauna o copie pentru o utilizare viitoare.

Alte teste utilizate în diagnosticarea aritmiilor includ:

  • înregistrator de eveniment cardiac – un dispozitiv pentru înregistrarea simptomelor ocazionale pe o perioadă de timp, ori de câte ori le aveți
  • studiu electrofiziologic (EP) – un test pentru localizarea problemelor cu semnalele electrice din inima dvs. prin trecerea firelor moi pe o venă în picior și în inima dvs. în timp ce sunteți sedat
  • ecocardiograma (ecou) – o scanare ecografică a inimii

Tratamentul pentru aritmii

Cum va fi tratată aritmia dvs. va depinde dacă este vorba despre o aritmie rapidă sau lentă sau un bloc cardiac. Orice cauze subiacente ale aritmiei tale, cum ar fi insuficiența cardiacă, va trebui să fie tratate, de asemenea.

Tratamentele utilizate pentru aritmii includ:

Să stai în siguranță cu o aritmie

Dacă aveți o aritmie care vă afectează conducerea, trebuie să spuneți Agenției de Licențiere a Șoferilor și Vehiculelor (DVLA) .

Dacă locul de muncă presupune să lucrezi la înălțime sau cu utilaje care ar putea fi periculoase, va trebui să încetați munca cel puțin până când va fi diagnosticat aritmia sau veți primi tratament pentru starea de bază. Obțineți sfaturi de la medicul dumneavoastră cardiolog sau cardiolog.

Servicii suport

Găsiți informații și servicii de asistență pentru boli de inimă

Găsiți servicii de fibrilație atrială

Găsiți servicii de implantare de stimulatoare cardiace

Alte pagini de ritm cardiac

Consultați lista de mai jos pentru informații despre probleme specifice de ritm cardiac.

Fibrilatie atriala

Sindromul Brugada

Blocul inimii

Palpitații cardiace

Sindromul QT lung

Tahicardie supraventriculară

Sindromul Wolff-Parkinson-White