Abces – Tratament

Abcesele pot fi tratate în mai multe moduri diferite, în funcție de tipul de abces și cât de mare este.

Principalele opțiuni de tratament includ:

  • antibiotice
  • o procedură de drenaj
  • interventie chirurgicala

Abcese de piele

Unele abcese mici de piele se pot scurge în mod natural și se pot îmbunătăți fără a fi nevoie de tratament. Aplicarea căldurii sub forma unei comprese calde, cum ar fi o flanelă caldă, poate ajuta la reducerea umflăturilor și la accelerarea vindecării.

Cu toate acestea, flanela trebuie spălată complet după aceea și nu trebuie utilizată de alte persoane, pentru a evita răspândirea infecției.

Pentru abcese cutanate mai mari sau persistente, medicul dumneavoastră de familie poate prescrie un curs de antibiotice pentru a ajuta la curățarea infecției și prevenirea răspândirii acesteia.

Uneori, în special cu infecții recurente, poate fi necesar să vă spălați toate bacteriile din corp pentru a preveni re-infecția (decolonizarea). Acest lucru se poate face folosind săpunul antiseptic pentru cea mai mare parte a corpului și o cremă de antibiotice pentru interiorul nasului.

Cu toate acestea, antibioticele singure pot să nu fie suficiente pentru a curăța un abces de piele, iar puroiul ar putea fi nevoie să fie drenat pentru a elimina infecția. Dacă un abces de piele nu este drenat, acesta poate continua să crească și să se umple cu puroi până se izbucnește, ceea ce poate fi dureros și poate provoca răspândirea sau revenirea infecției.

Incizia și drenajul

Dacă abcesul pielii are nevoie de scurgere, veți avea probabil o mică operație efectuată sub anestezic – de obicei un anestezic local , unde rămâneți treaz și zona din jurul abcesului este amorțită.

În timpul procedurii, chirurgul se taie în abces, pentru a permite puroiului să se scurgă. De asemenea, pot lua un eșantion de puroi pentru testare.

Odată ce toată puroiul a fost îndepărtat, chirurgul va curăța gaura care este lăsată de abces folosind soluție salină sterilă (o soluție de sare).

Abcesul va fi lăsat deschis, dar acoperit cu un pansament al plăgii, astfel încât dacă se mai produce puroi, se poate scurge cu ușurință. Dacă abcesul este profund, poate fi introdus un pansament antiseptic (fitil de tifon) în interiorul plăgii pentru a-l menține deschis.

Procedura poate lăsa o cicatrice mică.

Abcese interne

Puroiul trebuie să fie drenat, de obicei, dintr-un abces intern, fie prin utilizarea unui ac introdus prin piele (scurgerea prin abces percutanat), fie prin intervenții chirurgicale.

Metoda folosită va depinde de mărimea abcesului dvs. și de unde se află în corpul vostru.

Antibioticele vor fi administrate de obicei în același timp, pentru a ajuta la uciderea infecției și prevenirea răspândirii acesteia. Acestea pot fi administrate sub formă de tablete sau direct într-o venă (intravenos).

Drenaj percutan

Dacă abcesul intern este mic, chirurgul dumneavoastră poate fi capabil să-l scurgă folosind un ac fin. În funcție de locația abcesului, acesta poate fi efectuat fie cu anestezic local, fie general .

Chirurgul poate folosi scanări cu ultrasunete sau tomografii pentru a ajuta ghidarea acului în locul potrivit.

Odată localizat abcesul, chirurgul drenează puroiul folosind acul. Acestea pot face o incizie mică în piele peste abces, apoi introduceți un tub subțire de plastic numit cateter de drenaj în el.

Cateterul permite puroiului să se scurgă într-o pungă și poate fi lăsat pe loc până la o săptămână.

Această procedură poate fi efectuată ca o procedură de zi, ceea ce înseamnă că veți putea merge acasă în aceeași zi, deși unii oameni vor trebui să stea în spital câteva zile.

Ca și în cazul procedurii de incizie și drenaj pentru abcese ale pielii, drenajul percutanat poate lăsa o cicatrice mică.

Interventie chirurgicala

Este posibil să aveți nevoie de intervenție chirurgicală dacă:

  • abcesul tău intern este prea mare pentru a fi drenat cu un ac
  • un ac nu poate ajunge la abces în siguranță
  • drenarea acului nu a fost eficientă în eliminarea tuturor puroiului

Tipul de operație pe care îl aveți va depinde de tipul de abces intern pe care îl aveți și de unde se află în corpul vostru. În general, implică realizarea unei incizii mai mari în piele pentru a permite spălarea puroiului.