Abces – Diagnostic

Vedeți un medic de familie dacă credeți că puteți avea un abces. Există mai multe teste utilizate pentru a diagnostica un abces, în funcție de locul în care se află.

Abcese de piele

Dacă aveți un abces de piele, un medic primar va examina mai întâi zona afectată și vă poate întreba:

  • cât timp ai avut abcesul
  • indiferent dacă ai rănit zona respectivă
  • indiferent dacă aveți alte simptome

Un eșantion de puroi poate fi prelevat din abcesul dvs. și trimis pentru testare. Aceasta permite identificarea bacteriilor specifice care determină abcesul, ceea ce poate ajuta la determinarea celui mai bun mod de tratare a acestuia.

Dacă ați avut mai mult de un abces de piele, vi se poate cere să dați o probă de urină. Acest lucru va fi testat pentru glucoză, care este un semn al diabetului . Persoanele cu diabet au un risc crescut de a dezvolta abcese cutanate.

Dacă aveți boiluri și abcese recurente, medicul dumneavoastră de familie poate solicita laboratorului să testeze bacteriile în continuare pentru a vedea dacă produce toxina Panton-Valentine leucocidină (PVL). Pot fi recomandate tratamente suplimentare, cum ar fi o spălare a corpului sau o cremă cu antibiotice, pentru a opri aceste bacterii care trăiesc pe corp.

Abcese interne

Abcesele care se dezvoltă în interiorul corpului sunt mai dificil de diagnosticat decât abcesele pielii, deoarece acestea nu pot fi văzute.

Un medic vă va întreba despre simptomele dvs. și despre orice alte condiții de sănătate pe care le-ați putea avea. Dacă este necesar, te vor trimite la un specialist din spital.